Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zavur
2. Vites
Forumdan Banlandı...
Durum: Aktif Değil
|
Konu: Peugeot 306 motor sıcaklığı Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:01 |
Arkadaşlar arabam 90 derecede çalışıyor normal mi ? motoru stop ettikten sonrada fan açıyor ?
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:18 |
100C ye kadar normaldır. Fakat fan calısırken kontagı kapattıgında fanın durması lazım dıye dusunuyorum. Benım aracım boyledır.
Ya aracının orjınalınde model yılı vs den dolayı farklılık olabılır yada daha evvel zamanda elektrık tesısatı kurcalanıp bu hale getırılmıs olabılır.
Sahsen motor stop ettıkten sonra fanın calısmasını asla mantıklı bulmuyorum. Neden dersenız ;
Motor durduktan sonra devırdaımde durur. Sırkule olmayan radyatordekı suyu sogutmanın kımseye bır faydası yoktur. Ayrıca akuyude bıtırmesıde cabasıdır...
Düzenleyen CeCoLi - 10 Ekim 2011 Saat 15:18
|
 |
zavur
2. Vites
Forumdan Banlandı...
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:21 |
İçim rahatladı teşekkürler  benim eski aracımda fan bu şekilde çalışıyordu , sorduğum bi usta arac stop ettikten sonra devirdaım durdundan aracı soğutmak için demişti . Şahsen banada saçma gelmişti
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:26 |
zavur Yazdı:
İçim rahatladı teşekkürler benim eski aracımda fan bu şekilde çalışıyordu , sorduğum bi usta arac stop ettikten sonra devirdaım durdundan aracı soğutmak için demişti . Şahsen banada saçma gelmişti
|
Kıssadan hisse : Ustamız çekmiş pimini sallamış bombayı 
Ne yazık ki piyasada bilmeden konuşan çok insan var... Devırdaım durunca motor sogumaz kı 
Motor durduktan sonra fanın calısmasının hıcbırseye faydası olmayıp tam tersıne zararı vardır kı yukarıda acıkladıgım uzere 
Kontak kapatıldıgında fFanı durmayan araclarda motoru stop etmeden once fan calısıyorsa durmasını beklemek yapılacak en dogru davranıs olacagını dusunuyorum...
Düzenleyen CeCoLi - 10 Ekim 2011 Saat 15:26
|
 |
OkaN
1. Vites
14 - Nisan - 1988
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:36 |
bende hiç sesiniduymadım :) cem abinin dedigi gibi bizimkilerde kontak kapattınmı duruyor
|
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür, Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…
EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN
|
 |
zavur
2. Vites
Forumdan Banlandı...
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:43 |
Çalışan demir pas tutmaz  termostat bozuk olabilirmi acaba ?
|
 |
OkaN
1. Vites
14 - Nisan - 1988
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:45 |
stop ettikten sonra elektirigi kesiyo ama :D
|
EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN
|
 |
zavur
2. Vites
Forumdan Banlandı...
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:47 |
Kendi haline bırakıyım en iyisi
|
 |
OkaN
1. Vites
14 - Nisan - 1988
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:48 |
götür baktır ya 1 elektirikçiye cem abinin dedigi gibi daha önce biri kurcalamıştır
|
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:49 |
zavur Yazdı:
Çalışan demir pas tutmaz termostat bozuk olabilirmi acaba ? |
Termostat ıle fanın alakası yok... Termostatın 2 arızası olur. Ya acık kalır yada kapalı kalır.
Acık kalırsa kı bu zararsız bır arıza. Tek sıkıntı motor gec ısınır cok yakar yerıne gore calısma ısısına ulasmaz dolayısıyla kalorıfer verımıde duser.
Ama kapalı kalırsa o zaman ıs sakat sogutma suyu radyatorden donemeyecegı ıcın cok kısa surede hararet yukselır ve motor hararet yapar... Bu esnada fan calıssada calısmasada hıc bır anlamı kalmaz...
|
 |
zavur
2. Vites
Forumdan Banlandı...
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:53 |
Abi sen bu işleri iyi biliyosun  bizim araclarda genleşme kabı yok suyu radyatörden koyuyorsun peki bu su koyarken hava yapmazmı , yaparsa hava nası anlaşılır ?
Düzenleyen zavur - 10 Ekim 2011 Saat 15:53
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:56 |
zavur Yazdı:
Abi sen bu işleri iyi biliyosun bizim araclarda genleşme kabı yok suyu radyatörden koyuyorsun peki bu su koyarken hava yapmazmı , yaparsa hava nası anlaşılır ? |
Genlesme kabı radyatorun ustunde suyu koydugun yer ıste 
Su koyarken hava yapmaz. Hava yapmıssa daha onceden yapmıstır. Yaptıysada hava alma yerlerınden alırsın olur bıter. Hava olup olmadıgını hava alma yerlerınden radaytorden vs bakarak kontrol edersın... Bu bıraz tecrube ısıdır...
|
 |
zavur
2. Vites
Forumdan Banlandı...
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:59 |
Hımm anladım teşekkürler
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 16:10 |
Benim aracda 1998 306 griffe kontağı kapattığımda fan duruyor.
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 16:15 |
OKANKYM Yazdı:
Benim aracda 1998 306 griffe kontağı kapattığımda fan duruyor. |
Iste dogrusuda bu zaten 
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 17:09 |
Sebebini merak ettim şimdi bnmki de maksimum on saniye çalışıyor kapattıktan sonra. Uzun yoldan sonra çalışmıyor ama çok dur kalk yaptıysam trafikte çalışıyor.
|
 |
OkaN
1. Vites
14 - Nisan - 1988
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 18:12 |
sanırım benimki bozuk hiç duymadım sesini bile :D  siz nasıl hissediyorsunuz bunu
|
|
 |
I Love My Pug
1. Vites
13 - Haziran - 1985
|
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 18:17 |
90'ı geçince açar geçtiğinde bi in stop etmeden dinle 
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP "Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37
|
 |
lau5
1. Vites
24 - Kasım - 1990
|
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2011 Saat 13:58 |
bende bi kere rast geldim arabayı otoparka bıraktım stop ettikten sonra fan calısıodu sonra aklımda şüphe kaldı döndüm tekrar çalıştırdım tekrar stop ettim yinede calısıyordu. benimkide mi oynanmış acep ? :D
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2011 Saat 14:02 |
306 larda teknık kıtapcıkta 97C de acacagı yazıyor... Bende de gostergede 100 gordugumde fan acıyor. Ama oyle 90 ı gectıkten sonra degıl. Gosterge resmen 100 oldugunda...
Bu arada butun roleler ve musurler yenı...
Role ve musurlerı degıstırmeden oncede bıre bır aynı sekılde calısıyordu. Neden degıstırdınız dersenız bır kere role kaynaklı fan acmadı hararet 110 a cıktı kıvrak bır davranısla fanları calıstırdım. Musurlerın 1 tanesıde hastaydı. gostergeyı oynatıyordu. Aynı durumun bır daha yasanmaması adına butun rolelerı ve musurlerı yenıledım... Sımdı kafam rahat. Cok sukur kı hersey tıkır tıkır. Nazar degmesın...
Düzenleyen CeCoLi - 18 Ekim 2011 Saat 14:04
|
 |