![]() |
|
jant lastik sorunsalı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 Saat 07:54 |
hadi gözün aydın hallettiysen artık geriye keyifle sürmek kalmış...
|
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sağol kardeşim sanada geçmiş olsun
cem abi ofset ölçüsü felan giç anlamıyorum yoksa ö lçer söylerdim ama oldu artık sıkıntı kalmadı |
|
![]() |
|
Geçmiş olsun abi :)
|
|
![]() |
|
Hayırlısı olsun o zaman gule gule kullan
![]() |
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
çamurlukları açtırarak sorunu hallettik artık sürtme gibi bi sıkıntı yok jant a kadar çökertmemize ragmen herhangi bi sürtme olmadı
|
|
![]() |
|
Dıncer aracın arka alt kısmından bakarak camurlugun ıcınde lastıgın arka tarafındakı mesafeye bır bakın bakalım. Acaba ne kadar bosluk var ??? Bırde jantın ofsetını ve genıslıgını merak ettım
|
|
![]() |
|
flanş büyük ihtimalle wardır çünkü her jant 106 ya olmuyor flanşsız..
|
|
![]() |
|
benimde jantlar büyük ve ofsetli ama ben çamurluk içindeki fazlalıkları çekiçlettim şuanda hiç bir sorunum yok istersen lastikçiye bu olayı sor...
|
|
![]() |
|
Dinçerim bunlara flanş gerekmiyormu,belki janta flanş atarsan sorun ortadan kalkar...
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
106 sx / xr hangi jant olursa olsun farketmez eğer 185 55 14 ebat kullanırsan çamurluğa yanak kısmı sürtme yapacaktır. Tecrübe ile sabittir. Ya çamurluğu katlatacaksın başka çaren yok 1/1.5 cm genişliğinde içerideki pay katlandığında sorun ortadan kalkıyor. Ama önceden boya görmüş ise macun var ise katlatma sonrası boya atması başlayacaktır onuda söylemek istiyorum.
|
|
![]() |
|
"Kavun lastık" mı
![]() ![]() Sanıyorum su jantların lastıkten daha genıs oldugu tıplerden bahsedıyorsun...
![]() |
|
![]() |
|
bakalım cem abi büyük ihtimal kavun lastik yapıcam aracı
Düzenleyen 34sea45 - 02 Kasım 2011 Saat 11:04 |
|
![]() |
|
Dıncerım ben sana bırsey dıyeyım mı !!! Gordugum gun soyleyecektım ama kırılmanı ıstemedım.
Senın derdın ne lastık yanagı nede lastık genıslıgı... O jant senın aracına gore degıl. Cunku cok dısarı cıkık. Bundan dolayı camurluk agzına surtuyor...
|
|
![]() |
|
yanağı değil taban ölçüsünü küçültmen gerekiyor dinçercim. 185 yerine 175 takarsak lastiği problem ortadan kalkacaktır.
yada çamurşık ile biraz uğraşırsak problem kalmaz acele etme lastik değişimi daha duzlu olur.
|
|
![]() |
|
106 için önerilen en uygun lastik ebadı var şuan
az önce çıkıp biraz inceledim ve sadece çamurlugun iç kıvrımının sürttüğünü gördüm muhtemelen orayı katlayınca sürtmeyecektir ama bakalım olmadı satıp başka alıcam yada takaslicam birileriyle |
|
![]() |
|
aynı sorunu bende önceki arabamda yaşamıştım.
17 inç jant vardı. arabamı güzel ve alımlı gösteriyordu. ama arkaya 3. kişi ve bagaja kesinlikle birşey koyamıyordum. arabamla yazın tatile gittiğimde bagaj yüklüydü.ama arkada kimse oturmuyordu. gidene kadar arka paçalıkları yemiş bitirmiş sürtmekten. senin sorununda bu arkadaşım. yanlış jant ve haliyle lastik seçimi. lastiğin bir kabahati yok bu konuda,jant işi bozuyor.
|
|
![]() |
|
albayım ofset olayı değil aslında
xr larda arka çamurluk quicklere göre daha dar şuan tek çözüm çamurlugu açtırmak gibi beliyo bana |
|
![]() |
|
arkadaşlar pazar günü 106 xr aracıma jant lastik aldım
jantlar 14 lastikler 185/55/14 ölçülerinde ama ufak bi sorunum var arka koltuğa 5 yaşındaki çocugum bile binse sürtüyo çukurları saymıyorum zaten torsiyon ayarları fabrikasyon herhangi bir düşürme işlemi yok önde yed 3,5 cm yay var önde sıkıntı olmuyor ama arkada feci şekilde sürtme söz konusu sizce ne yapmalıyım 1 çamurlukları açtırmak 2 55 yenine 50 yada 45 yanak lastik almak 3 torsiyon kaldırmak( mümkünmü değilmi bilmiyorum) bunlara alternatif ne olabilir yada bunlardan hangisini önerirsiniz ? elimdeki tek resim bu ![]() Düzenleyen 34sea45 - 01 Kasım 2011 Saat 20:11 |
|
![]() |
|
Torsiyonla Bir İlgisi Yok Bu İşin...
Sıkıntı Jant Ofsetinden Kaynaklı |
|
![]() |
|
1 numara en mantıklısı bence ofsetlimiki jantın ondanmı sürtüyo acaba?
Bi iki resim koysanda görsek ayrıca :) |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |