![]() |
|
Aracı Sabahları Çalıştırıken..? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
oguz6578 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 22:02 |
307 sw benzin+lpg aracımı sabah çalıştırırken stop etme problemi yaşıyorum ama sadece motor soğukken ilk çalıştırmada oluyor bu sorun ..... Ve çalıştırdığımda benzindeyken araçta bi tekleme oluyor ilk çalışmada soğukken bi 10 saniye fln motor sanki duracakmış gibi çok az alıyor benzini sanki yada zorla çekiyor ne biliyim ilk 10 saniye tekliyor sonra düzeliyor ... Ama lpgdeyken herhangi bi sorunum yok ne tekleme ne bişey herşey motor soğukken cereyan edip düzeliyor.... ..
Ve bide artık aracın altından gelen seslerden bıktım :(((( Yaw ufak biyere girip çıkarken ne biliyim yokuşta durup kalkarken fln aracın önündede arkasındada bi plastik bişey var sanki bişey onu yiyor öyle bi ses mesela yolu düzgün olmayan biyere girdiğimde amanın cazur cuzur cayır gıcır gacur offf offff..... Ağlıyor sanki araba :)
|
|
Peugeot 2005 Tiptronik 307 SW 1.6 BVA Pack
Atiker SafeFast OBD => Atiker Fast System :) Nokian Z G2 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
walla hocam bendede var enteresan bi ses sabahları oluyor ve tam dönüş yapacağımda oluyor gırgır grıç gırç gibi sanki bi şeye bişey sürtüyo gibi ustaya götürdük bi sıkıntı yok dedi ama bilmiyorum
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
direksiyonu çevirdiğinizde bu sesi duyuromusunuz ? gıcırtı gibi sanki arabanın göğsünden gelen bir sesmi ? bende direksiyonu sağa sola çevirdiğimde gelen kapı gıcırdaması gibi ses vardı bazen tümseklerden geçerken bu sesi duyuyordum amarsitör üst bilyalarını değiştirdim ( şahin peugeot ) orjinal parçasını aldım ve ses kesildi ve şu an ne gıcırtı ne bir ses var belki aynı sorun değildir ama baktırmakta bir yarar var
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
kaç tl üst bilyaları?
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
assat76 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2011 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
dönüşlerde yapıyosa arka torsiyonlardır.
|
|
PEUGEOT 206 1.4 XR AUTO 2001 LPG
|
|
![]() |
|
yok bendeki ses sanki kaputun içinde kayışlardan geliyor gibi ama sadece sabah ilk çalışmada yapıyor bide sanki direksiyonu cevirirken gaz veriyormus gibi oluyor. yarın bi gösterecem ustaya bakalım ne diyecek
|
|
![]() |
|
oguz6578 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
Ses olayının sabah çalışmayla alakası yok arkadaşlar bendeki ses sorunu başka sabah stop edip teklemesi başka bir sorun.....
Başka sorunlardan biride direksiyonu çevirirken farların gücünün düşmesi..... araç sabit dururken çevirirken bütün ışıkların gücünün azalıp normale dönmesi... |
|
|
![]() |
|
zavur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Enterasan bi durum , benzinde tekleyip gazda teklememe . Ne kadar doğrudur bilmiyorum sizin araçtada bu sistem böylemi bilmiyorum ama benzindeyken hemen ısınması için alttan bi hortum vardı benim eski aracımda o hortum yerinde çıkınca oda yapardı ısıncaya kadar, belki sizinde böyle bişeydir
|
|
![]() |
|
Nasıl bi hortum o neresinde temsili bir foto varmı ?
|
|
|
![]() |
|
Zaten Mevzu LPG mevzusu değil araç sabahları yada uzun bir süre sonra çalıştırdıktan sonra oluyor sıcakken hiç bir problem yok LPG deykende bi problem yok :)
|
|
|
![]() |
|
bugün motorun stop etmesini sordum ustaya dediki subaplarrdan yapıyor zamanla yaşanıyor böyle şeyler dedi ama dedim ısınınca yok öyle bişey niye dedim ısınınca malzeme genleşir ve yerine oturur dedi zamanla dedi dahada çok artacaktır bu mevzu dedi subapların fiyatının en az 450 tl dedi servisle beraber 800 lira fln olur dedi 10 binlik bakımıda sordum 170 180 lira dedi :))))
|
|
|
![]() |
|
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
|
|
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
|
![]() |
|
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
Direksiyonu çevirirken ses geliyor ise direksiyon pompasına bi baktır derim. Benimde aynıses geliyo ama şöle ki acayip bi ses değil sadece bi biraz devir yükseliyo. oda zaten arıza değilmiş. ama gıcırtı ve benzeri sesleri bana kalırsa bi ustaya gösterin erken teşhis hayat kurtarır misali araçta ters giden bişey hissetttiğiniz anda en azından ustasına bi sorun fiyatını sorun ne oldugunu ücret ödemeden size söyler ztn.
|
|
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
arkdaşlar bende de benzer sorunlar var. bende seslerde gıcık kapan biriyim. dediki ustam ön takımda kauçuk parçalar var. onlar değişince hiç bir problem kalmaz dedi. gerçektende arabanın direksiyonunu tam çevirdiğinizde gözüküyor. kauçuk yada plastik parça zamanla deforme oluyormuş.
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
gaz kelebeğini temizlettin mi ? bujilerini kontrol ettir.
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
erden1978 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Ekim - 1978 Kayıt Tarihi: 16 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erden1978
Soğuk motorda stop etme sorunu 1 aydır cekiyorum. Benim aracımda benzin+Lpg. Sabahları ilk çalıştırmada arac stop ediyor bir 20 saniye gaz verip yada 1 dakika kadar sürekli araca gaz verip calıştırınca motor ısınıyor ve arac stop etmiyor. Tam sorunu bilen yok şaşmazda bir usta mavi ve yeşil muşir otomatik jikle görevini yapar dedi.Onlar bozulmuştur dedi.Fakat emin olmadığımdan değiştirmedim.Foruma yazdım bir cevap veren henuz cıkmadı bu sorun icin. Siz bir cevap bulursanız lütfen burada paylaşın. Saygılar.. |
|
![]() |
|
Ve bide artık aracın altından gelen seslerden bıktım :(((( Yaw ufak biyere girip çıkarken ne biliyim yokuşta durup kalkarken fln aracın önündede arkasındada bi plastik bişey var sanki bişey onu yiyor öyle bi ses mesela yolu düzgün olmayan biyere girdiğimde amanın cazur cuzur cayır gıcır gacur offf offff..... Ağlıyor sanki araba :) |
|
![]() |
|
bu soruna arkadan gelen sesler genelde amartisör lerin üzrindeki plastik korumalar ye4rinden çıkıyor o olabilir.önden gelen sesler Z rotlardan amartisör takozlarından ve birde çamurluk içindeki plastik korkulukların tablaya sürtmesiyle olur bunlar çok büyük masraflar değildir ama lastik sesi geliyorsa büyük bir ihtimalle tabla fişeklerinden olur onların fiyatlarını tam bilmiyorum onlarında fazla pahalı olucanı sanmam yani ön takımdaki fişek dediğimiz lastik aksamlar eskimiş.
sabahları zor çalışma problemi aracın benzin otomatiğinden bujilerden veya buji kablolarından olabilir.birde aracınıza lpg taktırdığınızda aracınız ihtiyacı olan benzini lpg sisteminden geçerek alıyor o yüzden yılda en az 2 defa kışa girerken ve yaza girerken bilgisayarla kontrol ettirin sistemde ufak bir değişiklik aracın çalışmasını düzeltir çünki bilirsinizki lpg yaz ve kış aylarında soğuk ve sıcak nedeniyle fgarklı yoğunlukta olur buda sistemin ayarları yüzünden ilk çalışmalarda kış ve yazda baya bir farklılık demektir.
|
|
![]() |
|
erden1978 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Ekim - 1978 Kayıt Tarihi: 16 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erden1978
İlhan bey. Arkadaş aracın zor calıştığından bahsetmemiş. Arac çalışıyır gaz vermesse arac stop ediyor.Motor ısınana kadar. Bu konuda bir öneriniz varmıdır.
|
|
![]() |
|
basrix ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
özellikle 307 arabasına ve bazı modellerine lpg takılmaması gerekir bir sürü arızaya yol açıyor lpg dede çok fazla tasaarruf sağlanmıyor 330 km uzun yolda araban 60 tl gaz yakar benzin 80 tl yakar bir sürü arızalara çekiş düşüklüğüne lpg fiyatını gözden çıkarmaya değmez bence
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |