![]() |
|
308 ayak bölümü aydınlatma uygulaması. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2011 Saat 22:06 |
arkadaşlar 308 lerin premium yada elektrik paket li seçeneklerinde bulunan bu özellik bende neden yok diye kendime sorun ettim sonrada çözümü buldum ve uyguladım.işin ilginç tarafı ise normalde servisten 16 tl karşılığı alıp takabileceğiniz lambaların yerleri hazır olduğu gibi tesisatlarıda çekilmiş ama maalesef tesisatta elektrik yok,en azından benim aracımda yok ama bazı arkadaşların araçlarında lambaları taktığımız gibi bu sistemi aktif olarak kullanabildik.benimki ise biraz daha meşakatli oldu.en kolay yolun tavan lambasından hat çekmek olduğunu düşündüm ve işe başladım,bir heyecanla uygulamanın ilk bölümünü fotoğraflamayı unutmuşum,onuda ilerleyen günlerde çekip resimleri güncellerim.
evet işte resimler ve videosunu bile çektim :) işlemleri kısa bir özet geçiyorum,tavan lambasından paralel hat çekip sigorta kutusunun oraya kadar uzattım kabloyu daha sonra burdan ikinci bir kablo ile pedalların arka tarafından bir tel yardımı ile kabloyu yolcu bölümüne kadar uzattık.ben bilgisayar neonları kullandığım için tek bir yükseltici ile işi tamamlayacağımı düşünüyordum ama 2 yükseltici ile işi garantiye almak istedim.kabloları çekip yükselticiyi de montajladık tan sonra neonlar için uygun bir yer bulmaya geldi sıra yolcu tarafı çok basit oldu torpido gözünün altı neonları yapıştırmak için yeterince düz ve uzun,sol tarafta ise iş biraz karıştı bende en son sigorta kutusunun önüne uzunlamasına yatırdım neon ampülü bunun dışında çapraz falan koymayı denedim ama sabitleye bilmek imkansız dı bu durumda.bu işlemi yaparkende neonlardan birisini kırdım yanlışlıkla bagajım da kullandığım neon ile hemen durumu düzelttim ama şuan bagajımda ışık yok oraya sanırım şerit led alıp led döşiycem.yada mavi bir neon um daha var onu kullanıcam :) bu arada sağ ön tarafta ucu boşta bir soket daha buldum ama aydınlatma bölümü içindeğil küçük yeşil bir soket.unutmadan ayak bölümü aydınlatmaların aynı tavan lambaları gibi fasılalı bir şekilde yanıp sönüyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() torpido altına bu şekilde yerleştirdim ![]() ![]() ![]() ![]() buda videosu :) |
|
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Güzel bir çalışma olmuş. Lambalar kapılarla paralel çalışıyor sanırım ?
|
|
![]() |
|
Çok Güzel Bir Uygulama Özellikle Merkezi Kilitle Yanıp Sönmesi Çok Dahice Bir Fikir Bence...
Ellerine Sağlık Güzel İş Çıkarmışsın... |
|
![]() |
|
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
tavan lambalarına bağlı olduğu için kapı kilit sistemiyle birlikte çalışıyor,şimdi aklımda bir proje daha uyandı aracımda refakat ışığı var ama karşılama ışığı yok :) ben bu tavan lambalarından gündüz farlarına güç versem nasıl olur acaba ama bu sefer sadece öntaraf için uğraşırım her bir uygulamada her bir ampül için ayrı bir hat çekmem gerekiyor yer kalmayacak yakında kanallarda.birde far sensörünü tam anlamı ile aktif edebilirsem süper olacak.yarın küçük bir araştırma yapıp bosch car ın hem far hem yağmur sensörü olan bir ürünü hakkında bilgi sahibi olmaya çalışacağım,eğer kesin olumlu bir yanıt alırsam mevcut sensörü söküp yerine onu takmayı planlıyorum.
|
|
2001 peugeot 406 sv bva
|
![]() |
|
bugun küçük bir iki dokunuş daha yaptım,tavan daki aydınlatma kısmınada led ampül taktım,bagaj da da şerit led döşedim bu kadar oldu. ![]() ![]() Düzenleyen mimitt - 19 Eylül 2011 Saat 21:54 |
|
2001 peugeot 406 sv bva
|
![]() |
|
Ben de bagaja iki tarafa şerit led ve ön ayak bölümüne led döşemeyi planlıyorum. Yükelticiyi neon için mi kullandınız ?
|
|
![]() |
|
Benımde taban ıcın led projem kafamda cok zamandır hazırdı. Reklamcıların kullandıgı uzerınde 2 adet SMD 3528 bulunan led modullerden kullanacagım. On lambadan asagıya kablo ındırdım. Fakat arka lambadanda ındırmem lazım. Uygun bır zamanda yapacagım ınsallah...
Elıne saglık mehmet... Pekı sen ıcerıden lambayı yaktıgında da yanıyor degıl mı ???
|
|
![]() |
|
evet yükseltici neonlar için.zaten kutusunun içinden çıkıyor,
benim bagajdaki ledler de smd diğer tarafada montaj yapmayı düşünüyorum ama şeritler biraz uzun geldi :) kesmekte istemiyorum ama bil halçaresine bakıcaz artık.tavanlambasını içerden açınca da yanıyor.
|
|
2001 peugeot 406 sv bva
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |