Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >308 T7 (2008-2013)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 308 ayak bölümü aydınlatma uygulaması.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

308 ayak bölümü aydınlatma uygulaması.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 308 ayak bölümü aydınlatma uygulaması.
    Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2011 Saat 22:06
arkadaşlar 308 lerin  premium yada elektrik paket li seçeneklerinde bulunan bu özellik bende neden yok diye kendime sorun ettim sonrada çözümü buldum ve uyguladım.işin ilginç tarafı ise normalde servisten 16 tl karşılığı alıp takabileceğiniz lambaların yerleri hazır olduğu gibi tesisatlarıda çekilmiş ama maalesef tesisatta elektrik yok,en azından benim aracımda yok ama bazı arkadaşların araçlarında lambaları taktığımız gibi bu sistemi aktif olarak kullanabildik.benimki ise biraz daha meşakatli oldu.en kolay yolun tavan lambasından hat çekmek olduğunu düşündüm ve işe başladım,bir heyecanla uygulamanın ilk bölümünü fotoğraflamayı unutmuşum,onuda ilerleyen günlerde çekip resimleri güncellerim.

evet işte resimler ve videosunu bile çektim :) 
işlemleri kısa bir özet geçiyorum,tavan lambasından paralel hat çekip sigorta kutusunun oraya kadar uzattım kabloyu daha sonra burdan ikinci bir kablo ile pedalların arka tarafından bir tel yardımı ile kabloyu yolcu bölümüne kadar uzattık.ben bilgisayar neonları kullandığım için tek bir yükseltici ile işi tamamlayacağımı düşünüyordum ama 2 yükseltici ile işi garantiye almak istedim.kabloları çekip yükselticiyi de montajladık tan sonra neonlar için uygun bir yer bulmaya geldi sıra yolcu tarafı çok basit oldu torpido gözünün altı neonları yapıştırmak için yeterince düz ve uzun,sol tarafta  ise iş biraz karıştı bende en son sigorta kutusunun önüne uzunlamasına yatırdım neon ampülü bunun dışında çapraz falan koymayı denedim ama sabitleye bilmek imkansız dı bu durumda.bu işlemi yaparkende neonlardan birisini kırdım yanlışlıkla bagajım da kullandığım neon ile hemen durumu düzelttim ama şuan bagajımda ışık yok oraya sanırım şerit led alıp led döşiycem.yada mavi bir neon um daha var onu kullanıcam :) bu arada sağ ön tarafta ucu boşta bir soket daha buldum ama aydınlatma bölümü içindeğil küçük yeşil bir soket.unutmadan ayak bölümü aydınlatmaların aynı tavan lambaları gibi fasılalı bir şekilde yanıp sönüyor.

torpido altına bu şekilde yerleştirdim

buda videosu :)

2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2011 Saat 22:29
Güzel bir çalışma olmuş. Lambalar kapılarla paralel çalışıyor sanırım ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2011 Saat 22:31
Çok Güzel Bir Uygulama Özellikle Merkezi Kilitle Yanıp Sönmesi Çok Dahice Bir Fikir Bence...
Ellerine Sağlık Güzel İş Çıkarmışsın...
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2011 Saat 22:44
tavan lambalarına bağlı olduğu için kapı kilit sistemiyle birlikte çalışıyor,şimdi aklımda bir proje daha uyandı aracımda refakat ışığı var ama karşılama ışığı yok :) ben bu tavan lambalarından gündüz farlarına güç versem nasıl olur acaba ama bu sefer sadece öntaraf için uğraşırım her bir uygulamada her bir ampül için ayrı bir hat çekmem gerekiyor yer kalmayacak yakında kanallarda.birde far sensörünü tam anlamı ile aktif edebilirsem süper olacak.yarın küçük bir araştırma yapıp bosch car ın hem far hem yağmur sensörü olan bir ürünü hakkında bilgi sahibi olmaya çalışacağım,eğer kesin olumlu bir yanıt alırsam mevcut sensörü söküp yerine onu takmayı planlıyorum.
2001 peugeot 406 sv bva
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 21:51
bugun küçük bir iki dokunuş daha yaptım,tavan daki aydınlatma kısmınada led ampül taktım,bagaj da da şerit led döşedim bu kadar oldu.

Düzenleyen mimitt - 19 Eylül 2011 Saat 21:54
2001 peugeot 406 sv bva
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 23:32
Ben de bagaja iki tarafa şerit led ve ön ayak bölümüne led döşemeyi planlıyorum. Yükelticiyi neon için mi kullandınız ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2011 Saat 00:37
Benımde taban ıcın led projem kafamda cok zamandır hazırdı. Reklamcıların kullandıgı uzerınde 2 adet SMD 3528 bulunan led modullerden kullanacagım. On lambadan asagıya kablo ındırdım. Fakat arka lambadanda ındırmem lazım. Uygun bır zamanda yapacagım ınsallah...

Elıne saglık mehmet... Pekı sen ıcerıden lambayı yaktıgında da yanıyor degıl mı ???
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2011 Saat 10:56
evet yükseltici neonlar için.zaten kutusunun içinden çıkıyor,

benim bagajdaki ledler de smd diğer tarafada montaj yapmayı düşünüyorum ama şeritler biraz uzun geldi :) kesmekte istemiyorum ama bil halçaresine bakıcaz artık.tavanlambasını içerden açınca da yanıyor.
2001 peugeot 406 sv bva
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 266 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29664 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 51329 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 298 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 15212 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 393 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 391 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 346 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16888 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 324 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 330 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3841 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 753 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3161 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34569 27 Muhammed1983
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 230 0 heavyburak26
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 545 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 682 3 Serdar102
konu icon Fen disk ve balatalari Garanti kapsamı hakkında. son mesaja git 422 0 Ceyhun29
konu icon 206 Teyp Değişiminden Sonra Araç Çalışmaması son mesaja git 515 2 Elkadarbiroglan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Mehmetx 1
Westbornova 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English