![]() |
|
hafta sonu yolculuğumda 307'im yakıt sarf verileri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 21:50 |
|
arkadaşlar hafta sonu yaptığım diyarbakır sivas- sivas siyarbakır yolculuğunun verilerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
gidilen yol:1159 km(300 km civarı şehir içi) 100 km ortalama yakıt:7.7 lt ortalama hız:54 km/s benim aldığım akaryakıt:92.3 lt lpg bilgisayarın verdiği rakama yakın bi veri yakalamış olmak beni gerçekten çok memnun etti. ve bu uzun yol tecrübesinden sonra aracımın yakıt konusundaki sarfiyatı beni memnun etti. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yollar nasıldı bilmiyorum ama daha da düşebilirdi diye düşünüyorum. 1.6 lpgli bmw ile buna yakın değerler almıştım ankara didim arası.
|
||
![]() |
||
|
hocam yol yarıya düz yarı yarıya virajlı rampa iniş çıkış ama şehir içindeki 300 km olmasa 6 lt gibi bi rakam alırdım diye düşünüyorum
|
||
![]() |
||
harmus ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Temmuz - 1965 Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
|
Şehiriçi ile şehirler arası tüketim %25-27 oynamaz diye düşünüyorum. Ben de sizinkine yakın olarak şehirlerarasında 7.3-7.5 lt/100km değerleri alıyordum . Ancak, yağ değişiminde bor katkısı kullandım.Aracım 105.000 km de olduğndan motor aşınmasına olumlu katkısı olur düşüncesiyle kullandım. Şu anda yakıt değerlerim Şehiriçi dahi 7.3-7.4 lt/100km durumunda. Şehirlerarası ise 6.8-7.0 aralığında. Bende inanmakta zorlanıyorum. Daha önce şehiriçinde bir depo ile hiç 820 km yi görmemiştim.
Düzenleyen harmus - 19 Ekim 2011 Saat 02:52 |
||
Sevgiyle Kalın.
|
||
![]() |
||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
ben corsayla toplam 230 liralık benzinle 770 km yol yaptm 500 falan uzun yol kalanı şehr içi.
|
||
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90 A(+) |
||
![]() |
||
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sivas ta ne yaptınız Hocam :)
Dgerler güzel.
|
||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
![]() |
||
Muhammet ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mart - 1991 Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 138 |
|
şehiriçinde bir depo ile 820 kilometre benim için hayal olsa gerek ben bir depo ile 400 km anca gidiyorum
![]() |
||
307cc 2.0 otomatik 34 ARM 55
2008 BMW 320d |
||
![]() |
||
|
hocam arkadaşlar vardı şöyle bi ziyaret edelim, dedik bide orda balıklı bi kaplıca var oraya falan gittik. ben bu yakıt durumundan memnunum önceden bende motorsilk diye bi ürün kullanmıştım çok güzel sonuç almştım ama şimdi hangi ustaya sorsam o tür şeyler koyulmaz motora diyor açıkçası bu araca koymaya korktum ustalar koyma deyince yoksa bundan önceki arabalarıma hep koydurmuştum. |
||
![]() |
||
|
gayet güzel. Sakin kullandınız herhalde. Ben de geçen haftasonu 255 km yol için 21,730 litre aldı 100 km için ortalama 8,5lt yaktırmışım. Yol bilgisayarı ortalama tüketim olarak 8,3 gösteriyordu. Biraz agresif kullandım. Sakin kullanımda biraz daha düşebilir diye düşünüyorum.
|
||
![]() |
||
harmus ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Temmuz - 1965 Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
|
Klimayı az çalıştırmak ve sakin sürüşün olumlu etkisi de oldu sanırım. Bir de aracı aldığımdan beri (bir yıldan biraz fazla) gerek motor gerek mekanik ve konfora ilişkin parçaları orijinalleri ile yeniliyorum. Önceki sahibi bir çok parçayı yan sanayi kullanmış.Bu durumunda etkisi olabilir.
|
||
Sevgiyle Kalın.
|
||
![]() |
||
altantezcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
|
benim araçta 4.71 yaktırmanın formülünü buldum gaz pedalım elektronik olanlardan pedalda 2 tane tık sesi var 1. tıkta 90 km/h oluyor ve öyle devam ediyor 4,71 gösteriyor 2. tıkta 110 ve üzeri oluyor 6.21 falan oluyor tabi bu benim yormum biraz saçma gibi gözüksede çok denedim ve hep aynı durumla karşılaştım (tabi bu veriler düz yollar için örn: eskişehir-ankara (araç benzinli)
|
||
Peugeut 307 1.6 XT Premium 2003
! Kara Kedi ! |
||
![]() |
||
|
bana göre değerler güzel
|
||
![]() |
||
|
walla ben uzun yoldayken öyle 4 lü rakamları göremiyorumda baş aşağı hariç:) 6 lı rakamları genelde görüyorum ama gittiğim yol inişli çıkışlı virajlı falanlı filanlı olduğu için böyle çıkıyor diye düşünüyorum nerde öle dümdüz yol doğuda:) |
||
![]() |
||
altantezcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
|
Tabiki zaten veriler düz yollarda öyle değerlere düşüyor yoksa çok zor yani birazda benim cimriliğimden :D |
||
Peugeut 307 1.6 XT Premium 2003
! Kara Kedi ! |
||
![]() |
||
|
bende çok sakin kullanıyorum cimri demeyelim dimi:)
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |