Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - benzin pompası yardım (çözüldü)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

benzin pompası yardım (çözüldü)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: benzin pompası yardım (çözüldü)
    Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 10:26
merhaba arkadaşlar dünden beri arabamı benzinde çalıştıramıyorum. depodan gelip enjektörlere giren hortumdan benzin gelmiyor sağ arka koltuğun altındaki kapağı söktüm soketi söktüm geliş gidiş benzin hortumlarını söktüm fakat pompayı sökemedim. benzin pompası nasıl sökülüyor acaba bilen varmı? teşekkürler.

Düzenleyen mon - 17 Ekim 2011 Saat 21:56
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 11:19
Benzin pompasini neden sokuyorsunuz? Bitik oldugundan emin misiniz?
Bunu anlamak icin kablo soketini cikarip ilgili noktalara direk 12 volt vererek calisip calismadigini kontrol edebilirsiniz. Ayrica muhtemelen sizin aracinizda(eski 206'lar) benzin pompasi icin double role var. Bu role motor bolumundeki ECU'nun orada bulunuyor. Bunu da test etmeniz gerekir. Birde tabi bunlarin basinda sigortasini kontrol etmissinizdir.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 11:22
Ozel mesajına cevap verdım... Göz Kırpma
Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 11:37
sağolun arkadaşlar sigortasına baktım sağlam koltuğun altındaki kapağı söktüm, geliş gidiş benzin hortumlarınıda söktüm marşa bastım benzin gelmedi. rolenin nasıl bir şey olduğunu bilmediğim için ecu nun oraya baksamda tanıyamam. şimdi birde ölçüm aletiyle sokete elektirik geliyormu ona bakıp gelim.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 11:41
Orjinalini yazan: mon mon Yazdı:

sağolun arkadaşlar sigortasına baktım sağlam koltuğun altındaki kapağı söktüm, geliş gidiş benzin hortumlarınıda söktüm marşa bastım benzin gelmedi. rolenin nasıl bir şey olduğunu bilmediğim için ecu nun oraya baksamda tanıyamam. şimdi birde ölçüm aletiyle sokete elektirik geliyormu ona bakıp gelim.

Kontagı actıgında oraya voltaj gelmesı gerekır. Normalde daha marsa basmadan evvel kontagı actıgımızda benzın pompası calısır ve benzın basıncını saglar.

Voltaj gelıyorsa motor sızlere omur dıyebılırım... Gelmıyorsa role veya sıgortasında problem vardır. Harıcı olarak 12 voltu pompaya tasıyıpta motorun calısıp calısmadıgınıda test etmek ıstersenız yapabılırsınız...
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 11:52

Konnektorde 4 tane bacak var. Bunlardan ikisinde 12 volt gorebilmen gerekiyor. Diger ikisi ise benzin gostergesine gidiyor. Ortadaki ikisi direk besleme olmasi gerek.
Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 11:54
kalın olan kablolarda 9 volt görünüyor

Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 11:59

bu resimdeki siyah halkayı sökmeden pompayı sökemiyorum. ama bu halkada sökülmüyor. tahminim dişleri var çevirince açılması lazım ama ben çeviremedim.

Düzenleyen mon - 17 Ekim 2011 Saat 12:01

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 12:23

bu resimdeki siyah halkayı sökmeden pompayı sökemiyorum. ama bu halkada sökülmüyor. tahminim dişleri var çevirince açılması lazım ama ben çeviremedim.

Ben soyleyecegim sana onu nasil sokecegini ama sokmeden once emin olmani istiyorum.

9 Volt gordugun icin(dogru yeri olctugunu dusunerek) sorunun baglantidan oldugunu dusunuyorum. Kaputun altindaki sigortalar bolumunde ciftli role var. Bu roleye giren kablolar yerinden gevsemistir. Yerinde olsam oradaki kablolarla biraz oynardim.
Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 12:34
sigorta kutusunun içinde mi? bu role

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 12:53

sigorta kutusunun içinde mi? bu role

Oyle olmasi gerekiyor. Sigorta kutusunu acinca bir suru kablo goreceksiniz. Bu kablolarla oynayin bakalim duzelme olacak mi?
Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 12:58
tamam ben bakim inşallah olur olmazsa nasıl sökeceğimi anlatırsın pompayı.

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 13:00

tamam ben bakim inşallah olur olmazsa nasıl sökeceğimi anlatırsın pompayı.

Bu sekilde olmazsa bence direk besleme yapip pompanin calisip calismadigini yerinde anlamak gerekiyor. Pompayi yerinden sokmek bisey degil yerlestirmek zor. Birde orada tanktan gelen hortumda benzin var. Allah muhafaza cok dikkatli olmak ve gerekli butun guvenlik onlemlerini almak gerekiyor.
Yukarı Dön
tazmaniac Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Ekim - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tazmaniac Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 19:54
iyide pompa o kapağın altında değilki orda hortumlar ve kablolarvar..pompa arabanın altında
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 20:03
Orjinalini yazan: tazmaniac tazmaniac Yazdı:

iyide pompa o kapağın altında değilki orda hortumlar ve kablolarvar..pompa arabanın altında

Sizin dediginiz olsa olsa benzin filtresi olur. Benzin pompasi orada, arka koltugun altinda.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 20:08
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Sizin dediginiz olsa olsa benzin filtresi olur. Benzin pompasi orada, arka koltugun altinda.

Evet sana katılıyorum...

Kesınlıkle pompa deponun ıcınde. Cunku benzın ıle soguyor... Bazı lpg lı araclarda benzın sevıyesını cok dusuk olarak gezıyorlar. Bundan mutevellıt zamanından once benzın pompası yanıp bozulabılıyor !!!

Zaten yukarıdakı resımde hem elektrık soketı hemde benzın gırıs cıkısıda goruluyor. Pompanın altında oldugu tartısmaya kapalı bır durum...

Düzenleyen CeCoLi - 17 Ekim 2011 Saat 20:09
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Ekim - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tazmaniac Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 20:12

doğru doğru pardon..filtreyle karıştırdım ben
2004 Quiksilver
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Ekim - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tazmaniac Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 20:27
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Evet sana katılıyorum...

Kesınlıkle pompa deponun ıcınde. Cunku benzın ıle soguyor... Bazı lpg lı araclarda benzın sevıyesını cok dusuk olarak gezıyorlar. Bundan mutevellıt zamanından once benzın pompası yanıp bozulabılıyor !!!

Zaten yukarıdakı resımde hem elektrık soketı hemde benzın gırıs cıkısıda goruluyor. Pompanın altında oldugu tartısmaya kapalı bır durum...

doğru kardeşim ben filtreyle karıştırdım benim hatam..boynuu bükükleer&vurmayın vurmayııın ben de bir insanııımSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtma
2004 Quiksilver
Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 21:44
arkadaşlar depoda benzin var çeyreğin az altında geçen hafta almıştım 10lt felan. benzinden şüphelenmediğim için depoda benzin vardı. fakat 10 liralık benzin alınca araba çalıştı ne iş anlamadım gösterge sağlam ve depoda en az 8 litre benzin vardı buna eminim.

Düzenleyen mon - 17 Ekim 2011 Saat 21:45

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 Saat 22:02

arkadaşlar depoda benzin var çeyreğin az altında geçen hafta almıştım 10lt felan. benzinden şüphelenmediğim için depoda benzin vardı. fakat 10 liralık benzin alınca araba çalıştı ne iş anlamadım gösterge sağlam ve depoda en az 8 litre benzin vardı buna eminim.

Birde pompayi sokecektin durduk yere Gülme
Gecmis olsun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 22 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 14416 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 17061 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 386 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 725 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5089 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2752 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4828 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 520 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8119 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 922 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 1088 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 666 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5746 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 731 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 519 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 1103 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 621 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 624 1 Altann
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Şmşk 1
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English