![]() |
|
mutlumu vartamı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 15:36 |
bi alıyım günde 83 kere mesaj atıcam albaya zaten aküm 72 amper diye hatta sırf ondan daha iyi olsun diye varta alıcam daha pahalı o :)
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benim bildiğim öyle değil aküde amper olayı. aküyü bir musluklu bir havuz gibi düşünelim.musluktan akan suyun miktarı sınırlıdır yani atıyorum saatte 10 litre boşaltır.Bu aküdeki 12 volt değeridir.amper ise havuzun kapasitesidir.yani havuz istedği kadar büyük olsun musluk kapasitesinin üstüne çıkmaz. bende yanlış olabilirim düzeltirse bilenler yanlışsam sevinirim
|
|
![]() |
|
Albayımı dinlemedin mi sen hee !!! Adam bas bas bağırdı 72 Amper Mutlu Akü diye
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Marş motorunun ilk hareketi verirken çekeceği akım değeridir 72 amperlik bir araca 60 amper takarsanız araç çalışmaz.Aynı şekilde 60 amperlik bir araca 100 amper takarsanızda marş motoru yanabilir.Marş motorunun çekeceği akım değeriyle ilişkili akü değeri yükseltirken marş motorunun max akım değerine bakmak gerekir.Max akım değeri 80 amp. ise 100 amp. akü kullanılmaz.Yanlışlarım olabilir genel bilgim eletrik motorlarıyla ilgili.
|
|
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|
![]() |
|
Buyuk onem arzedecek bır fark degıl. Sadece sarj ıcın bıraz daha uzun sure gerekır herhalde o kadar...
|
|
![]() |
|
peki Cem abim aklıma takılan bir şey daha var
orjinal 60 ampere aküyü doldurması için tasarlanan şarj sisteminin 75 amperde zorlanması gibi bir durum olabilirmi?
|
|
![]() |
|
Mars gucu bana kalırsa halk dılınde olusmus bır tabır olabılır. Bırde akunun kalıtesıyle de alakalı bır durum. Mısal 2 tane 60A aku dusunelım. 2 sıyle de uzun surelı mars yaptıgımızı dusunursek normalde 2 sınınde esıt surece esıt kuvvette mars yapmasını beklerız. Ama omur ve kalıte ısın ıcıne gırıınce aralarında farklılıklar olabılır...
Burada gucten kasıt daha uzun sure mars motorunu besleyebılecek kadar yuksek akım surebılmesı anlamına gelebılır.
|
|
![]() |
|
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
Vartayı bilmem ama mutlu siver serisi (daha iyidir)ise fiyat normal.
|
|
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|
![]() |
|
Aynı şeyi şimdi babam söyledi abi.Vartanın marş gücü daha yüksek dedi birde akücü o ne oluyoki standart değilmi marş motorunun çekeceği akım
|
|
![]() |
|
aracın orjinali 60 amperdir.ama motor ufak oldupu için 1.4 dizel arabaya 75 takmamın daha iyi olacağını çok kişiden duydum 20 lira pek önemli değil ama kendi malımızı yerli üretimi tercih etmek daha çok geliyor içimden çok kalite farkı yoksa
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
Mutlu gerçekten kalitelidir.İnci kullanıyorum gayet memnunum.Aracın orjinali kaç amp. ise onu kullan müzik sitemi yaparsan kapasitör kullanırsın bence daha doğru olacaktır.
|
|
2011 C4 VTRPK MCP
|
![]() |
|
Varta hiç kullanmadık. Büyük babam eski şöförlerden ta onun zamanından beri gelenektir Mutlu akü kullanırız. Fabrikasyon bir kere hata ile karşılaştık onuda garanti kapsamında değiştirdiler. Araca ve tesisata bağlı ömrüde 4 ila 10 yıl arası gittiği oldu.
|
|
![]() |
|
vatra ve mutlu arasında o kadar buyuk bı fark oalcagını sanmıyorum ıkısınıde alabılırsın
|
|
![]() |
|
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
VARTA çok sağlam markadır mutluda oyle ama vartanın yanında bıraz kotu kalır arada 20 tl fark var eger o kadar onemlı degılse varta al
|
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
Bende aracın fabrıkasyon ustunde gelen akusundan sonra takılan akulerın 5 seneyı pek asmayacagı kanaatındeyım ve bunuda kısıden gordum duydum.
Ben olsam Varta almayı tercıh ederdım
|
|
![]() |
|
Yarın sabaha 6 taksşt alıcam kısmetse akümü.Ama kazık yememek adına bir büyüklerime danışıyım dedim
eski aküyü 26liradan sayıyolar 75 amper mutlu 160tl 74 amper varta 180tl (akücü bunu önerdi) 60 amper mutlu 125 60 amper varta 145 fiyatların hepsi 26tl düşmüş halleri arabada tesisat vs yok ama ilerde olabileceği için tercihim 75 amper dün forumda okumuştum bide 9 yıl kullanıyorum falan diyen arkadaşlar olmuştu akücüye sordum adam en kralı 6 yılı zor geçer dedi doğrumudur? çok oldu ama bir sorum daha var bu akülerde üretim tarihi falan varmı dikkat etmemiz gereken lastik alırken olduğu gibi?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |