Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - km farkı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

km farkı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fieryx Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
15 - Temmuz - 1987

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fieryx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: km farkı
    Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 18:37
selam arkadaşlar araba lar dan pek bişey anlamazdım kullanmak hariç sağolun bu site aracılığı ile biraz birşeyler öğrendim ama kafama çok takılan birşey var 2004 model 1.4 benzinli  manuel  97.000 de aldığımdan bu güne tek bir masraf çıkartmamış sadece bir kaç yere ufak boya atılacak çizikten dolayı 206XT 'ım var ben arabayı modeli ve km sinden dolayı satmayı düşünüyorum ama görüyorum ki millet 150.000 lere kadar kullanıyor ve iyi de fiyat istiyor benim bildiğim arabayı 100.000 yapmadan satmaklazım derdiler eskiden hep şimdi devirmi değişti yahu ne oldu satıcam diye birşeyde yaptıramıyorum arabanın sağına soluna siz ne dersiniz 100.000 yapmadan çıkartmak mı lazım yoksa idare edşyorsa 150.000 den sonra mı satmak lazım yada 150 den sonra elinde kalırmı....
bir türlü karar veremedim yahu....

ya ses sisteminden vaz geçtim bu yüzden cuma akşamı istediğim jantın 0 ı 900 ben jant ı 400 e buldum yanında radial lastikte 100 lira işçilik takım vs. dahil lastik daha 3000 km yapmış v.s.vs..vs.
arkadaşlar bana bi fikir verin arada kaldım satarım diye birşey de yaptırmıyorum.... kafayı yicem..
2004 1,4 manuel benzinli ş.kırmızı 206
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 18:46
100.000den sonra yürümüyormuymuş arabalar??Şöyle söyliyim arkadaşım benim aracım 155.000de aynısının tıpkısının 100.000de olanını getirseler kafa kafaya takas yapalım deseler vermem.Nedenmi çünkü kendi arabamın neyini ne zaman değiştirdim nesi eski nesi yeni ses geldimi neresinden gelir hepsini biliyorum,kmsi gerçek biliyorum,kazası belası yok biliyorum.Ekmekmi bu bayatlasın bakımını adam gibi yaptıktan sonra.

ikinci el jant lastik alırkende mutlaka tanıdığın bir lastikçiye baktır kırık patlak çatlak varmı yamukluk varmı diye
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 19:10
Benzinli motor bakımları yapıldıktan sonra milyonu da devirir 100.000km'den sonra değer yitireceğini düşünmüyorum. Önemli olan düzenli bakım yapılması. Aracınızdan memnunsanız yolunuza devam edin bence Gülme
Yukarı Dön
Serdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Nisan - 1977

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 19:13
Sifir bir arac alirsin 5 sene sonunda arac 100.000 km lere gelir eger araci kötü kullanmissan arac baslar masraf cikarmaya bunun icin elden cikarirsin. Ama sifir bir arac alirsin yilda 5 yil sonra 100.000 km yapmissindir ama benim gibi kil bir kisilige sahipsindir ve cok temiz kullanmissindir arac masraf cikarmaz satman gerekmez. ikinci el bir arac almissindir 7-8 yasinda arac az kullanilmis veya sehir ici kullanilmis ve senede 10.000 km yaparak 8 sene sonunda 80.000 km yapmistir ama araci kullanan bu 80.000 km de aracin irzina gecmistir satarsin. ikinci el bir araca almissindir 10 yasinda 100.000 km de arac senede 10.000 km yapmistir ve arac sahibi kil dir o araci bir 10 sene daha kullanirsin :))))

Yani kisacasi aracini taniyorsan km önemli degildir bence memnunsan ve sifir arac almiyacaksan yine ikinci el bir arac alacaksan bence hic degistirme. Kazasiz belasiz vede cezasiz sürüsler.
Serdar Kapan-Izmir, Avusturya.
2000 model Peugeot 306 Cabrio,
2011 model Hyundai IX35,
Tel: 00436764804080
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 19:15
Orjinalini yazan: Serdar Serdar Yazdı:

Sifir bir arac alirsin 5 sene sonunda arac 100.000 km lere gelir eger araci kötü kullanmissan arac baslar masraf cikarmaya bunun icin elden cikarirsin. Ama sifir bir arac alirsin yilda 5 yil sonra 100.000 km yapmissindir ama benim gibi kil bir kisilige sahipsindir ve cok temiz kullanmissindir arac masraf cikarmaz satman gerekmez. ikinci el bir arac almissindir 7-8 yasinda arac az kullanilmis veya sehir ici kullanilmis ve senede 10.000 km yaparak 8 sene sonunda 80.000 km yapmistir ama araci kullanan bu 80.000 km de aracin irzina gecmistir satarsin. ikinci el bir araca almissindir 10 yasinda 100.000 km de arac senede 10.000 km yapmistir ve arac sahibi kil dir o araci bir 10 sene daha kullanirsin :))))

Yani kisacasi aracini taniyorsan km önemli degildir bence memnunsan ve sifir arac almiyacaksan yine ikinci el bir arac alacaksan bence hic degistirme. Kazasiz belasiz vede cezasiz sürüsler.

bi araba görürsün alırsın hevesin kaçar reklamı gibi konuşmussunuz çok doğru Sırıtma
+1
Yukarı Dön
I Love My Pug Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Haziran - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı I Love My Pug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 19:18
Hüseyinle Alican kardeşime katılıyorum, benım arabamda şuan 150.000 civarında emsallerini getirelim içi, kasası, motoru bakımından parmakla gösterilir.
Serdar abi sanada katılıyorum :DD

Düzenleyen I Love My Pug - 01 Kasım 2011 Saat 19:19
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37
Yukarı Dön
hasansinayan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasansinayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 20:18
Valla adam var iciyo sigarayi iciyo ickiyi sonra siroz kanser bi bakmissin yas 50 pert adam gitmis. Bide bakmissin baska adam duzenli beslenmis spor yapmis yedigine ictigine dikkat etmis yas 80 olmus hala dur yurume desende birakin gidecem diyor.Yani bakarsan bag bakmassan dag olur misali.bakarsaniz 200000 viz bakmassan 100000 de de biter arac.
2003 PEUGEOT 307 XT 1.6 16v 110hp Ege Mavisi
A Rh(+)

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 20:43
yinede her insan ilk etapta alacağın aracın kilometresini soruyor.
o bir kriterdir,vazgeçilmezdir.
100000 km devirmiş 200000 km yaklaşmış arabalar ya direksiyondan ya da döşemelerinden belli oluyor.
aracın dıştan diri gözükmesi önemli.
ben aracımı 45 000 km de aldım. şu an 48 000 de. bende alırken 7 yaşındaki araba nasıl 45 binde olur diyordum. yetkili servise soktum,baktırmadığım yer kalmadı.
yine de düşük km aracın tadı başka oluyor. dashboardın rengi bile ilk günkü gibi.çiziksiz.
koltukların süngerleri bile sert. rengi solmamış, ezilmemiş, iz yapmamış.stepne ve krikosu hiç kullanılmamış.

insan aracına ne kadar özenle bakarsa baksın arkadaşlar,ne kadar titiz olursa olsun....satarken 200 binde dediğiniz anda direk burun kıvırmalar başlıyor karşı tarafta...

bence aracın km sinin düşük olması araç için avantajdır. Thumbs Up

Düzenleyen maverick - 01 Kasım 2011 Saat 20:48
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 21:16
çalışıyorsa dokunma :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 21:34
Orjinalini yazan: maverick maverick Yazdı:

yinede her insan ilk etapta alacağın aracın kilometresini soruyor.
o bir kriterdir,vazgeçilmezdir.
100000 km devirmiş 200000 km yaklaşmış arabalar ya direksiyondan ya da döşemelerinden belli oluyor.
aracın dıştan diri gözükmesi önemli.
ben aracımı 45 000 km de aldım. şu an 48 000 de. bende alırken 7 yaşındaki araba nasıl 45 binde olur diyordum. yetkili servise soktum,baktırmadığım yer kalmadı.
yine de düşük km aracın tadı başka oluyor. dashboardın rengi bile ilk günkü gibi.çiziksiz.
koltukların süngerleri bile sert. rengi solmamış, ezilmemiş, iz yapmamış.stepne ve krikosu hiç kullanılmamış.

insan aracına ne kadar özenle bakarsa baksın arkadaşlar,ne kadar titiz olursa olsun....satarken 200 binde dediğiniz anda direk burun kıvırmalar başlıyor karşı tarafta...

bence aracın km sinin düşük olması araç için avantajdır. Thumbs Up

Ahmet'in aracı görmediniz sanırım kmyi gözümle görene kadar 50.000 yoktur diye düşünüyodum hatta h.sonu keyif için binen birindenmi aldın diye sordum kendisine zamanında.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 22:53
Orjinalini yazan: ezelefe ezelefe Yazdı:

gecen galerıcı arkadasımla konustum
oda dedıkı herkes km ye bakar ılk aslında orjınallıgı ve bakımına bakmak gereklıdır km onemlı degıldır 

ben bu deyişi doğru bulmuyorum. km az yapan araba az yorulmuştur çok yapan araba çok yorulmuştur. bakım konusunu ayrı tutuyorum ama km yüksek olması önemli bi mevzu.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 23:15
Orjinalini yazan: NiyO NiyO Yazdı:

Orjinalini yazan: ezelefe ezelefe Yazdı:

gecen galerıcı arkadasımla konustum
oda dedıkı herkes km ye bakar ılk aslında orjınallıgı ve bakımına bakmak gereklıdır km onemlı degıldır 

ben bu deyişi doğru bulmuyorum. km az yapan araba az yorulmuştur çok yapan araba çok yorulmuştur. bakım konusunu ayrı tutuyorum ama km yüksek olması önemli bi mevzu.
Thumbs Up

ikinci el oto alırken kim olsa km sine bakar.
düşük olması onun için avantajlıdır. araç fazla yorulmamıştır. hırpalanmamıştır.
araç üzerinde binlerce aksam var. sadece motorun yağı-suyu-tuzu değil arkadaşlar.
sizde bilirsiniz,ikinci el araca bakan insanlar kapıları açıp kapatırlar birkaç kere.
diri bir arabada tok bir ses çıkar ve normal bir itme kuvvetinde kapı kapanır.
bu sadece bir küçük örnek.

ayrıca satarken de düşük km olması artı bir avantajdır.

Yukarı Dön
sedataksu Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Eylül - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedataksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 Saat 08:08
Orjinalini yazan: Serdar Serdar Yazdı:

Kesinlikle katılıyorum.Aracım 2000 model 113000 km araç 2002 yılından beri bizde 3 yıl amcamlarda kaldı 2005 yılından beri bende.Her yıl bakımlarını yaptırırım.Allah nazardan saklasın buğüne kadar yolda bırakmadı.Her şeyini biliyorum.Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum fakat yüksek model alamadığım için iki senedir değiştirmekten vazgeçiyorum.Değiştirme isteğim ise turbo dizel alıp tuning yapmak istiyorum.Gidip sonuçta ikinci el alıcam aldığım aracın hiç birşeyini bilmiyorum hergün birşey çıkacak tam adam olacak sonra satmak istiyecem.Amca oğlu gibi araç alır tam adam eder sonra gider satar .Ondan araç alan hep memnun kalır bende dahil.Şimdi sıfır caddy aldı satarsan ben alıcam diyorum.Memnunsan satma yüksek model almayacaksan.Yüksek modelden kastım 1-2 yaşında 30000 km geçmeyecek bir araç almayacaksan.
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *
Yukarı Dön
fieryx Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
15 - Temmuz - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fieryx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2011 Saat 08:56
aynen sedat abi bende öle düşünüyorum şu anda ben aracımdan memnunum komforu hızlanması performansı yolda bana verdiği zevk ama baba km 100 olmadan satalım diyor git salça olma bnm arabama desemde dinlemiyor adam artık satsam da 307 fln alırım heralde km si biraz düşük bakalım hayırlısı 2000 km kaldı napcak babam...
2004 1,4 manuel benzinli ş.kırmızı 206
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6331 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 414 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 542 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 302 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5053 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 582 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 380 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 618 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 219 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 546 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 752 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2223 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1006 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5535 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4778 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2004 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 505 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2182 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37235 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English