![]() |
|
Sağ arkadan gelen ses .... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zavur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2011 Saat 21:45 |
Arkadaşlar aracımdan sağ arkadan uzun zamandır ses geliyor , ama halen ben bu sesin nedenini bulmuş değilim . Direksiyonu sağa çevirip sağa doğru dönmeye başlayınca (cıyyykkk die bises)geliyor.
Daha önceden bunu benzin az oldunda yaptını sanıyordum , ama bugun 100 tl lik benzine rahmen yapmaya devam edince bununla alakalı olmadığını anladım. Bugün şehirler arası yaptığım yolculukta birşey dikkatimi çekti , aracı boşa atıca hemen yavaşlama eğilimine giriyor ve frene az bişe bastımda sarsıntılı bir yavaşlama oluyor ( hızlı bir şekilde frene basıp çekmiş gibi ) ama frenler mükemmel tutuyor . Biryerlerin sıktığını düşünüyorum ama sorunu birtürlü bulamadım daha önce başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim. |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bostayken frenleme yapmasi buyuk ihtimalle fren balatalarindan kaynaklidir.Cunku araci tutabilecek baska bisey yoktur.
Bu arada surekli basliklarinizi yanlis yerlerde aciyorsunuz. Lutfen daha dikkatli olalim. Konunun sohbet-muhabbetle bir ilgisi yok. Tasiyorum. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7517&FID=102&PR=3&title=forum-dzeni-hakknda-konu-amadan-okuyuz |
|
![]() |
|
zavur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Yanlışlıkla muhabbet kısmında açmışım , düzeltiğiniz için teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Fren disk-balatalarini kontrol ettirin, bosa atinca yavaslama sebebi frenlerdeki ariza. Arkadan gelen ses ; bir cok sebebi olabilir, en önce en basit ve ucuzundan baslayin aramaya, mesela bagaj kapagi-contasi-kilidi, yedek lastik cercevesi, aks (bilya-poryo vs.) amortisör .. test sürüsü yapilmadan buradan tespit zor ![]() önce yedek lastigi ve cerveyi söküp kullanin... sirayla deneme yanilma ... |
|
![]() |
|
Frenleri kontrol ettirdim sıkma falan yok dendi bidaha baktıracağım , dün 450 km yol yaptım 19 kr yaktı bunun 50 km şehiriçi ( samsunda ) ve yolda biraz bastım çok rahat 190 km ulaştı lpgde dahada giderdide babam yandan dürtükledi
![]() |
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
eger bahsettiginiz (fren) frene basinca sarsintli yavaslama-durma oluyorsa kesinlikle disklerde ve/veya balatalarda sorun var. Disklerdeki sorunu gözle anlamaniz bazen imkansiz. Bunun yolu söküp tornada baktirmanizdir "TORNAYA VERIN DEMIYORUM"sadece ölcü-kontrol icin, ya diskin biri digerinden fazla asinmistir ve dolayisiyla balatalarin biri digerinden fazla asinma sonucunda frende sarsinti yaparak durur.
Güclü araba güvenli araba degildir, güvenli araba gerekli kontrolleri zamaninda yapilan ve kullanicisi da trafik kurallarina uyandir ![]() |
|
![]() |
|
Disklere baktıracağım , Güclü araba güvenli arabadan kastım sayısız kazadan hep kullandım arabaların çekişinin iyi olmasıyla kurtuldum , şükür hiç kazam yok , bakım tabiki önemli bakımsız araba saten tehlike demek. Geçenlerde hantal bi araba kullandım hiç biyerde kendisini kurtarmıyor , çokta bakımlıydı
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |