![]() |
|
Darbe Sensörü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
phoenix.1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2011 Konum: Sultangazi -İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2011 Saat 18:05 |
Arkadaşlar bugun aracımı parkettim markete girdim yaklaşık yarım saat sonra arabayı çalıştırdım yarım metre geri gelmedim ki araç stop etti ve bi daha çalışmadı. Sürekli marş basıyo ancak ateşleme almıyordu. Hem gaz hemde benzine almama rağmen(benzin çok azdı çekmemiş olabilir) çalışmadı. Usta çağırdım kaputu açtı ve darbe sensörü dediği şeye bastı sonra marşa bastık ve aldı. Darbe sensörü atmış dedi.
Bu darbe sensörü nedir? Hangi durumlarda atar? Bilgi sahibi olan arkaşlar beni biraz aydınlatırsanz sevinirim.. Teşekkürler.. |
|
Peugeot 306 xr platinium (2001)
|
|
![]() |
|
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
![]() ![]() ![]() ![]() |
Adı üstünde darbelerden dolayı atıyo, genelde çukura falan girdiğinde oluyo diye biliyorum sizinkide belki o şekilde olmuştur çukura falan girmişindir atmamıştır orda atmıştır. 206'da başıma geldi aynısı çuklura girdik araba stop etti bidaha çalışmadı adam geldi taktı çalıştı araba :)) yeri gelmişken 306 da bu sensörün yeri tam olarak nerde ?
|
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|
![]() |
|
phoenix.1905 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Aralık - 1987 Kayıt Tarihi: 12 Ağustos 2011 Konum: Sultangazi -İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 130 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Tam olarak bilmiyorum. Ben Direksiyon koltugundaydım babam ve usta hallediyorlardı. Araba çalıştı Lpg azdı zaten ustanın parasını verdik hemen benzin istasyonuna.. Ustaya da pek bişey soramadım..
|
|
|
|
![]() |
|
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
206 da kaputun sol tarafında yukarlarda biyerde ama 306 yı bilmiyorum Allah korusunbaşımıza gelse takamıcaz :/
neyse geçmiş olsun kardeşim :)
Düzenleyen I Love My Pug - 30 Ekim 2011 Saat 19:14 |
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
darbe sensörü oluşan büyük bir kaza sonucu yakıtın tutuşup yangına mahal vermemesi için konulmuş bişey.çukura düşmeyle kolaylıkla bişey olmaz ama tabi herşey mümkün.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı phoenix.1905
Saolasın dostum.. Bugun çok uğraştırdı beni... Benzinci benzinci dolaştım benzinden dolayı diye.. Haa bu arada herkesin aklında bulunsun hiçbir benzinci açık benzin vermiyor.. Karakoldan izin belgesi almak gerekiyormuş.. Bende gittim karakola, Memur bey dedi araba nerede yolda kaldı.. Tarif ettim. Orası bizim karakola bağlı değil o mahallenin karakoluna gidicen.. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
miharbiibrahim ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Kasım - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2011 Konum: İST, Maltepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı miharbiibrahim
Arkadaşlar Merhaba,
İbrahim ben istanbuldan, 30 yaşındayım, sağlık sektöründe çalışıyorum. 2003 Model 206 1.4 xt aracım var. Konuyu geniş bir özetle sizlerle paylaşmak ve destek almak istiyorum. İlgilenen arkadaşlar olursa cep numaramıda yazacağım. Bu arada aracımda lpg bulunmaktadır. Hafta sonu izmite gittim. Giderken gayet güzel şıkır şıkır hiç bir sorun yoktu, hatta klima hep açık gittim. Dönüşte akşam olduğu için klimayı kullanmadım. İstanbula 30km kala birden bire arac lpg'den benzine geçti. Daha önce lpg ile ilgili selenoid valfi değiştirmiştik. Dedim yine öyle bir şey oldu sanırım. Stop ettim çalıştırdım fakat gaza geçmedi. Bende aracı benzinde hep bitik kullananlardanım :(. Daha sonra Benzinde yolda devam ettim ve İstanbula geldim. Bu arada lpg sistemine ait aracın içinde bulunan ışık hem kırmızı (benzin) hem yeşil (gaz) yanıyordu. Ertesi gün işe geldim aracımla yine benzinde, akşamda döndüm.Benzin ışığımda yanıyordu. Markete girdim çıktım araç çalışmıyor. Dedim her halde benzin iyice bitti. Gittim benzin aldım. Bu arada taksici ile konuşurken gaza geçmediğini söyledim ve aracın suyunun tam olup olmadığını bu havalarda çabuk bitebileceği klima kullandınmı diye sorunca ki bu sorunu biliyodum suya bakmayı unutmuştum ve birden sevindim kesin su olmadığı için gaza geçmiyor dedim. Neyse benzini koydum, suyu tamamladım. Araç yine çalışmadı. O akşamda aracımı çiziklerini boyatmak için kapırtacıya bırakacaktım. Kaportacılar geldiler bakmak için, darbe sensöründen bahsettiler bir çok araçta pejolarda görmüşler. Benim araçta bulamadık bir türlü her yere baktık. Hava karardı yağmurda başlayınca çekmek zorunda kaldık. Dün bir motorcu tanıdıkları benzin pompasına bakmış ve devreye girip çıktığını söylemiş. Yan sanayi benzin pompası altım bostancı sanayiden (70TL) görtüm çocuk taktı araba hemen çalıştı. Derin bir ohhh çektm ben geri şirkete döndüm aracım kaportacıda kaldı. 20dk sonra bir telefon, aracı zımpara için 5dk'lık uzaklıkta bir yere götürmüşler. Araç yine çalışmamış. Geç saat olduğu içinde kimse gelip bakamadı. Bu arada eco moda geçti normalde araç çalışınca yada kontak açılınca eco mod gidiyodu, oda gitmiyor. Pompayı değiştirince çalışan araç tekrar niye çalışmaz. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? 0531 291 31 52 |
|
ibrahim pirinççi (29)
istanbul/maltepe 2004 206 1.4XT otomatik 0rh(-) |
|
![]() |
|
miharbiibrahim ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Kasım - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2011 Konum: İST, Maltepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı miharbiibrahim
yazmayı unuttum. Benzin yine aldık ve tamamladık. Benzin ışığı yanıyor ama araçta benzin var.
|
|
ibrahim pirinççi (29)
istanbul/maltepe 2004 206 1.4XT otomatik 0rh(-) |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yan sanayi pompalara guven fazla olmaz. Yine pompa bozulmus olabilir. Ancan ondan once bakilmasi gereken pek cok yer var. Deponun dibini gordugunuzden dolayi benzin filtreniz tikanmis olabilir. Bu yuzden de calismayabilir arac. Hava yapmis da olabilir. Yerinizde olsam boyle teker teker parca degistirmektense bir ustanin uzman ellerine teslim ederdim araci ![]() Bu arada mars basiyor ama almiyor degil mi? Egzostan cig benzin kokusu geliyor mu? Gecmis olsun. Düzenleyen koliva - 29 Ağustos 2012 Saat 09:10 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |