![]() |
|
Gaz kelebeği olabilir mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2011 Saat 17:00 |
Arkdaşlar 3 sorunum var arabada.
1) Rolanti dalgalı çalışıyor,stop edecekmiş gibi yapıp stop etmiyor. 2)2 vites 30 km/h civarı seyrederken aracın devri iniyor 1300 lere ve sabit kalıyor.Gaz pedalına bassam daha devir yükselmiyor ama stop da etmiyor. 3) 90 km/h civarı giderken boşa aldığımda araç stop ediyor. ilk önce tüple alakalı oldugunu düşündüm ama benzinde de aynısını yaptı.Gaz kelebeği olabilir diyorum sizce neden olabilir? |
|
![]() |
|
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 --- Rolantı dalgalı calısmasının sebebı oncelıkle oksijen sensoründen ..
2 --- Devirin sabit kalmasının sebebı ıse gaz kelebeği otomatiğidir ..
3 --- Bu olay ise Bujilerinden ve Yine Gaz Kelebeği otomatiğinin Oksijen sensörü ile olan görevini yerine getiremeyip yeterli benzin akışını sağlayamamasındandır ..
|
|
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
|
![]() |
|
Oksijen sensörüne çare yok heralde.Ya değişcek ya da bozuk bineceksin.307 de iki tane var galiba toplmında 500 tl ki o para bu sensöre verilmez.
Gaz kelebeği otomatiği dediğin sıkıntı temizleme ile düzelir mi? Gaz kelebeği denen illet değişirse 500 tl imiş.Çok bi para değilmiş gibi bahsediyorlar bir de.. Düzenleyen laedri - 26 Eylül 2011 Saat 17:43 |
|
![]() |
|
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
Gaz kelebegı degısmeyecek .. guzelce mazotla temızlenecek ve ardından gaz kelebegı sensoru otomatıgı yanı degısecek kı buda 50 tl dır .. sorunun ortadan kalkacak .. oksıjen sensoru de bu ıslemler yapıldıktan sonra bılgısayar pc ye baglanıp beyın ayarları yapılacak duzeltılecek .. gecmıs olsun totalde 100 tl ..
|
|
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
|
![]() |
|
gaz teli var araçta.. sensörlü değil.. |
|
![]() |
|
hmm bak bu olayda cozum nedır bılemeyecegım ..
|
|
106 Xr 1.4 5K
|
![]() |
|
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
gecmıs olsun kardesım.
|
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|
![]() |
|
Arkadaşlar sorunum için hala sanayiye gidemedim.Bu haftasonu il merkezine gideceğim , usta gaz kelebeği olabilir demişti.Neyse:
Bizim ilçede bi ustada bilgisayar var bağladık arabayı 3 tane hata vardır.Hatırlamıyorum şimdi.Sildik hatayı,araç düzeldi..Sadece ilk çalıştırmada stop ediyor arasıra.Dİğer sorunları yaşamıyorum. Bunu benim mantık anlamıyor dostlar..Gaz kelebeği tıkalıysa bil.da hataları silince nasıl düzeliyor. Şu an mtoor arıza lambası yanmıyor,tahminen de yanmayacak cumartesiye kadar.İl merkezindeki ustaya götürdüğümde bil.da silinmiş eski hataları görüp ona göre yorumda mı bulunur. |
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
gaz kelebegi rolantiyi oynatır ama sorun kelebektemi kelebek otomatigindemi?
|
|
![]() |
|
Otomatikten kastın nedir anlayamadım?Sensör v.b gibi bieşyse aracımda gaz teli var..2002 model 307
|
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
gaz kelebeğinin üstünde küçük bir motor vardır ondan bahsediyorum temizlesen bile ileride bu sorun tekrarlıyabiliyor
|
|
![]() |
|
geçmiş olsun arkadaşım
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |