![]() |
|
pejo 206 fren sorunu ve muayne |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||
fahrikem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2010 Konum: KÜTAHYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 10:33 |
|||
Pejo 206 aracım muaynede arka frenlerde sapmadan dolayı kaldı.Kendim müsait olmadığım için araçı bir trafik takipçiye vermiştim muayne için, araç frenden kalınca takipçi aracı frenciye götürmüş frenci arka tekerlek fren silindirlerini değiştirmiş ve takipçiye aracın hidrolik yağın yanlış konduğu ve bununda ana fren merkezine zarar verdiğini söylemiş.Böyle bir durum olabilirmi.Şu an araçta araka tekerlerde sapma kalmadı fakat hala arka taraf fren sıfır çıkıyor ne yapmam lazım tekrar muayne girdiğimde kalırsam muayne parasıda yanacak teşekürler.
|
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Daha evvelde boyle bır konuyu 206 ustunde duymustum. Yanlıs hıdrolık kullanımı fren sılındırıne zarar verebılır...
|
||||
![]() |
||||
fahrikem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2010 Konum: KÜTAHYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
|||
fakat arka tekerleklerde basınç hala sıfır çıkıyor yani fren yok bu neden kaynaklanır cecoli ustam.Saygılar
|
||||
![]() |
||||
|||
Lımıtorde bır arıza mı var acaba ??? Bu daha once gormus oldugum 206 da da fren aksamlarında bırcok yerı yenılemelerıne ragmen sorun cozulmemıstı ve hala ugrasıyorlardı...
|
||||
![]() |
||||
hakann83 ![]() 1. Vites ![]() 01 - Ağustos - 1983 Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2011 Konum: Mars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 724 |
|||
benim arabada geçen hafta muayneye girdi verilere baktığımda 100/29 sapmayla geçmiş sınırıda 30 diye biliyorum var bi sorunları
|
||||
![]() |
||||
|||
Muaynede bir sebepten ötürü kalırsanız paranız yanıyor mu ? yoksa süre tanıyorlar mı ?
|
||||
![]() |
||||
|||
Sistemdeki hidroliği tamamen boşaltıp yenisini koymuş mu?
|
||||
![]() |
||||
|||
İlk kalmanızda 1 aylık süre tanıyorlar. İkince kez kalırsanız muayene harcınız yanıyor. 3. muayeneye gittiğinizde yeniden harç yatırmak zorunda kalıyorsunuz.
|
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
muayeneden herhangi bir sebepten kalırsan sana 1 ay içinde düzeltip bir kez daha gelme hakkı veriyor. Eğer gittiğinde sorun hallolmamışsa yine geçemezsen ozaman paran yanıyor yeniden ücret ödeyerek aracı muayeneye sokuyorsun.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
|||
Frenlerın sag sol farklı tutması fren dengesını bozar bılgın olsun
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Yanlışım varsa düzeltin lütfen; Dengesizlk hem fren mesafesini uzatır hem de yüksek hızlarda takla atma ihtimalini artırır.
|
||||
![]() |
||||
|||
Iste bende aynı seyden bahsedıyordum. Dengesını bozmak demektekı kastım o. Aracın savrulma ıhtımalını artırır...
Ayrıca menderes abım alıntı yaptıgında en altına yazarsan daha dogru olur. ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Bundan sonra öyle yaparım.
![]() |
||||
![]() |
||||
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
|||
Aynı olay 106 quıksılver aracımda yaşamıştım, bilgim olmadığı ve ilk kurbanlardan olduğum için harcımı yakmıştırm. Harç yandıktan sonra ;
1- Aracı maslakta fren testi yapan yere götürdüm ve bilgisayar raporunu aldım. Gerçektende sapma var. ( İlk sapma sonrası kampana ayarı yapılmıştı ama olmamış demek ki muayeneden kaldık)
2- Kampana söküldü tornaya gönderildi,
3- Balatalar yılların verdiği yorgunlukla sertleşmiş değişti.
4- Fren ana merkezleri değişti (tanesi 45 tl falandı ozamanlar) Paslanmadan dolayı işlevini görmüyor. İticiler çalışmıyor yani...
5- Hidrolik değişmedi ama tekrar ayar yapıldı.
6- Tekrar fren testi için götürüldü bilgisayar çıktısı alındı ve frenlerde sapma yok eşitlenmişti...
(Subaru Yerka da yaptırmıştım testi) Hepsi bu baktırmanda yarar var... Fren bu şakaya gelmez...
Düzenleyen okan77 - 19 Eylül 2011 Saat 12:59 |
||||
![]() |
||||
|||
Evet menderes bey hidrolik tamamen değişti benim anlamadığım sapma ortadan kalktı.Fakat arkaya yeterli basınçta hidrolik mi gelmiyor mu ne arkada hiç fren yok gözüküyor fren testinde, ayrıca arka kapanalardaki balatalar ve arka fren merkezleride değişti ama sonuç hala aynı:(
|
||||
![]() |
||||
enizd ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
|||
mrhb, ben de benzer bir sorun yaşıyorum. aracım 106 quik muayeneye girdim ve arka fren değerleri yüzünden geçemedim. ilk olarak sanayide ki ustama gittim, balataları değişecez dedi değiştik, teste girdik olmadı, arka fren merkezleri değişecek dedi değiştik olmadı, ana fren merkezi dedi değiştik olmadı. Sonra servise gittim onlarda yaptıklarımın boşuna olduğunu fren basıncını ayarlayan bir parça olduğunu onun değişmesi gerektiğini söylediler değiştik yine olmadı. Şu an muayene tarihimin üzerinden 3 ay geçti ve hala bir çözüm yok. siz çözdüyseniz bana da bir yol gösterir misiniz???
|
||||
![]() |
||||
Bykn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2018 Konum: Siirt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
|||
|
||||
![]() |
||||
Bykn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2018 Konum: Siirt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
|||
böyle bi olay yaşayan yada bildiği usta varsa yardım bekliyorum
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |