![]() |
|
şanzuman ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sedatdatse ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 Saat 22:41 |
merhaba arkadaşlar
aracım 2001 xr 1.4 206 dır
yokuş aşağı inerken viteste debriyaja basınca bir ses geliyor
ve hızlanınca artıyo 1.2.viteslerde oluyo
nasıl diyim kesik kesik
başına gelen varmı veya yağını mı deyişim
yardımcı olursanız sevinirim
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nasıl bı ses tarıf edebılırmısınız 206larda lok lok ses oluyo sanırım sıkayetcı olan bı cok arkadas vardı forumda
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
belli bir hızın var,takribi 40-50 civarı,ve sen o hızda debriyaja bastığında geliyor...doğru mu?
|
|
![]() |
|
sedatdatse ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynen kardeş hızlandıktan sonra oluyor 20 dede geliyor ses
mesala şunuda denedim boştayken bişi yok 20 den sonra 2.vitese ayarkende oluyo
vitesin kolunu hafif ileri bile itsem başlıyo
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
|
![]() |
|
dişlilerden olamaz sekromeç de olamaz.(ses yok dimi 1 den 2 ye gecerken ''garç'' tarzı bir ses.olmadığını farzederek konuşuyorum)
priz direk bilyası muhtemelen...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
2. vitese geçerken bir sıkıntı yok acaba yağ zamanı mı geldi geçensene aldım aracı birdre
şu var hocam 1 . vites geri vites gibi otme yapıyor geri vites kadar olmasada var yani
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
|
![]() |
|
benzer sorunla karşılasan birisi fordclubtr de yazmış. 2000 model fiestasında bu durumu yaşamış. hatta hafif bir sarsıntıdan da bahsediyor kendisi.
|
|
![]() |
|
benim en korktuğum şey şanzımanı dağıtmak. dağıtmak derken açılması tamir için.... mazda lantisimde 1.vites senkromeçi sıyrıktı.1 den 2 ye geçişte hafif bir garç sesi yapıyordu. 50 liralık senkromeç dişlisi için 500 lira işçilik alındı. eğerki seninde 1. vitesten 2 ye geçişte sabahları olmasa bile motor ısındıktan sonra garç sesi geliyorsa senkromeç dişlisi sıyrıktır.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
garç pek yokta dediğim ses var birde aracın fren disk falan deyişti iyice duymaya başladım
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
|
![]() |
|
şanzıman yağı öyle kolay kolay bozulmaz. yağ dan zannetmiyorum.
debriyaja basınca geliyor demiştin. fren diskleri(!) zannetmiyorum
![]() Düzenleyen maverick - 24 Ekim 2011 Saat 23:18 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
aksta falanmı boşluk var acaba ya ne yapsak usta ses iyice artıncamı baksak
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
bu arada ilgilerinden dolayı teşekkürler
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
|
![]() |
|
Debriyaj merkez bilyası var o bozulmuştu bizimde cik cik ötüyodu debriyaja basıncamı bırakıncamı tam hatırlamıyorum.öyleylse baskı balata değişiyo komple 230tl parça 100tl civarıda işçilik ama kesinlikle güvenilir bir yere yaptır ön takım sökülüp toplanıyor ben bide 100tl ön takıma harcamak zorunda kalmıştım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
evet oda olabilir seri kalkışlarda bide koku gelmeye başlamıştı merkez bilyası baskı balatanın içindemi
eyvallah
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
|
![]() |
|
merkez bilya dedğimiz şey namı diğer priz direk bilyası. ![]() şanzıman inicek. set alacaksın.işçiliği biraz ağırdır. 450 civarı birşey tutar. baştan söyleseydin koku geldiğini bu kadar zorlanmazdık ![]() %90 debriyajın bitmiş. haliyle bilyada gitmiş......
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedatdatse
işçilik önemli deyil sadece malzeme ne kadar tutar sence
benim bir motorcu abim var çok az alır bend çıraklık yaparım hallederiz set nedir fiyatı birde marka varmı yoksa orjinmi
|
|
206 xr 1.4 benzinli 2001
|
![]() |
|
şahin peugeot a yarın bir sor fiyat al.
iyi esnaflardır. tahminen 200-250 civarı vardır set. baskısı-balatası-bilyası... en iyi set Valeo benim bildiğim. pamuk gibi olur debriyajın. debriyajı sıfır takılmış bir aracı kullanmanın zevki bir başka ![]() benzinden de %5 tasarruf yaparsın.
|
|
![]() |
|
hasanxs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
arkadaşlar buna benzer bir sorunu bende yaşıyorum araç boştayken şanzımandan ses geliyor uğultu gibi birkaç ustaya danıştım prizdirek bilyasının dağıldığı ve sürekli çapay yaptığını söyledi fiyat olarak 550 600 tl arası bir rakam verdi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |