![]() |
|
3O7 sw otomatik vites sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
MB ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1971 Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2011 Konum: İST- ALTUNİZADE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2011 Saat 23:38 |
|
Merhaba, Bahsedeceğim arızayı forumda daha önce okumuştum (o zaman bende böyle bir arıza yoktu) fakat tekrar bulamadım. Aracım trafikte belli bir süre sonra (sanırım hararet belli bir seviyenin üstüne çıktıktan sonra) vites geçişlerinde sorun yaratıyor. 3. 4. viteste giderken ışıklarda durduğumda tekrar 1 e almıyor. Gaza bayağı yüklenmek gerekiyor. Sonrasında ciddi bir vuruntu oluyor ve 1 e geçiyor. Bazen diğer geçişlerde de (örn: 3 ten 4 e geçerken)devir 60 lara kadar çıkıyor sonra yine vuruntulu geçiş oluyor. Benzer arızayı yaşayan arkadaşlar sorunu nasıl halletmişler, ortalama ne kadar maliyeti var ve Anadolu yakasında bu konuda tavsiye edebilecekleri usta var mı? Yardımcı olursanız sevinirim...Düzenleyen AlbaYDemircaN - 17 Ekim 2011 Saat 00:41 |
||
MB -- 2004 - 307 SW OV PACK 1.6 BENZİNLİ
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
merhaba, araç kaç model? eski kasa mı yeni kasamı? benzin li mi yoksa benzin/lpg mi imzanda belirtirmisin motor hacmin ile birlikte.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
MB ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1971 Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2011 Konum: İST- ALTUNİZADE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
|
|
||
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
iki şey sormak istiyorum,
aracı vitese taktığınızda şanzımandan CIZZZZZZZ diye bir ses geliyormu.
bazen sabahları aracı çalıştırdığında yada P de çalışırken beklediğinde D ye almak için frene bastığında vites kolu P de takılı kalıyormu.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
hayır, P de takılı kalmıyor. Fren müşürü çalışıyor. O cızzz sesi sürekli var.. |
||
|
||
![]() |
||
|
müşür sağlam olduğuna eminmisiniz ara sıra da olsa hiç takılmıyor mu. vites geçişlerinin uzaması genelde bu sebepden kaynaklanabiliyor.
bilindiği gibi vites geçişleri selenoid vanalar ile ilgilidir. eski tiplerde sorun olur ama sizde CIZZZ sesi geldiğine göre yeni tip selenoid vana kullanıyorsunuz acaba onlar arıza yapmış olabilir mi.
yetkili servise gidip aracı bilgisayara bağlatıp şanzıman yağ basıncını ölçtürmelinizi motor sıcakken.
|
||
||
![]() |
||
|
Müşürü haziran ayında değiştirmiştim, daha önce takılma sorunu vardı. Fakat şimdi hiç olmuyor. Ben aracı mayıs ayında aldım. Benden önceki sahibi selonoid değişimi yapmamış, dolayısıyla üzerindeki selonoidler muhtemelen eski tiptir. Servis selonoid değişimi için 600 - 700 TL. fiyat veriyor. Dışarıda 300 - 350 ye halloduğunu daha önce bu forumlarda okumuştum. Bu nedenle servise götürmek mantıklı mı? (servise maalesef içim rahat veremiyorum. hep kazıklandığımızı düşünüyorum bu da beni rahatsız ediyor.) Bu nedenle servis dışında Anadolu yakasında güvenilir birileri var mı diye sorumu tekrar soracağım? |
||
|
||
![]() |
||
nightfly ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
|
selam bende de otomatik vites arızası var fakar aracım çekişten falaan hiç düşmüyor herşey normal baen sert bi geçiş sonra arıza veriyor bazende hiç bi vuruntu olmadan arıza veriyor . fren bazen takılı kalıyo bende ayda bir bilemdin iki . selenoid valfi şanzımanın içinde mi ustam bana kafana takma diyor ama takılmayacak gibi değil ki .aracım 2005 307 xt lpgli . zaten beim tek arızam bu değil ki :(
|
||
![]() |
||
matrax06_83 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: ögretmen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı matrax06_83
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
merhaba aranıza yeni katıldım, 1 hafta önce otomatik 307 aldım, aldığımda bir sorun yoktu fakat iki gündür otomatic gear fault arzası veriyor arabayı 3 vitese kitliyor ve istop edip çalıştırınca düzeliyor. ama bu sorunu araç suğukken yapıyor. yorumları okudum vites algılayan bir parça değiştiginde düzeliyormuş. Auto Pilot valfleri senecsoilleri dediler ankarada en uygun nerede yaptırabilirim.
|
||
![]() |
||
akifalkan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Aralık 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akifalkan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sayın Metin Hocam Merhaba yeni bir arac aldım, 307 2004 model bazı sorunlar var P de kitleniyor, ve çekişi cok kotu birde mordan fazla ses gelıyor, Fren müsürü demişsiniz bunu degıstirmem yeterlimi şanzıman yagı da degışmesı gerekırmı veya Selenoidler veya baska bısey yardımcı olursanız sevınırım...
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Metin Bey'in cevabi su sekilde: P de takılı kalıyorsa fren müşürünun degismesi gerekiyor. Benimde müşürü değiştirmeden önce çekiş kötüydü, hani rüzgarlı yolda yürümeye çalışırsın zorlanırsın ya o şekildeydi araç. Fren müşürünü değiştirince araç kendine gelmişti. Şimdilik bi fren müşürünü degisin bakalım bence düzelecek. Ses konusuna gelincede, motor ile aracın içinin arasındaki keçeler eskimişse gelir ses. Birde arada bazı kapaklar var onları çıkarmışlarsa ses direk içeri geliyordur. Sanzıman yağı işine gelince de, 80-100 tL bişey. eğer emin değilsen değiştirmelisin. Normalde şanzıman yağının 25-30.000 km de bir mutlaka değişmesi gerekiyor. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |