![]() |
|
Bakımdan sonra artan yakıt |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
illegal_boy ![]() 1. Vites ![]() ![]() 22 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2011 Konum: G.antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı illegal_boy
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 Saat 20:35 |
S.a arkadaşlar..geçen hafta aracacımın yagını yag filtresini bujilerini hava filtresini değiştirdim...
aracım bakımdan önce 10 liralık gazla 50 km şehiriçi giderken şuan 10 liralık gazla 35 km gidebiliyor..gaz fiyatı ( 2,42 sabit yer ) Aracın bakım esnasında başındaydım ve üzerinden bosch marka çift tırnaklı buji çıktı ama şaseden bakınca aracıma tek tırnaklı bujinin uygun oldugu sölenip tek tırnaklı buji takıldı...Yakıttaki artış sebebi bu olabilir mi ? İlginiz için şimdiden tşk.ler Saygılarımla... |
|
Peugeot 206 1.4 XT 2004 Benzin/Lpg ( şeytan kırmızı )
3MR3 ByK G.Antep 0545 883 78 74 |
|
![]() |
|
illegal_boy ![]() 1. Vites ![]() ![]() 22 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2011 Konum: G.antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı illegal_boy
![]() ![]() ![]() ![]() |
yok mu konu hakkında bilgi sahibi yorum yapacak ark.lar ?
|
|
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bakım sonrası normal
filtreler yeni oldugundan araç daha rahat nefes alıyo bi süre sonra eski haline kavuşur |
|
![]() |
|
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
bence bujılerı bı kontrol ettır .. eger porselen kısmında sararma var ıse ters atesleme yapmıstır .. acılen degısmesı gerekır cunku arac performanstan duser daha cok basarsın daha cok yakar ..
|
|
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Ya bende 15000 bakımını yaptırdım aynı dertten müzdaripim.
|
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
bakım sonrası yakıtın artması normal bişeydir belli bi süre sonra eski degerlere kavuşur bakım yaptırfıgınız ustanıza sorabilirsiniz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı illegal_boy
tşk ederim umarım düzelir yoksa altından kalkılmıyor
|
|
|
![]() |
|
Ustalara gittiğinde "aracın için en iyi performansı hangi buji sağlar" şeklinde bir araştırmaya girmek zaman kaybıdır onlar için ve aracın şase numarasından bakıp standart buji takarlar. Çünkü en iyisini kendilerinin bildiğini iddia ederler. Bence her ustaya inanma. İyice araştır. Aracının LPGli olduğunu belirt ve aracının beygir gücüne göre en iyi performansı hangi bujide alabileceğini araştır. ÖR:http://www.bosch-automotive-catalog.com/public/catalog/products;jsessionid=XPNBl5CV0hA1o_LdqZDvDWO?lgRedirect=true Benim aracım 206 1.6 8V LPG Benim araştırmalarım sonucu en uygun buji BOSCH Buji, Platin-Ir CNG/LPG gazı (FR 6 KI 332 S) 0 242 240 653 |
|
![]() |
|
hava filtresi temizlenince doğal olarak artar yakıt performansla beraber seri kullanıyosan fark eder baya
|
|
![]() |
|
sifremi unuttum ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sifremi unuttum
bakimdan sonra yakit artisi normal degil. Ben bakim yaptiktan sonra yakit düsüyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı illegal_boy
Dogrusu sert bi kullanıcıyım..ama yinede aşırı geldi yakıt artışı..bunun yanında şaseden bakıldıktan sonra tek tırnaklı bosch dışında bi marka buji tkıldı araca
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
filtreler değişnce gaz kelebeği vs değişince lpg ayarlarını yeniden kalibre etmen gerekebiliyor. aracında değilde lpg sisteminde bir konrtol yapman gerekebilir.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Bende Metine katılıyorum bence bakımlardan sonra aracın gaz ayarlarınıda tekrar dan yaptırmak lazım çünkü etrafımdaki birçok arkadaş gaz ayarlarını periyodik olarak yaptırırlar çünkü ayarların herşeyden etkilendiği söyleniyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |