![]() |
|
307 1.6 benzinli 110 hp |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
hasansinayan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2011 Konum: Ankara/Gölbaşı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasansinayan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 13:34 |
|
Arkadaşlar forumu arttırdım hatta google aradım ama göremedim .Sormak istediğim hava filtresi ile ilgili bir soru var aracımdahava filtresinin siyah dış kutusunun alttarfında 10 cm lik oval bir boşluk var.Yani oradan bakınca içerideki filtre gözüküyor.Burada bir kapakmı olması gerekiyor.Aynı genişlikten ona benzer birde radyatörün yanında var yoksa buradan oraya bir hortum veya boru tarzı bişeymi bağlıydı arada bir apartmı vardı .ben bunalrı temin edemessem elimde 1 adet performans hava filtresi var bunu taksam yakıtımı ne kadar etkiler.Örn: 100 km normal filtre ile 50 lt performans filtresi ile 70 lt midir.Fİltre bu kırmızı hertarfı açık huni gibi olanlardan.
|
||
2003 PEUGEOT 307 XT 1.6 16v 110hp Ege Mavisi
A Rh(+) |
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
gaz kelebegıne baglı bı hortum olması lazım bıde asagıya dogru bı hortum ıner hava fıltresının asagısından
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...
1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: İlginiz için teşekkür ederiz. Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi www.peugeotturkey.com & http://www.peugeotturkiye.com/ |
||
![]() |
||
hasansinayan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2011 Konum: Ankara/Gölbaşı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasansinayan
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Tamam bilmiyordum uyguladım şimdi konu açtım.
|
||
A Rh(+) |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasansinayan
|
Resim olarak görebilsem yada kafamda canlandırabilsem .işin ilginci bi pejo servisine gösterdim baktı baktı baktı durdu bişey diyemedi herhalde oda yeni benim gibi :) Olmadı bi pejo 307 bulup kaputu açtırıcam adam abi 2dk bi bakabilirmiyim :p |
||
A Rh(+) |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Hafta sonu olacak büyük ankara toplantımıza katılın istemediğiniz kadar 307 var :D
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Bir resim cekip buraya koyabilirseniz guzel olur.
Düzenleyen koliva - 22 Eylül 2011 Saat 14:23 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasansinayan
|
Bende tam şimdi ona kalkıyordum en iyisi resim eklemek. |
||
A Rh(+) |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
hasan bey hava filtresinin kutusunun altından bakınca içinin gözüktüğünü ve bu deliği kapak ile kapatmayı düşünmeyin.
hava filtre sistemi ressimdeki gibidir,
sırası ile ön panjurdan "8" numaralı parçadan hava içeri girer ve radyatörün kenarından farın altından dolaşarak "7" numaralı parçadan geçiyor, daha sonra sizin bahsettiğiniz "1" numaralı parçanın delik dediğiniz alt kızmı "7" numara ile bağlandığı için hava oradan "1" numaraya giriyor. İçindeki filtreden havadaki toz vs süzülerek temizlenen hava "4" numaralı parçaya oradan da motora giriyor.
şimdi merak ediyorum. filtrenin altında bulunan deliğin geçdiği ressimdeki "7" numaralı parça sizde yokmu?
açık hava filtresi taktırdığınızda ise yakıt artmaz aksine düşer. çünkü açık hava filtreleri orjinal filtreye göre daha iyi ve temiz hava çekerek motorda daha iyi yanma sağlar. Bu yüzden performans artar ve arttığı için gaza daha az basarız. bu sebeple yakıt düşer. Ama açık hava filtresi ötsün diye gaza basarsanız araç sürekli yüksek devirde çalıştığı için yakıt artar, zaten gaza basınca filtre olmasada artar bir fark yok yani kullanıma bağlı diyebiliriz.
kısacası açık hava filtresi takmadan önce nasıl kullanıyorsanız filtre taktıkdan sonrada aynı kullanırsanız yakıt değişmez hatta düşebilir bile.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
koliva yaşlandın artık hehe (:
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasansinayan
|
A Rh(+) |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasansinayan
|
Tamam işte bu çok net çok teşekkür ederim mantığım doğruyöuş ama dediğiniz gibi bende o 7 nolu parça yok:Doğru bildiklerimiz hep yalan oldu bizim aklımıza performans deyince hemen yakıt artışı geliyor tabi :) ozaman hiç uğraşmadan diğer hava filtresini takayım.O parçaya daa artık denk gelirsek alırız kimsede yoktur şimdi o parça.Çok teşekkür ederim cevabınız için bu arada. |
||
A Rh(+) |
||
![]() |
||
|
parça sponsorumuz şahin peugeot murat abide var, benimde 7 numaralı parçanın araca sabitlenen tarafındaki tırnak kırık araştırmıştım 65 TL + KDV (:
ayrıca diğer filtreyi takacaksanız mutlaka filtrenin soğuk hava çekmesini sağlayın, motorda en iyi yanma soğuk havada gerçekleşir (Cem abiye saygılar). eğer motorun yanına radyatörün arkasına vs koyarsan sıcak havayı çekecektir bu sebeple performans düşecektir.
|
||
||
![]() |
||
|
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasansinayan
|
Cevabı görmemişim :)
Düzenleyen hasansinayan - 22 Eylül 2011 Saat 15:09 |
||
A Rh(+) |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Sensin yasli ![]() Aciklaman sahane. Dogru yolda gidiyorsun ![]() |
||
![]() |
||
|
birde farkettim ki aracınızda motorun altında muhafaza yok, onu derhal taktırmalısınız. 307 lerin önü alçaktır çabuk sürter eğer karteri delerseniz çok masraf açar. bir an önce karter koruma alıp taktırmanızı tavsiye ederim.
|
||
||
![]() |
||
|
Benimkinde de yok ama tabi buranin sartlari ile Turkiye sartlari bir degil ![]() |
||
![]() |
||
|
Çok ayıp çok ayıp
![]() |
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasansinayan
|
Hımm teşekkür ederim o korumayı da taktirayim masraflar çoğalıyor. :)Hadi hayırlısı bakalım
|
||
A Rh(+) |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |