![]() |
|
benzin pompası yardım (çözüldü) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 10:26 |
||
merhaba arkadaşlar dünden beri arabamı benzinde çalıştıramıyorum. depodan gelip enjektörlere giren hortumdan benzin gelmiyor sağ arka koltuğun altındaki kapağı söktüm soketi söktüm geliş gidiş benzin hortumlarını söktüm fakat pompayı sökemedim. benzin pompası nasıl sökülüyor acaba bilen varmı? teşekkürler.
Düzenleyen mon - 17 Ekim 2011 Saat 21:56 |
|||
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Benzin pompasini neden sokuyorsunuz? Bitik oldugundan emin misiniz?
Bunu anlamak icin kablo soketini cikarip ilgili noktalara direk 12 volt vererek calisip calismadigini kontrol edebilirsiniz. Ayrica muhtemelen sizin aracinizda(eski 206'lar) benzin pompasi icin double role var. Bu role motor bolumundeki ECU'nun orada bulunuyor. Bunu da test etmeniz gerekir. Birde tabi bunlarin basinda sigortasini kontrol etmissinizdir. |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
Ozel mesajına cevap verdım...
![]() |
|||
![]() |
|||
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
||
sağolun arkadaşlar sigortasına baktım sağlam koltuğun altındaki kapağı söktüm, geliş gidiş benzin hortumlarınıda söktüm marşa bastım benzin gelmedi. rolenin nasıl bir şey olduğunu bilmediğim için ecu nun oraya baksamda tanıyamam. şimdi birde ölçüm aletiyle sokete elektirik geliyormu ona bakıp gelim.
|
|||
|||
![]() |
|||
||
Kontagı actıgında oraya voltaj gelmesı gerekır. Normalde daha marsa basmadan evvel kontagı actıgımızda benzın pompası calısır ve benzın basıncını saglar.
Voltaj gelıyorsa motor sızlere omur dıyebılırım... Gelmıyorsa role veya sıgortasında problem vardır. Harıcı olarak 12 voltu pompaya tasıyıpta motorun calısıp calısmadıgınıda test etmek ıstersenız yapabılırsınız...
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Konnektorde 4 tane bacak var. Bunlardan ikisinde 12 volt gorebilmen gerekiyor. Diger ikisi ise benzin gostergesine gidiyor. Ortadaki ikisi direk besleme olmasi gerek. |
|||
![]() |
|||
||
kalın olan kablolarda 9 volt görünüyor
|
|||
|||
![]() |
|||
||
|||
![]() |
|||
||
Ben soyleyecegim sana onu nasil sokecegini ama sokmeden once emin olmani istiyorum. 9 Volt gordugun icin(dogru yeri olctugunu dusunerek) sorunun baglantidan oldugunu dusunuyorum. Kaputun altindaki sigortalar bolumunde ciftli role var. Bu roleye giren kablolar yerinden gevsemistir. Yerinde olsam oradaki kablolarla biraz oynardim. |
|||
![]() |
|||
||
sigorta kutusunun içinde mi? bu role
|
|||
|||
![]() |
|||
||
Oyle olmasi gerekiyor. Sigorta kutusunu acinca bir suru kablo goreceksiniz. Bu kablolarla oynayin bakalim duzelme olacak mi? |
|||
![]() |
|||
||
tamam ben bakim inşallah olur olmazsa nasıl sökeceğimi anlatırsın pompayı.
|
|||
|||
![]() |
|||
||
Bu sekilde olmazsa bence direk besleme yapip pompanin calisip calismadigini yerinde anlamak gerekiyor. Pompayi yerinden sokmek bisey degil yerlestirmek zor. Birde orada tanktan gelen hortumda benzin var. Allah muhafaza cok dikkatli olmak ve gerekli butun guvenlik onlemlerini almak gerekiyor. |
|||
![]() |
|||
tazmaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
iyide pompa o kapağın altında değilki orda hortumlar ve kablolarvar..pompa arabanın altında
|
|||
![]() |
|||
||
Sizin dediginiz olsa olsa benzin filtresi olur. Benzin pompasi orada, arka koltugun altinda. |
|||
![]() |
|||
||
Evet sana katılıyorum...
Kesınlıkle pompa deponun ıcınde. Cunku benzın ıle soguyor... Bazı lpg lı araclarda benzın sevıyesını cok dusuk olarak gezıyorlar. Bundan mutevellıt zamanından once benzın pompası yanıp bozulabılıyor !!!
Zaten yukarıdakı resımde hem elektrık soketı hemde benzın gırıs cıkısıda goruluyor. Pompanın altında oldugu tartısmaya kapalı bır durum... Düzenleyen CeCoLi - 17 Ekim 2011 Saat 20:09 |
|||
![]() |
|||
tazmaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
||
doğru doğru pardon..filtreyle karıştırdım ben |
|||
2004 Quiksilver
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
||
doğru kardeşim ben filtreyle karıştırdım benim hatam..boynuu bükükleer&vurmayın vurmayııın ben de bir insanııım ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
2004 Quiksilver
|
|||
![]() |
|||
||
arkadaşlar depoda benzin var çeyreğin az altında geçen hafta almıştım 10lt felan. benzinden şüphelenmediğim için depoda benzin vardı. fakat 10 liralık benzin alınca araba çalıştı ne iş anlamadım gösterge sağlam ve depoda en az 8 litre benzin vardı buna eminim.
Düzenleyen mon - 17 Ekim 2011 Saat 21:45 |
|||
|||
![]() |
|||
||
Birde pompayi sokecektin durduk yere ![]() Gecmis olsun. |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |