Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pejo 206 fren sorunu ve muayne
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

pejo 206 fren sorunu ve muayne

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fahrikem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Ekim - 1980

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fahrikem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: pejo 206 fren sorunu ve muayne
    Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 10:33
Pejo 206 aracım muaynede arka frenlerde sapmadan dolayı kaldı.Kendim müsait olmadığım için araçı bir trafik takipçiye vermiştim muayne için, araç frenden kalınca takipçi aracı frenciye götürmüş frenci arka tekerlek fren silindirlerini değiştirmiş ve takipçiye aracın hidrolik yağın yanlış konduğu ve bununda ana fren merkezine zarar verdiğini söylemiş.Böyle bir durum olabilirmi.Şu an araçta araka tekerlerde sapma kalmadı fakat hala arka taraf fren sıfır çıkıyor ne yapmam lazım tekrar muayne girdiğimde kalırsam muayne parasıda yanacak teşekürler.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 11:21
Daha evvelde boyle bır konuyu 206 ustunde duymustum. Yanlıs hıdrolık kullanımı fren sılındırıne zarar verebılır...
Yukarı Dön
fahrikem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Ekim - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fahrikem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 11:31
fakat arka tekerleklerde basınç hala sıfır çıkıyor yani fren yok bu neden kaynaklanır cecoli ustam.Saygılar
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 11:34

Lımıtorde bır arıza mı var acaba ???

Bu daha once gormus oldugum 206 da da fren aksamlarında bırcok yerı yenılemelerıne ragmen sorun cozulmemıstı ve hala ugrasıyorlardı...
Yukarı Dön
hakann83 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

01 - Ağustos - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakann83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 11:49
benim arabada geçen hafta muayneye girdi verilere baktığımda 100/29 sapmayla geçmiş sınırıda 30 diye biliyorum var bi sorunları
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 11:50
Muaynede bir sebepten ötürü kalırsanız paranız yanıyor mu ? yoksa süre tanıyorlar mı ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 11:50
Sistemdeki hidroliği tamamen boşaltıp yenisini koymuş mu? 

Orjinalini yazan: fahrikem fahrikem Yazdı:

Pejo 206 aracım muaynede arka frenlerde sapmadan dolayı kaldı.Kendim müsait olmadığım için araçı bir trafik takipçiye vermiştim muayne için, araç frenden kalınca takipçi aracı frenciye götürmüş frenci arka tekerlek fren silindirlerini değiştirmiş ve takipçiye aracın hidrolik yağın yanlış konduğu ve bununda ana fren merkezine zarar verdiğini söylemiş.Böyle bir durum olabilirmi.Şu an araçta araka tekerlerde sapma kalmadı fakat hala arka taraf fren sıfır çıkıyor ne yapmam lazım tekrar muayne girdiğimde kalırsam muayne parasıda yanacak teşekürler.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 11:51
İlk kalmanızda 1 aylık süre tanıyorlar. İkince kez kalırsanız muayene harcınız yanıyor. 3. muayeneye gittiğinizde yeniden harç yatırmak zorunda kalıyorsunuz. 

Orjinalini yazan: Alicangulpinar Alicangulpinar Yazdı:

Muaynede bir sebepten ötürü kalırsanız paranız yanıyor mu ? yoksa süre tanıyorlar mı ?
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 11:52
Orjinalini yazan: Alicangulpinar Alicangulpinar Yazdı:

muayeneden herhangi bir sebepten kalırsan sana 1 ay içinde düzeltip bir kez daha gelme hakkı veriyor. Eğer gittiğinde sorun hallolmamışsa yine geçemezsen ozaman paran yanıyor yeniden ücret ödeyerek aracı muayeneye sokuyorsun.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 11:55
Orjinalini yazan: hakann83 hakann83 Yazdı:

benim arabada geçen hafta muayneye girdi verilere baktığımda 100/29 sapmayla geçmiş sınırıda 30 diye biliyorum var bi sorunları

Frenlerın sag sol farklı tutması fren dengesını bozar bılgın olsunGöz Kırpma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 11:59
Yanlışım varsa düzeltin lütfen; Dengesizlk hem fren mesafesini uzatır hem de yüksek hızlarda takla atma ihtimalini artırır.
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 12:48
Orjinalini yazan: Menderes Menderes Yazdı:

Yanlışım varsa düzeltin lütfen; Dengesizlk hem fren mesafesini uzatır hem de yüksek hızlarda takla atma ihtimalini artırır.

Iste bende aynı seyden bahsedıyordum. Dengesını bozmak demektekı kastım o. Aracın savrulma ıhtımalını artırır...

Ayrıca menderes abım alıntı yaptıgında en altına yazarsan daha dogru olur. Göz Kırpma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 12:51

Orjinalini yazan: Menderes Menderes Yazdı:

Iste bende aynı seyden bahsedıyordum. Dengesını bozmak demektekı kastım o. Aracın savrulma ıhtımalını artırır...

Ayrıca menderes abım alıntı yaptıgında en altına yazarsan daha dogru olur. Göz Kırpma

Bundan sonra öyle yaparım.Handshake
Yukarı Dön
okan77 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 12:57
Aynı olay 106 quıksılver aracımda yaşamıştım, bilgim olmadığı ve ilk kurbanlardan olduğum için harcımı yakmıştırm.  Harç yandıktan sonra ;
1- Aracı maslakta fren testi yapan yere götürdüm ve bilgisayar raporunu aldım. Gerçektende sapma var. ( İlk sapma sonrası kampana ayarı yapılmıştı ama olmamış demek ki muayeneden kaldık)
2- Kampana söküldü tornaya gönderildi,
3- Balatalar yılların verdiği yorgunlukla sertleşmiş değişti.
4- Fren ana merkezleri değişti (tanesi 45 tl falandı ozamanlar)  Paslanmadan dolayı işlevini görmüyor. İticiler çalışmıyor yani...
5- Hidrolik değişmedi ama tekrar ayar yapıldı.
6- Tekrar fren testi için götürüldü bilgisayar çıktısı alındı ve frenlerde sapma yok eşitlenmişti...
(Subaru Yerka da yaptırmıştım testi) Hepsi bu baktırmanda yarar var... Fren bu şakaya gelmez...

Düzenleyen okan77 - 19 Eylül 2011 Saat 12:59
Yukarı Dön
fahrikem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Ekim - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fahrikem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 13:10

Evet menderes bey hidrolik tamamen değişti benim anlamadığım sapma ortadan kalktı.Fakat arkaya yeterli basınçta hidrolik mi gelmiyor mu ne arkada hiç fren yok gözüküyor fren testinde, ayrıca arka kapanalardaki balatalar ve arka fren merkezleride değişti ama sonuç hala aynı:(

Yukarı Dön
enizd Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı enizd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 Saat 09:17
mrhb, ben de benzer bir sorun yaşıyorum. aracım 106 quik muayeneye girdim ve arka fren değerleri yüzünden geçemedim. ilk olarak sanayide ki ustama gittim, balataları değişecez dedi değiştik, teste girdik olmadı, arka fren merkezleri değişecek dedi değiştik olmadı, ana fren merkezi dedi değiştik olmadı. Sonra servise gittim onlarda yaptıklarımın boşuna olduğunu fren basıncını ayarlayan bir parça olduğunu onun değişmesi gerektiğini söylediler değiştik yine olmadı. Şu an muayene tarihimin üzerinden 3 ay geçti ve hala bir çözüm yok. siz çözdüyseniz bana da bir yol gösterir misiniz???
Yukarı Dön
Bykn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Bykn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2018 Saat 19:35
Peugeot 206 sedan var bende de ana fren mekezi arka fren merkezleri(sol arka 3 defa) değişti kampanalar tornaya verildi fakat sol arka fren hala sapma yüzde 56, arka fren balataları değişti olmadi, diyarbakir pejo servisine gittim yapacagimiz bisi yok sanayiye git dedi, 3. Sanayide baran outo var dediler gittim yaparim dedi  bunun isi cok uzun diye aksama kadar bekletti saat 3 te fren merkezinin deligini matkapla 5 dakikada  buyuttu sapma 45 olmadi, son gündü gideceğim ildeki muayeneyede yetişemedim para yandi.sonuç yok.

Yukarı Dön
Bykn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Bykn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2018 Saat 19:36
böyle bi olay yaşayan yada bildiği usta varsa yardım bekliyorum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 294 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 315 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107407 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1496 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3079 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9388 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8671 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 883 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 900 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1577 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55445 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1212 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2155 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 267 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2505 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 568 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2044 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15978 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English