![]() |
|
km farkı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
fieryx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Temmuz - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 18:37 |
|
selam arkadaşlar araba lar dan pek bişey anlamazdım kullanmak hariç sağolun bu site aracılığı ile biraz birşeyler öğrendim ama kafama çok takılan birşey var 2004 model 1.4 benzinli manuel 97.000 de aldığımdan bu güne tek bir masraf çıkartmamış sadece bir kaç yere ufak boya atılacak çizikten dolayı 206XT 'ım var ben arabayı modeli ve km sinden dolayı satmayı düşünüyorum ama görüyorum ki millet 150.000 lere kadar kullanıyor ve iyi de fiyat istiyor benim bildiğim arabayı 100.000 yapmadan satmaklazım derdiler eskiden hep şimdi devirmi değişti yahu ne oldu satıcam diye birşeyde yaptıramıyorum arabanın sağına soluna siz ne dersiniz 100.000 yapmadan çıkartmak mı lazım yoksa idare edşyorsa 150.000 den sonra mı satmak lazım yada 150 den sonra elinde kalırmı....
bir türlü karar veremedim yahu.... ya ses sisteminden vaz geçtim bu yüzden cuma akşamı istediğim jantın 0 ı 900 ben jant ı 400 e buldum yanında radial lastikte 100 lira işçilik takım vs. dahil lastik daha 3000 km yapmış v.s.vs..vs. arkadaşlar bana bi fikir verin arada kaldım satarım diye birşey de yaptırmıyorum.... kafayı yicem.. |
||
2004 1,4 manuel benzinli ş.kırmızı 206
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
100.000den sonra yürümüyormuymuş arabalar??Şöyle söyliyim arkadaşım benim aracım 155.000de aynısının tıpkısının 100.000de olanını getirseler kafa kafaya takas yapalım deseler vermem.Nedenmi çünkü kendi arabamın neyini ne zaman değiştirdim nesi eski nesi yeni ses geldimi neresinden gelir hepsini biliyorum,kmsi gerçek biliyorum,kazası belası yok biliyorum.Ekmekmi bu bayatlasın bakımını adam gibi yaptıktan sonra.
ikinci el jant lastik alırkende mutlaka tanıdığın bir lastikçiye baktır kırık patlak çatlak varmı yamukluk varmı diye |
||
![]() |
||
|
Benzinli motor bakımları yapıldıktan sonra milyonu da devirir 100.000km'den sonra değer yitireceğini düşünmüyorum. Önemli olan düzenli bakım yapılması. Aracınızdan memnunsanız yolunuza devam edin bence
![]() |
||
![]() |
||
Serdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2011 Konum: Avusturya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 98 |
|
Sifir bir arac alirsin 5 sene sonunda arac 100.000 km lere gelir eger araci kötü kullanmissan arac baslar masraf cikarmaya bunun icin elden cikarirsin. Ama sifir bir arac alirsin yilda 5 yil sonra 100.000 km yapmissindir ama benim gibi kil bir kisilige sahipsindir ve cok temiz kullanmissindir arac masraf cikarmaz satman gerekmez. ikinci el bir arac almissindir 7-8 yasinda arac az kullanilmis veya sehir ici kullanilmis ve senede 10.000 km yaparak 8 sene sonunda 80.000 km yapmistir ama araci kullanan bu 80.000 km de aracin irzina gecmistir satarsin. ikinci el bir araca almissindir 10 yasinda 100.000 km de arac senede 10.000 km yapmistir ve arac sahibi kil dir o araci bir 10 sene daha kullanirsin :))))
Yani kisacasi aracini taniyorsan km önemli degildir bence memnunsan ve sifir arac almiyacaksan yine ikinci el bir arac alacaksan bence hic degistirme. Kazasiz belasiz vede cezasiz sürüsler.
|
||
Serdar Kapan-Izmir, Avusturya.
2000 model Peugeot 306 Cabrio, 2011 model Hyundai IX35, Tel: 00436764804080 |
||
![]() |
||
|
bi araba görürsün alırsın hevesin kaçar reklamı gibi konuşmussunuz çok doğru ![]() +1 |
||
![]() |
||
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hüseyinle Alican kardeşime katılıyorum, benım arabamda şuan 150.000 civarında emsallerini getirelim içi, kasası, motoru bakımından parmakla gösterilir.
Serdar abi sanada katılıyorum :DD Düzenleyen I Love My Pug - 01 Kasım 2011 Saat 19:19 |
||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
||
![]() |
||
hasansinayan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2011 Konum: Ankara/Gölbaşı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasansinayan
|
Valla adam var iciyo sigarayi iciyo ickiyi sonra siroz kanser bi bakmissin yas 50 pert adam gitmis. Bide bakmissin baska adam duzenli beslenmis spor yapmis yedigine ictigine dikkat etmis yas 80 olmus hala dur yurume desende birakin gidecem diyor.Yani bakarsan bag bakmassan dag olur misali.bakarsaniz 200000 viz bakmassan 100000 de de biter arac.
|
||
2003 PEUGEOT 307 XT 1.6 16v 110hp Ege Mavisi
A Rh(+) |
||
![]() |
||
|
yinede her insan ilk etapta alacağın aracın kilometresini soruyor.
o bir kriterdir,vazgeçilmezdir. 100000 km devirmiş 200000 km yaklaşmış arabalar ya direksiyondan ya da döşemelerinden belli oluyor. aracın dıştan diri gözükmesi önemli. ben aracımı 45 000 km de aldım. şu an 48 000 de. bende alırken 7 yaşındaki araba nasıl 45 binde olur diyordum. yetkili servise soktum,baktırmadığım yer kalmadı. yine de düşük km aracın tadı başka oluyor. dashboardın rengi bile ilk günkü gibi.çiziksiz. koltukların süngerleri bile sert. rengi solmamış, ezilmemiş, iz yapmamış.stepne ve krikosu hiç kullanılmamış. insan aracına ne kadar özenle bakarsa baksın arkadaşlar,ne kadar titiz olursa olsun....satarken 200 binde dediğiniz anda direk burun kıvırmalar başlıyor karşı tarafta... bence aracın km sinin düşük olması araç için avantajdır.
![]() Düzenleyen maverick - 01 Kasım 2011 Saat 20:48 |
||
![]() |
||
|
çalışıyorsa dokunma :)
|
||
![]() |
||
|
Ahmet'in aracı görmediniz sanırım kmyi gözümle görene kadar 50.000 yoktur diye düşünüyodum hatta h.sonu keyif için binen birindenmi aldın diye sordum kendisine zamanında. |
||
![]() |
||
|
ben bu deyişi doğru bulmuyorum. km az yapan araba az yorulmuştur çok yapan araba çok yorulmuştur. bakım konusunu ayrı tutuyorum ama km yüksek olması önemli bi mevzu. |
||
![]() |
||
|
![]() ikinci el oto alırken kim olsa km sine bakar. düşük olması onun için avantajlıdır. araç fazla yorulmamıştır. hırpalanmamıştır. araç üzerinde binlerce aksam var. sadece motorun yağı-suyu-tuzu değil arkadaşlar. sizde bilirsiniz,ikinci el araca bakan insanlar kapıları açıp kapatırlar birkaç kere. diri bir arabada tok bir ses çıkar ve normal bir itme kuvvetinde kapı kapanır. bu sadece bir küçük örnek. ayrıca satarken de düşük km olması artı bir avantajdır. |
||
![]() |
||
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
|
Kesinlikle katılıyorum.Aracım 2000 model 113000 km araç 2002 yılından beri bizde 3 yıl amcamlarda kaldı 2005 yılından beri bende.Her yıl bakımlarını yaptırırım.Allah nazardan saklasın buğüne kadar yolda bırakmadı.Her şeyini biliyorum.Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum fakat yüksek model alamadığım için iki senedir değiştirmekten vazgeçiyorum.Değiştirme isteğim ise turbo dizel alıp tuning yapmak istiyorum.Gidip sonuçta ikinci el alıcam aldığım aracın hiç birşeyini bilmiyorum hergün birşey çıkacak tam adam olacak sonra satmak istiyecem.Amca oğlu gibi araç alır tam adam eder sonra gider satar .Ondan araç alan hep memnun kalır bende dahil.Şimdi sıfır caddy aldı satarsan ben alıcam diyorum.Memnunsan satma yüksek model almayacaksan.Yüksek modelden kastım 1-2 yaşında 30000 km geçmeyecek bir araç almayacaksan.
|
||
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
||
![]() |
||
fieryx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Temmuz - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
|
aynen sedat abi bende öle düşünüyorum şu anda ben aracımdan memnunum komforu hızlanması performansı yolda bana verdiği zevk ama baba km 100 olmadan satalım diyor git salça olma bnm arabama desemde dinlemiyor adam artık satsam da 307 fln alırım heralde km si biraz düşük bakalım hayırlısı 2000 km kaldı napcak babam...
|
||
2004 1,4 manuel benzinli ş.kırmızı 206
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |