Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Şanzımanla ilgili bir sorun!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Şanzımanla ilgili bir sorun!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Friendchip Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Mart - 1982

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Friendchip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Şanzımanla ilgili bir sorun!
    Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 Saat 13:17
Herkese merhaba,
Yaklaşık 10 ay önce aldığım aracımın (2006 model 307 HDI Premium 110 HP) şanzımanından geldiğini düşündüğüm bir ses ile canım sıkılmaya başladı. Sürüş esnasında duyduğum sürtme sesi gibi kesik kesik ve hızlanmayla birlikte doğru orantılı olarak artan bir ses bu.. Sadece 1,2 ve 3. viteslerde duyulabiliyor, sürüş esnasında araç boşa alındığında ses kayboluyor, bu da bana şanzımanla ilgili olduğunu düşündürdü. Ustaya gösterdim ve sesi dinlettim, şanzımandan geliyor gibi ama hiç açmayalım böyle gitsin dedi. Bir müddet daha bu şekilde kullandıktan sonra, hem arabanın sesi hem de içimdeki ses beni rahatsız etmeye devam ediyor. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlarımın yorumlarını ve tabiki konuyla ilgili uzman üyelerin yol göstermesini rica ediyorum.
Hepinize kazasız ve belasız, keyifli seyahatler dilerim.. 

== PEUGEOT 308 ACTIVE BEYAZ ==
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 Saat 13:46
Debriyaj pedalina hafif bastiginizda ayaginizda bir titresim hissediyor musunuz?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Mart - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Friendchip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 Saat 13:54
Evet hissediyordum,  ancak bundan yaklaşık bir ay önce debriyaj seti değişti. Bahsettiğim problemde ise herhangi bir düzelme olmadı. 

Önceki yazıma ilave olarak şunu da eklemeliyim;  devirli ya da devirsiz her iki kullanımda da bu ses rahatlıkla duyulabiliyor.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 Saat 13:56
Orjinalini yazan: Friendchip Friendchip Yazdı:

Evet hissediyordum,  ancak bundan yaklaşık bir ay önce debriyaj seti değişti. Bahsettiğim problemde ise herhangi bir düzelme olmadı. 

Önceki yazıma ilave olarak şunu da eklemeliyim;  devirli ya da devirsiz her iki kullanımda da bu ses rahatlıkla duyulabiliyor.

Peki debriyaj seti degistirmeden once bu ses var miydi?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Mart - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Friendchip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 Saat 14:03
Evet vardı. Yani debriyaj setinin değişmiş olması herhangi bir şekilde bu sesin şiddetinin dahi azalmasında etkili olmadı.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 Saat 14:11
Orjinalini yazan: Friendchip Friendchip Yazdı:

Evet vardı. Yani debriyaj setinin değişmiş olması herhangi bir şekilde bu sesin şiddetinin dahi azalmasında etkili olmadı.

Ben sorunun ingilizcesi release Bearing, thrust bearing, throw-out bearing'den(hepsi ayni) oldugunu dusunuyorum ama sesi iyice dinlemek gerek. Bu parca debriyaj seti ile birlikte gelmiyor ama degisen ustanin bunu rahatlikla anlayabilmis olmasi gerekirdi. Burasi da ayri bir konu. Bir videosunu cekebilirseniz belki daha isabetli yorum yapabiliriz.

Düzenleyen koliva - 24 Ekim 2011 Saat 14:34
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Mart - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Friendchip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 Saat 14:31
Yakın bir zamanda videosunu çekip yayımlamaya çalışacağım. Size PM atarım. İlginize teşekkür ederim Koliva.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Mart - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Friendchip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 13:16
Tekrar Merhaba,
Videoyu siteye eklemeyi başaramadım ama linkini veriyorum.

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 14:02
Acikcasi ben bir ses duyamadim. Arac durur vaziyetteyken bu ses var mi? Ya da yine durur vaziyetteyken debriyaja basinca bu ses var mi?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Mart - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Friendchip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 14:19
İşte asıl yanılgı motor sesini dinlemekten doğuyor bence, sizin gibi ben de yaşadım bunu.. Duyulan ses aslında motor sesinin arkasında 2000-3000 devir aralığında ara ara iki tahtanın veya plastiğin birbirine sürtmesi sesi gibi bir şey. Boşta iken devir yapılması durumunda bu ses yok. Sadece seyir halindeyken 2000-3000 devir arasında 20-30 km/h ve 50-70 km/h hızlarda duyulabiliyor. Daha yüksek devirlerde motor sesi, bu sesi bastırdığı için duyulmuyor olabilir. Debriyajla ilgili bir şey değil diye düşünüyorum, çünkü ilişkili hiç bir şey olmadı.

İlk zamanlarda ben de hiç duymuyordum dikkatim hep başka noktadaydı ancak son zamanlarda artık hep bu sesi dinler oldum. Yaklaşık 20000 km dir kullanıyorum aracımı sanıyorum hep vardı bu ses, ancak ben 15000 km dir farkındayım..

Asıl endişem; şanzımanla ilgili olup bana büyük miktarda masraf çıkarmasından korkuyorum. Sorunu daha başındayken tespit edebilsem çözümü belki de daha az masraflı olucak. Bu nedenle titizleniyorum.

Sanıyorum, bir kez de servise göstereceğim. Peugeot da kampanya varmış, 4 adet michelin lastik alana 100 TL akaryakıt hediye diye. Lastikleri değiştirdiğimde bu konu üzerinde de durmayı planlıyorum. Durumu sizlere de yazacağım..

Selamlar.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 14:22
8. saniyede gelen yaylanma sesi gibi bir ses var. Onu mu kastediyorsunuz acaba Ouch
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Mart - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Friendchip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 14:28
Hayır maalesef, onu kastetmek istemiyorum. Nasıl tarif edeyim ki! Törpüleme sesi, eyeleme sesi gibi.. 5. sn de başlıyor devir arttıkça ses duyuluyor. Confused
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Mart - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Friendchip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 Saat 14:44
Yukarı Dön
okankrgz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
27 - Nisan - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okankrgz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 Saat 00:23
tahminimce sizin ayna mahrutide sıkıntınız var ....gaza bastıkça ses artar, vitesi boşa attığınızda ses gelmiyordur.
Uğuldama şeklinde bir ses olmalı bu,gazayüklendikçe artan bir ses... bende de 4 ve 5 nci viteslerde bu var ama bu ayna mahrutiden kaynaklanıyor.
Sıkıntınız sonradan mı çıktı yoksa aracınızı aldığınızdan itibaren mi var? şanzumanınızı boşa indirmeyin dişlilerde sorun olsa her devirde bu sesi alırsınız, boşuna sanzuman indirmeyin...bu sesi gidermek için ayna mahrutiyi söküp baktırın güzel montaj yaptırın derim..
(Tam emin olmak için gaza bastığında vites kısmına doğru eğil bence,sesi rahatca duyabiliyorsan sıkıntı ayna mahrutide bence)
Koceli/İZMİT

1982
Yukarı Dön
sedatdatse Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedatdatse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 Saat 00:36
benim araçtada aynı problem var priz drek keçesimi bilyasımı öyle bişi dediler baskı balata setinin içindeymiş
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Mart - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Friendchip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 Saat 09:16
Arkadaşlar, İzmir de Peugeot Arkas serviste baktırdım. Test sürüşünde sesin direkt olarak şanzımandan geldiği, yüksek olasılıkla rulman problemi olduğu tespit edildi. Yine de daha detaylı bir expertiz için kesinlikle şanzımanın açılması gerektiği söylendi. Şu aşamada böyle devam etmemi, sesin artması durumunda şanzımanı indirmek zorunda olacağımızı söylediler. Minimum masraf tutarı 700-800 TL olabilirmiş.
Yorumları için diğer arkadaşlara da teşekkürler..
Yukarı Dön
hcbank Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Eylül - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hcbank Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 Saat 09:51
offf offf şu şanzuman sorunları inanın bıktırdı artık allah yardımcın olsun arkadaşım
not:şanzumanzede
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26384 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 213 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37011 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 296765 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 87 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94126 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 874 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1034 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6248 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1111 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 319 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3619 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49376 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 532 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 346 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 606 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 92 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4392 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1888 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1059 0 Just for Justice
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
kaan206 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English