Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

407 yağ sorunu !! (çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 407
Forum Tanımlaması: Peugeot 407, 2005'ten 2011'e kadar üretilen 406 serisinin yenilenmiş hali geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19262
Tarih: 29 Aralık 2024 Saat 02:24
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 407 yağ sorunu !! (çözüldü)
Mesajı Yazan: hakankarakas
Konu: 407 yağ sorunu !! (çözüldü)
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 00:32
bugün yağ seviyesi düşük uyarısı aldım ekranda. benzinlikten 1 lt yağ aldım ekledim yine uyarı aldım bi tane daha aldım yine uyarı yandı 3. lt de söndü. nasıl oluyoda 3 lt yağ eksikken bu araba bu şekilde yola devam edebiliyo. kaç lt yağ varki içinde zaten. benim bildiğim 5 lt yağ konuluyo araabaya. 2 lt yağ kalmış oluyo bu durumda. hayret bişey 2 lt yağ ile nasıl olduda motorda sorun olmadı

-------------
407 EXECUTİVE BLACK 2007 1.6 HDİ SPEEDBUSTER CHİPBOX SİYAH

Cevaplar:
Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 00:38
aracın yağ çubuğuna hiç baktınızmı peki

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 00:42
yağ filtresiyle ilgili bir problem olmusta olabilir

-------------
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90
A(+)

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 00:51
aracınıza konulan yağın neden eksildiği önemli ilk etapta benim bildiğim sizin aracınıza en kötü ihtimalle 10-30 yağ konuluyor eğer daha kalın bir yağ konulursa aracınız onu yakıcaktır ( ben bunu yaşadım) ayrıca yağ belli bir seviyeye düşse bile yağ pompası aracınıza yağ verir ve yağ müşiri karterden yağ motora ulaştığı sürece uyarı vermez.demekki aracınız o kadar yağ varken tam yağlama yapabiliyormuş ki uyarı lambası yanmamış.geçmiş olsun allahtan bişey olmamış.unutmadan aracınıza konulan yağı kontrol edin gerekirse yağını tekrar değiştirip kitapçıkta yazan cins ve miktarda yeniden yağ koydurun unutmayın yağ filtresinide değiştirin en sağlıklısı budur.

Mesajı Yazan: MaximuS
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 00:53
407 lerin ve neredeyse tüm 1.6 litrelik 4 silindirli motorlar 3.7-3.8 lt. yağ alır. yağ filtresinin içine alacağı miktarı da katarsak maximum 4 lt.dir yani...
Carterine bak çatlak olabilir, her zaman park ettiğin yere bak yağ akıtmışmı diye. ve de motorun sağına soluna bak, sızıntı kaçırma olabilir...

Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 00:55
aracımın yağıda yeni değişti sayılır. sanırım araçta sızdırıyo yağı. ona baktırmam lazım. fikirlerinize teşekkür ederim. araçta chip olduğunu unutmamak lazım Gülme fakat o kadar yağı alması şaşırttı beni 3 lt yani az deil.

-------------

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2011 Saat 01:02

Peugeot ve citroen araçlarında içerdeki yağ göstergesi bazen yanıltabiliyor en iyisi araç düz bi şekildeyken yağ çubuğunu çekip bakmanız belkide yağınız eksik değildi 4 litre yağ olan motora 3 litre yağ eklediğiniz belkide 1 litre eksikti 2 litreden fazladan eklediniz yağ çubuğuna bakarak kontrol etmenizi tavsiye ederim zira aracınız fazla yap koyulma sonucu keçeleri patlatabilir

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesajı Yazan: muzaffer
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2011 Saat 00:48
Orjinalini yazan: peugeotefe peugeotefe Yazdı:

Peugeot ve citroen araçlarında içerdeki yağ göstergesi bazen yanıltabiliyor en iyisi araç düz bi şekildeyken yağ çubuğunu çekip bakmanız belkide yağınız eksik değildi 4 litre yağ olan motora 3 litre yağ eklediğiniz belkide 1 litre eksikti 2 litreden fazladan eklediniz yağ çubuğuna bakarak kontrol etmenizi tavsiye ederim zira aracınız fazla yap koyulma sonucu keçeleri patlatabilir

Yerinde bir açıklama.Yağ eklemeden önce aracı söndürüp biraz bekledikten sonra yağ seviyesini kontrol edip ekleme yapsaydınız daha sağlıklı olurdu.Buna şükür ciddi bir arıza yokmuş. Geçmiş olsun.

-------------
407 Executive Black CD 2007

Mesaj Tarihi: 23 Ekim 2011 Saat 21:14
sorunu 1 lt geri çekerek hallettim.ilginize teşekkürler

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net