Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 306 Bujiler Yağlanıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

306 Bujiler Yağlanıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
B-Devi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Haziran - 1984

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı B-Devi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 306 Bujiler Yağlanıyor
    Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 22:44
Birkaçgündür arabam çalışmıyodu. Bugün motorcu çagırdım. Bıjileri degistirdi ama yeni takılan bujiler 1-2 dk içinde yağa bulanıyordu. 3. ve 4. pistonların yağ sızdırıyo, motor ölmüş sıfır motor yapılması lazım dedi. Yaptırmayı düşünüyorum ama önce size bi sorayım dedim. Bu işi en iyi kim yapar e kaça yapar?
Ateş Kırmızı 306 XT
Yukarı Dön
Üçyüzaltı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 22:48
Üst kapak değiştirilecek ve segman yapılacak tabi istenirse liste uzar . Size tavsiyem araçta tekleme ve bayır yukarı fazla bayılma yoksa idare edersiniz  iyi geceler.
Yukarı Dön
B-Devi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı B-Devi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 22:51
araç pırpır lı çalışıyo. yani tam randıman vermiyo. yürütmeyi denemedik çünkü gaza asılmayınca düzgün çalışmıyo. Birde hava filtresinin deliğini elle tıkayınca motor rahatlıyo
Ateş Kırmızı 306 XT
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 22:57
Bu dediğiniz benzindemi , lpg demi ?

Hava filitresi tıkamakla , buji yağlamanın alakısını anlayamadım çünkü yağlanmış bujiler yakıtı tam yakamaz çünkü bujiler yağlanmıştır, oksijenin çok olması ise bujiye fayda getirir . Bence sizin aracınız buji yağlasada sorun başka birşeyden diye düşünüyorum .
Yukarı Dön
B-Devi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı B-Devi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 23:00
LPG de. Hava filtresini tıkayınca ses düzeliyordu ama aracı hareket ettirmeyi denemedik hiç. Direk sıfır motor yapılması lazım onun da maliyeti yaklaşık 3000 TL'yi bulur dedi. Ayrıca Araç benzinde çalışmadığı için benzindeki performansı denetleyemiyoruz. Sanırım benzin otomatiği arızalı. Onu hiç sormadım. Kaça malolur bilmiyorum.
Ateş Kırmızı 306 XT
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 23:07
Sizin aracınız karböritörlümü ?

Eğer karböritörlüyse fazla hava alıyor ise rolenti düşer stop edecek gibi çalışır , kalkerken stop ettirirsiniz .

3000 tl de yüklü bi miktar , iyi bir ustaya bulun yaptırmadan önce ve ustanın yaptığı motorları araştırın sorun , sorunlar yaşayan varmı vs ...
Yukarı Dön
B-Devi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı B-Devi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 23:10
Tek nokta enjeksiyon varmış arabada. LPG sıralı değil. Ben hava filtresinin cıkısını komple tıkasam ve aracı o şekilde kullansam yolda bırakır mı? Bujilerin yaglanması büyük işler açar mı? Çünkü işim  gereği araba çok büyük bir ihtiyaç Ağlama
Ateş Kırmızı 306 XT
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 23:14
Arkadaşım ben 2 sene bujileri yağlıyan arac sürdüm :D sorunun ne noktada olduyla doğrudan alakalı
bence sen başka bi ustaya daha götür . Hatta sen bi lpg ayarını kontrol ettir büyük ihtimal gereğinden fazla hava alıyor aracınız o arac gideceği kanısımdayım inş :)
Yukarı Dön
B-Devi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı B-Devi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 23:17
Zaten arabayı akşam bıraktıgımda hiçbir sorun yoktu. Ama sabah çalışmadı. Yarın filtreyi tıkayıp bi gazcıya götüreyim o zaman :) inşallah dediğiniz gibi olur ve aracı kullanabilirim

Düzenleyen B-Devi - 31 Ekim 2011 Saat 23:17
Ateş Kırmızı 306 XT
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 23:19
filitrenin hepsini tıkamayın :) havanın geldiği borunun yarısına bant çekin koli bandı ile o araba çalışır korkmayın 
Yukarı Dön
B-Devi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı B-Devi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 23:23
Bant çekmiştim bpzulmadan önceki günün sabahı. Aksama kadar öyle idare etti. Ama bozulduunda filtreyi söküp baktım, çektigim bantlar tamamen yok olmuslardı. Belki de sıcaktan ermişlerdir cünük o günün aksamı biraz hararet yaptırmıstık :)
Ateş Kırmızı 306 XT
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 23:28
Sen idarelik birşey yap  al götür lpg ciye bir dene şansını . Saten sıfır motor yapılacak diyosun olmasa çay demlerik hesabı Göz Kırpma
Yukarı Dön
B-Devi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı B-Devi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 23:33
:)) aynen. Ya beni 1-2 ay idare etse 2 ay sonra sıfır motor yaptırırım ona sorun olmaz Allah'ın izniyle :)
Ateş Kırmızı 306 XT
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 00:39
üstat arabanın hava girişini süngerle tıka böylelikle arabanın hava girişini azaltmış olursun ve daha düzgün çalışır.eğer araban enjeksiyonluysa ona normal lpg sistemi takılıysa bi emilatör taktır bu hem benzin hem lpg ile çalışmasını ve daha kolay çalışmasını sağlar.benzin otomatiği çok bir para değil onuda değiştirdimmi baya bi kullanırsın.bu arada buji yağlama sorunu ve çekmeme sorunu arabanın ateşleme(buji)kablolarındanda olabilir onlarıda değiştirip iyi performans alabilirsin.kolay gelsin.
Yukarı Dön
B-Devi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı B-Devi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 00:43
Silindirler bujiye yağ kaçırıyormuş. Kablo dışarıda kalmıyomu? Eğer eminseniz değiştireyim ama kabloları sordum 45 TL dediler. Boşuna masraf yapmayalım bu zor zamanda? :(
Ateş Kırmızı 306 XT
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 00:52
ooooo ozaman sen ateşleme sistemini hiç değiştirme.ben benzinle ateşleyemeyip yağlama yapıyorsa diye tahmin ettim.o zaman motor yapılacak ama motoru yaptırdığın yerden fatura ve evraklarını al çünki ileride satarken bu şekilde satmak daha kolay oluyor ve motor yenileme işini en iyi yapacak yeri servisler bilir.sponsorlarımıza sorup bunuda öğrenmeniz mümkün.forum anasayfasından sponsorlarımız ve erişim bilgilerine ulaşabilirsiniz size en garantili ve en ucuz yolu gösterirler.kolay gelsin
Yukarı Dön
B-Devi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı B-Devi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 01:00
Dostum aslına bakarsan ben o 3000 TL 'yi bir şekilde veririm. Motoru rektifiyeye sokarım. Ama yarın öbür gün bir sıkıntı daha yaşarsam işte o zaman yıkılırım :( Bu rektifiye işi ne derece güvenli bir iştir? Garanti vererek yapan bir usta bulabilirmiyiz? Bir de zaman açısından Ne kadar sürer?
Ateş Kırmızı 306 XT
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 01:10
bu iş aracını en az bir kaç gün senden ayrı tutar.ancak güzel bir yerde yaptırırsan sana 100.000km garantili yapacak yerler var örneğin istanbulda ve faturasını verip garantisini imzalayıp veriyorlar.bunlar sana 3000lira değil 3500lira derler ama en azından işi garantiye almış olursun ve memnun kalırsın.zaten hemen ben yaparım diyen adamada yaptırma bu işi çünki motor işi her ustaya verilmez.o yüzden dedim servis bu işi en iyi yapan yeri bilir.seni onlar nereye yönlendirirse oraya yaptırmak en mantıklısı.
Yukarı Dön
B-Devi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı B-Devi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 01:11
Forum sponsorlarımız arasında bu işi yapan varsa tabiki ilk tercihim onlar olacaktır. Ama gördüğüm kadarıyla hep parçacılar var :(
Ateş Kırmızı 306 XT
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 Saat 01:16
motor yenileme yapmasalarda bu işin ehli olduklarından sağolsunlar çok yardımcı oluyorlar.bazen ustanın önüne götürsen 100-150 lira alacakları arızaları buradan anlatıp bedava kendimizin yapmasını sağlıyorlar.O yüzden onlar güvenilir ve ucuz yerleri bilirler onlardan bilgi almak iyi olur.zaten tahminimce motor yenileme yapanda yok
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 SW benzin rolesi arızası son mesaja git 141 0 yavuztugay
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 362 0 Ali060606
konu icon Titreme ve tekleme son mesaja git 145 0 egenc46
konu icon 206 enjektor sorunu son mesaja git 110 0 MkzLL
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 27206 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 589 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37255 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 297540 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 106 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94884 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 1241 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1054 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6630 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1129 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 682 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3650 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49757 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 542 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 353 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 1018 0 SerkanPinar
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English