Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Motor iç temizliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Motor iç temizliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Haksen016 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1973

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haksen016 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Motor iç temizliği
    Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 11:07
Arkadaşlar merhaba ,
ne zamandır aracıma motor iç temizliği yapmak istiyordum. Hazır yağ değişimide gelmişken onuda aradan çıkarayım dedim. Muhakkakki pek çok forum üyemiz biliyordur  fakat bilmeyenler için kısa bir bilgilendirme yapayım ( bu arada konu ile ilgili daha detaylı bilgisi olan arkadaşlarımızda görüşlerini yzarsa sevinirim ) motorumuzda yağın gezdiği yerlerde zamanla tortu ve yağ kalıntıları birikmekte bunlarında uzmanlar araç performansını düşürdüğünü söylemekteler. Würth den bir oto motor iç temizleyici sıvısı aldım. Direkt motorun yağ haznesine döküp aracı rolantide 20 dk. kadar çalıştırdım. ( uygulama öncesi motor sıcak olmalı yapmadan önce motoru gezerek biraz ısıtın ) sonrasında arç lifte kaldırılıp tapa sı açıldığında akan yağı görmenizi isterdim resmen katran aktı bu kadar bir sökme beklemiyordum açıkçası eski yağ tamamen süzülünce yeni yağı koydum. Aslında tavsiyler bu işlemi yaptıktan sonra muadil bir yağla motoru 15-20 dk. çevirip öyle asıl yağınızı koymanız. Sonuç motor sanki biraz daha açılıp serileşti bunu rahatlıkla hissedebildim. Bu arad aracım 307 1.6 otomatik benzinli 71000 km.
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haksen016 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 11:11
Bu arada kimyasalın fiyatını soran arkadaşlar olabilir piyasada daha ucuz  muadil pek çok ürün olmasına rağmen ben würth ün ürününü tercih ettim 41 ytl. fiyatı , würth sitesinden motor iç temizleme ürünü olarak bakabilirsiniz.

1973 - Bursa
Yukarı Dön
okan77 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 12:47
bende denemek isterim açıkçası... Ustalara gelince bir faydası yok diyor...
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haksen016 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 12:55
vallahi karterden akan pisliği o zift görünümdeki eski yağı bir görsen resmen katran gibi aktı.

1973 - Bursa
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 13:03
Wurth un urunlerı her zaman endustrıde en ıyılerdendır. Dolayısıyla bıraz daha pahalıdırlar...
Bende dun aksam Wurth un balata temızleyıcı spreyını aldım. Gayet kalıtelı. Wurth un urunlerınden hıc suphe etmem sahsen...

Gule gule kullan Hakkı abım.

Yalnız bu motor ıc yıkamayı her yıkamada yapmaya gerek yok. 1 kere yaptıysanız aracın yagını kalıtelı kullanıp duzenlı degıstırırsenız uzun sure gerekmez kanaatındeyım...
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haksen016 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 13:42
tşk. ederim Cem , sizlerin sayesinde çok şey öğrendik bu forumda.

1973 - Bursa
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 13:57
Orjinalini yazan: Haksen016 Haksen016 Yazdı:

tşk. ederim Cem , sizlerin sayesinde çok şey öğrendik bu forumda.

Estagfurullah sagolasın sayın abım Göz Kırpma
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 14:18

bak ben bilmiyordum, ozaman bende şimdiden alayım. yetkili servisteki arkadaş tanıdık iki dakka ona teslim ederim iyice temizler motorun içini çokda iyi olur. temizleme imkanımız varken neden motora eziyet edelim dimi arkadaş (:

Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 14:24
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

bak ben bilmiyordum, ozaman bende şimdiden alayım. yetkili servisteki arkadaş tanıdık iki dakka ona teslim ederim iyice temizler motorun içini çokda iyi olur. temizleme imkanımız varken neden motora eziyet edelim dimi arkadaş (:

Bunu kendınde yapabılırsın. Evden cıkıp servıse gıdecegın sure ıcınde motorunu temızleyebılırsın.

Evden cıkarken motora eklersın. Sakin olarak dusuk devırde servıse gıdersın. Onlar dırekt yagı ındırırler Göz Kırpma
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 14:40
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Bunu kendınde yapabılırsın. Evden cıkıp servıse gıdecegın sure ıcınde motorunu temızleyebılırsın.

Evden cıkarken motora eklersın. Sakin olarak dusuk devırde servıse gıdersın. Onlar dırekt yagı ındırırler Göz Kırpma

abi ozaman evden çıkarken değil de köprüyü falan geçince ekleyeyim, peugeot berke'ye gidiyorum da Kahkaha yaklaşık 50 km kadar.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 14:44

abi ozaman evden çıkarken değil de köprüyü falan geçince ekleyeyim, peugeot berke'ye gidiyorum da Kahkaha yaklaşık 50 km kadar.

Berke mı Shocked Ouch Confused Sinirli Sleepy Umarım anlamıssındır
Yukarı Dön
Engin Tepe Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Engin Tepe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 14:48
Ben anladım :D Star
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 15:06

abil ilk olarak buradaki hiç bir yetkili servis lpg li diye aracı almıyor,
ikincisi güzel indirim yapıyorlar
üçüncüsü oradaki servis elemanı ile iyi anlaşıyoruz. zaten fiyatlarına bakacam ona göre giderim yoksa ne işim olur. Sleepy
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 15:08

abil ilk olarak buradaki hiç bir yetkili servis lpg li diye aracı almıyor,
ikincisi güzel indirim yapıyorlar
üçüncüsü oradaki servis elemanı ile iyi anlaşıyoruz. zaten fiyatlarına bakacam ona göre giderim yoksa ne işim olur. Sleepy

Neyse sen bılırsın. Ben senı yolundan cevırmeyeyım... Göz Kırpma
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haksen016 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2011 Saat 00:45
Metin bence hemen yaptır hiç durma , resmen motorum nefes aldı , içinden boşalan eski yağı görsen resmen zift gibi aktı.

1973 - Bursa
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2011 Saat 00:47
bende denicem abi bakalım benimkinden ne çıkıcak 
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haksen016 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2011 Saat 00:50
Kenan ben böyle bir temizliği açıkçası beklemiyordum , işlem sonrası boşalttığımız yağ ile beraber ne varsa sökmüş kalıntı , tortu kir vs. Motorun ise resmen açıldığını hissediyorsun.

1973 - Bursa
Yukarı Dön
toga406 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toga406 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 Saat 17:57
çok iyi fikir puntoma da uygulamayı düşünüyorum hemen alıp yağ değişimine gitmeden koyacağım ve bakalım sonucu ne olacak
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6037 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1085 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 234 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3574 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49234 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 480 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 298 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 518 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 86 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4359 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1758 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 995 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 764 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1748 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28764 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3686 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26089 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2501 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 235 0 omersardogan
konu icon Kolçak Montajı son mesaja git 871 0 2016active1.6Hdi
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English