Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aracınızın kışlık bakımını yaptırdınız mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aracınızın kışlık bakımını yaptırdınız mı?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aracınızın kışlık bakımını yaptırdınız mı?
    Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 Saat 09:46

Hava sıcaklıklarının yavaş yavaş düşmeye başladığı son günlerde, uzmanlar, sürücüleri, aniden bastırabilecek kış koşullarına karşıaraçlarının kışlık bakımlarını zaman geçirmeden yapmaları yönünde uyarıyor.

Araçlara yazlık ve kışlık olmak üzere yılda en az iki kere bakım yapılması gerekirken, özellikle kışlık bakımda araçların yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatları, silecekleri, hortumları, akü ve lastiklerinin kontrol edilmesi büyük önem taşıyor.

Bakım yapılmamasının özellikle kış şartlarında araca büyük zararlar verebildiğini ifade eden uzmanlar, bakımsız aracın sürücü ve sürüş güvenliğini de olumsuz yönde etkilediğine dikkati çekiyor. Uzmanlar, kışlık bakımı yapılmayan araçta performansın düştüğünü, yakıt sarfiyatının arttığını belirterek, bakımsız aracın sahibine çıkardığı masrafın bununla sınırla kalmadığını ifade ediyorlar.

Uzmanlara göre, kışlık bakım yapılmaması halinde araç sabahları geç çalışıyor ya da çalışmayabiliyor. Örneğin aracın motor suyuna antifriz konulmaması sonucu soğuk havalarda motor suyu donabiliyor. Bu da motorda en az 4-5 bin liraya mal olabilecek arızalar çıkarabiliyor. Bir başka deyişle sürücüler 200-300 lira masraftan kaçayım derken, 4-5 bin liralık faturalarla karşılaşmak zorunda kalabiliyorlar.

''4 Lastik üzerinde gittiğinizi unutmayın''

Araçlarda en önemli aksamlardan birini lastiklerin oluşturduğunu hatırlatan uzmanlar, kış şartlarında kışlık lastik kullanılmasının hayati önem taşıdığını ifade ediyorlar. Kış şartlarına uygun lastik kullanılmaması durumunda aracın yol tutuşunun azalacağını, buna bağlı olarak aracın hafif virajlarda bile savrulabileceğini, fren mesafesinin uzayacağını belirten uzmanlar, bunun da maddi hasarlı, yaralanmalı ve hatta can kaybına yol açan kazalara yol açabileceğini vurguluyorlar.

Sürücülerin bir çoğunda ''kışlık lastiklerin kar ve buz şartlarında gerekli olduğu'' gibi yanlış bir algının bulunduğunu belirten uzmanlar, hava sıcaklıkları 7 derecenin altına düştüğünde mutlaka kışlık lastiklerin takılmış olması gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlara göre, yazlık lastikler 7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında özeliklerini kaybederek sertleşiyorlar ve sertleşen lastiğin yol tutuş özelliği azalıyor, fren mesafesi uzuyor. Kışlık lastikler ise soğuk havaya ve ıslak zemine uygun malzemeden üretiliyorlar ve soğuk havalarda güvenli bir sürüşe imkan sağlıyor.

Uzmanlar, Türkiye şartlarında mevsim normallerine göre en geç Kasım ayının başında kışlık lastiklerin takılmış olmasını, Nisan başında da yazlık lastiklere geçilmesini tavsiye ediyor.

Bir kışlık lastikle binek araçlarda ortalama 50 bin kilometre, 4x4 araçlarda 30 bin kilometre yol yapılabildiğini belirten uzmanlar, bu kilometreler yapıldıktan sonra lastiklerin yenilenmesi gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlar, hiç kullanılmasa bile lastiğin ömrünün 4 yıl olduğunu, 4 yıldan sonra lastiğin özelliğini kaybettiğinin altını çiziyorlar.

Trafik ve kasko sigortalarını kontrol edin

Araç sahiplerine, kışa girmeden önce mutlaka trafik ve kasko sigortalarını da kontrol etmesi önerisinde bulunan uzmanlar, süresi dolan sigortaların mutlaka yenilenmesi gerektiğini belirtiyor. Araçların muayene süresi dolanların da, araçlarının muayenelerini yaptırmaları gerektiğini hatırlatan uzmanlar, tüm bu uyarıların sürücülerin kış şartlarında güvenli şekilde araçlarını kullanmaları ve ortaya çıkacak kazalarda masraflarını azaltmaları için önemli olduğunun altını çiziyor.

Kışa girerken akü bakımının da çok önemli olduğunu hatırlatan uzmanlar, araç sahiplerini akü bakımlarını da aksatmamaları yönünde uyarıyorlar.


Kaynak :AA

Yukarı Dön
Sponsor Bağlantı


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Dörtlüler kendi kendine yanıyor (206, 2000 Model,) son mesaja git 94 0 Celalcevik
konu icon 1kendi kendine dörtlüler yanması 1,4 benzinli 206 son mesaja git 6638 11 Celalcevik
konu icon selam arkadaslar son mesaja git 2 0 DezXz
konu icon 307 imobilizer 1320 beyin beslemesi son mesaja git 433 0 tolgatumer
konu icon UZUN FAR KISA FAR SORUNU UZUN FARA HİÇ GEÇMİYOR. son mesaja git 651 0 tecilla
konu icon Fan beyni nerede son mesaja git 6420 5 FERZETE34
konu icon Hızlanma Problemi son mesaja git 7450 1 Evo301
konu icon Peugeot 206 1.4 xr 2000 model arabam var son mesaja git 2426 0 Muhammet Safa07
konu icon BENZİN VE ATEŞLEME ROLESİ son mesaja git 2619 2 Emirhno6
konu icon 1.4 dizel rolanti de klima devrete girip cikma son mesaja git 293 0 heavyburak26
konu icon Bagaj açılmıyor son mesaja git 3284 0 206cc57
konu icon Rifter Gt 2025 tavan lambası son mesaja git 2915 0 Fero13
konu icon 208/207/301 arasinda kaldim son mesaja git 13679 1 aliysnm
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 3535 2 Oğuzhan207
konu icon ENG man system faulty - Hatası (Resimli) son mesaja git 22222 17 Oğuzhan207
konu icon 206 GTI ATEŞLEME PROBLEMİ son mesaja git 3874 0 Emirhno6
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 5564 3 Yunus58
konu icon Pegouet 306 1.8 XR 16 v 1998 son mesaja git 3746 0 Yunus58
konu icon 1.8 XR Usta son mesaja git 10491 1 Yunus58
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 17841 2 SerkanPinar
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 KASıM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Celalcevik 2
heavyburak26 1
Sarı37 1
Emirhno6 1
Muhammet Safa07 1
Evo301 1
FERZETE34 1
tecilla 1
Fero13 1
206cc57 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English