Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mutlumu vartamı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

mutlumu vartamı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: mutlumu vartamı?
    Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 15:36
Orjinalini yazan: csalli csalli Yazdı:

Albayımı dinlemedin mi sen hee !!! Adam bas bas bağırdı 72 Amper Mutlu Akü diye Sırıtma

bi alıyım günde 83 kere mesaj atıcam albaya zaten aküm 72 amper diye hatta sırf ondan daha iyi olsun diye varta alıcam daha pahalı o :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 15:32
Orjinalini yazan: sedataksu sedataksu Yazdı:

Marş motorunun ilk hareketi verirken çekeceği akım değeridir 72 amperlik bir araca 60 amper takarsanız araç çalışmaz.Aynı şekilde 60 amperlik bir araca 100 amper takarsanızda marş motoru yanabilir.Marş motorunun çekeceği akım değeriyle ilişkili akü değeri yükseltirken marş motorunun max akım değerine bakmak gerekir.Max akım değeri 80 amp. ise 100 amp. akü kullanılmaz.Yanlışlarım olabilir genel bilgim eletrik motorlarıyla ilgili.

benim bildiğim öyle değil aküde amper olayı.
aküyü bir musluklu bir havuz gibi düşünelim.musluktan akan suyun miktarı sınırlıdır yani atıyorum saatte 10 litre boşaltır.Bu aküdeki 12 volt değeridir.amper ise havuzun kapasitesidir.yani havuz istedği kadar büyük olsun  musluk kapasitesinin üstüne çıkmaz. bende yanlış olabilirim düzeltirse bilenler yanlışsam sevinirim
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 15:12
Albayımı dinlemedin mi sen hee !!! Adam bas bas bağırdı 72 Amper Mutlu Akü diye Sırıtma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:58
Thumbs Up tamamdır abi saolasın 75lik alıyım bitane ben bi kere alıcaz sonuçta artık vartamı mutlumu ona orda karar vericem 
Yukarı Dön
sedataksu Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Eylül - 1978

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedataksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:57
Marş motorunun ilk hareketi verirken çekeceği akım değeridir 72 amperlik bir araca 60 amper takarsanız araç çalışmaz.Aynı şekilde 60 amperlik bir araca 100 amper takarsanızda marş motoru yanabilir.Marş motorunun çekeceği akım değeriyle ilişkili akü değeri yükseltirken marş motorunun max akım değerine bakmak gerekir.Max akım değeri 80 amp. ise 100 amp. akü kullanılmaz.Yanlışlarım olabilir genel bilgim eletrik motorlarıyla ilgili.
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:56
Orjinalini yazan: HuseyinTurk HuseyinTurk Yazdı:

peki Cem abim aklıma takılan bir şey daha var
orjinal 60 ampere aküyü doldurması için tasarlanan şarj sisteminin 75 amperde zorlanması gibi bir durum olabilirmi?

Buyuk onem arzedecek bır fark degıl. Sadece sarj ıcın bıraz daha uzun sure gerekır herhalde o kadar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:54
peki Cem abim aklıma takılan bir şey daha var
orjinal 60 ampere aküyü doldurması için tasarlanan şarj sisteminin 75 amperde zorlanması gibi bir durum olabilirmi?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:45
Mars gucu bana kalırsa halk dılınde olusmus bır tabır olabılır. Bırde akunun kalıtesıyle de alakalı bır durum. Mısal 2 tane 60A aku dusunelım. 2 sıyle de uzun surelı mars yaptıgımızı dusunursek normalde 2 sınınde esıt surece esıt kuvvette mars yapmasını beklerız. Ama omur ve kalıte ısın ıcıne gırıınce aralarında farklılıklar olabılır...

Burada gucten kasıt daha uzun sure mars motorunu besleyebılecek kadar yuksek akım surebılmesı anlamına gelebılır.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Eylül - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedataksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:40
Vartayı bilmem ama mutlu siver serisi (daha iyidir)ise fiyat normal.
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
* 28 ÇOTANAKLAR *
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:27
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Bende aracın fabrıkasyon ustunde gelen akusundan sonra takılan akulerın 5 seneyı pek asmayacagı kanaatındeyım ve bunuda kısıden gordum duydum.

Ben olsam Varta almayı tercıh ederdım

Aynı şeyi şimdi babam söyledi abi.Vartanın marş gücü daha yüksek dedi birde akücü o ne oluyoki standart değilmi marş motorunun çekeceği akım
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:22
aracın orjinali 60 amperdir.ama motor ufak oldupu için 1.4 dizel arabaya 75 takmamın daha iyi olacağını çok kişiden duydum 20 lira pek önemli değil ama kendi malımızı yerli üretimi tercih etmek daha çok geliyor içimden çok kalite farkı yoksa
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Eylül - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedataksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:17
Mutlu gerçekten kalitelidir.İnci kullanıyorum gayet memnunum.Aracın orjinali kaç amp. ise onu kullan müzik sitemi yaparsan kapasitör kullanırsın bence daha doğru olacaktır.
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
* 28 ÇOTANAKLAR *
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:16
Varta hiç kullanmadık. Büyük babam eski şöförlerden ta onun zamanından beri gelenektir Mutlu akü kullanırız. Fabrikasyon bir kere hata ile karşılaştık onuda garanti kapsamında değiştirdiler. Araca ve tesisata bağlı ömrüde 4 ila 10 yıl arası gittiği oldu.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:12
vatra ve mutlu arasında o kadar buyuk bı fark oalcagını sanmıyorum ıkısınıde alabılırsın 
Yukarı Dön
Muhammet ÇAKIR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Muhammet ÇAKIR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:05
VARTA  çok sağlam markadır mutluda oyle ama vartanın yanında bıraz kotu kalır arada 20 tl fark var eger o kadar onemlı degılse varta al
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:05
Bende aracın fabrıkasyon ustunde gelen akusundan sonra takılan akulerın 5 seneyı pek asmayacagı kanaatındeyım ve bunuda kısıden gordum duydum.

Ben olsam Varta almayı tercıh ederdım
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 14:03
Yarın sabaha 6 taksşt alıcam kısmetse akümü.Ama kazık yememek adına bir büyüklerime danışıyım dedim

eski aküyü 26liradan sayıyolar

75 amper mutlu 160tl
74 amper varta 180tl (akücü bunu önerdi)
60 amper mutlu 125
60 amper varta 145

fiyatların hepsi 26tl düşmüş halleri arabada tesisat vs yok ama ilerde olabileceği için tercihim 75 amper
dün forumda okumuştum bide 9 yıl kullanıyorum falan diyen arkadaşlar olmuştu akücüye sordum adam en kralı 6 yılı zor geçer dedi doğrumudur?
çok oldu ama bir sorum daha var bu akülerde üretim tarihi falan varmı dikkat etmemiz gereken lastik alırken olduğu gibi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 933 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 453 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 366 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 14724 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 17332 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 566 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 935 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5372 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 3153 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4895 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 585 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8450 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 1231 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 1463 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 768 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 6075 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 766 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 539 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 1272 0 Xbulut46
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English