|
407 yağ sorunu !! (çözüldü) |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
hakankarakas
1. Vites 10 - Kasım - 1985 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 Saat 00:32 |
bugün yağ seviyesi düşük uyarısı aldım ekranda. benzinlikten 1 lt yağ aldım ekledim yine uyarı aldım bi tane daha aldım yine uyarı yandı 3. lt de söndü. nasıl oluyoda 3 lt yağ eksikken bu araba bu şekilde yola devam edebiliyo. kaç lt yağ varki içinde zaten. benim bildiğim 5 lt yağ konuluyo araabaya. 2 lt yağ kalmış oluyo bu durumda. hayret bişey 2 lt yağ ile nasıl olduda motorda sorun olmadı
Düzenleyen hakankarakas - 23 Ekim 2011 Saat 22:47 |
|
407 EXECUTİVE BLACK 2007 1.6 HDİ SPEEDBUSTER CHİPBOX SİYAH
|
|
peugeotefe
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
|
aracın yağ çubuğuna hiç baktınızmı peki
|
|
|
|
alisuat
2. Vites 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yağ filtresiyle ilgili bir problem olmusta olabilir
|
|
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90 A(+) |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aracınıza konulan yağın neden eksildiği önemli ilk etapta benim bildiğim sizin aracınıza en kötü ihtimalle 10-30 yağ konuluyor eğer daha kalın bir yağ konulursa aracınız onu yakıcaktır ( ben bunu yaşadım) ayrıca yağ belli bir seviyeye düşse bile yağ pompası aracınıza yağ verir ve yağ müşiri karterden yağ motora ulaştığı sürece uyarı vermez.demekki aracınız o kadar yağ varken tam yağlama yapabiliyormuş ki uyarı lambası yanmamış.geçmiş olsun allahtan bişey olmamış.unutmadan aracınıza konulan yağı kontrol edin gerekirse yağını tekrar değiştirip kitapçıkta yazan cins ve miktarda yeniden yağ koydurun unutmayın yağ filtresinide değiştirin en sağlıklısı budur.
|
|
MaximuS
1. Vites 15 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 394 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
407 lerin ve neredeyse tüm 1.6 litrelik 4 silindirli motorlar 3.7-3.8 lt. yağ alır. yağ filtresinin içine alacağı miktarı da katarsak maximum 4 lt.dir yani...
Carterine bak çatlak olabilir, her zaman park ettiğin yere bak yağ akıtmışmı diye. ve de motorun sağına soluna bak, sızıntı kaçırma olabilir...
|
|
hakankarakas
1. Vites 10 - Kasım - 1985 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
|
aracımın yağıda yeni değişti sayılır. sanırım araçta sızdırıyo yağı. ona baktırmam lazım. fikirlerinize teşekkür ederim. araçta chip olduğunu unutmamak lazım fakat o kadar yağı alması şaşırttı beni 3 lt yani az deil.
|
|
|
|
peugeotefe
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
|
Peugeot ve citroen araçlarında içerdeki yağ göstergesi bazen yanıltabiliyor en iyisi araç düz bi şekildeyken yağ çubuğunu çekip bakmanız belkide yağınız eksik değildi 4 litre yağ olan motora 3 litre yağ eklediğiniz belkide 1 litre eksikti 2 litreden fazladan eklediniz yağ çubuğuna bakarak kontrol etmenizi tavsiye ederim zira aracınız fazla yap koyulma sonucu keçeleri patlatabilir |
|
|
|
muzaffer
2. Vites 02 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Eylül 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yerinde bir açıklama.Yağ eklemeden önce aracı söndürüp biraz bekledikten sonra yağ seviyesini kontrol edip ekleme yapsaydınız daha sağlıklı olurdu.Buna şükür ciddi bir arıza yokmuş. Geçmiş olsun. |
|
407 Executive Black CD 2007
|
|
hakankarakas
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakankarakas
|
sorunu 1 lt geri çekerek hallettim.ilginize teşekkürler
|
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |