![]() |
|
307 yol bilgisayarı ekranı hatası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2011 Saat 15:44 |
arkadaşlar uzun bir süreçten sonra sizlerinde yardımlaryla bi 307 satın aldım. yalnız aracımda bu sabah bi arızayla karşılaştım. araacın yol bilgisayarının olduğu ekran soluk görünüyor. bi kaç kere stop edip tekrar çalıştırdım ama fayda etmedi. sonra bide bugun kullanırken şunu farketttim araç otomatik de giderken gayet seri yalnız triptonice geçince hantallaşıyor acaba nedeni ne olabilir. yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
o ekranın kronik sorunudur o
|
|
![]() |
|
düzeltmek için ne yapmak gerekiyor, yada şunu sorayım düzelttirmesek herhangi başka bi elektronik arazıya yol açar mı?
|
|
![]() |
|
O sorunu genelde 206 nın 3 satır ekranı ile değiştirerek çözdüler. Diğer aksamlara sorun çıkaracağını zannetmem .
|
|
![]() |
|
yarın bi gösterecem yinede servise, peki bu triptonicte hantal olmasının sebebi nedir acaba ? dun arkadaşın opeline bindik neredeyse motor güçleri birbirine eşit ama onun triptonic kısmı çok daha bi seri gibi geldi bana.
|
|
![]() |
|
Motorları tamamen farklı. Benim aracım 1.4 Hdi 206+ yakşalık 1ton . 1-2-3 çok iyi. 180 gördüm max.
1.3 cdti corsa var 1300kg 1-2-3 de hantal ama 4-5 te alıp gidiyor 180i çok rahat görüyor daha da istiyor. Yinede servise bir sorun belki şanzuman da bir sorun olabilir. |
|
![]() |
|
aracı buyuk bi expertizden geçirip aldık, şanzuman harika dedi buradaki usta onun için almıştım bende zaten otomatikte giderken çok seri olması benim hoşuma gitmişti ne bilim almadan öncede hiç triptonice geçmek aklıma gelmedi. yarın artık onuda bi gösterelim bakalım ne diyecekler.
|
|
![]() |
|
Ekran için serviste 450 tl diyecekler.150 tlye çıkma satan arkadaşlar var.ayrıca ekran değişimine kalmadan ampul değişimi ile de sorunu çözebilirsin.Bir elektronikçiye gidebilirsin ampul değişimi için.O sana olup olmayacağını söyler.Ekranın araç motoruna herhangi bir zararı olmaz.
|
|
![]() |
|
bugun serviste 400 tl ya hallederiz dediler diyarbakırda, ampul olayını bilmiyordum yarın okuldan sonra bi de ona bakayım gözüme dokunup duruyo bide arkdaşlar bugun bişey dha farkettim hızlanıp ayagımı gazdan aldıktan sonra araçta hafif bi vuruntu oluyo benzinde olmuyo ama lpgdeyken oluyo bunun sebebi ne olabilir acaba?
|
|
![]() |
|
Telefonlarda ekran aydınlığı arttıkça güneşte görünürlük artıyor.
Aynı orandan yola çıkarsak. O ampüller yerine aracın parklarnda kullandığımız parlak led t10 ampüllerden monte etsek nasıl olur ? Ayrıca arkasındaki turuncu tabakanın ekranda yazısız kısmına gelen yerlerini koyulaştırsak biraz daha iyileşebilir diye düşünüyorum.Hatta beyaz veya sarı yerine kırmızı-truncu ledde kullanılabilir. Çünkü olay görünebilirlik değil yazılardaki netlikle alakalı. tabi bunları sorunu yaşayanların denemesi lazım. |
|
![]() |
|
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
ne 400 tlsi 150 tlye 206 ekranı alın sorun çözülür, ayrıca 3 ampul 5 tl.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
ekranı 206 3 satırlı ekran olarak alırsanız çözülüyormuş. ben bu şekilde biniyorum sorun olmuyor. zaten yazın polarize gözlükle araç kullandığım için ekran hiç gözükmüyor solsada sorun değil. kışında zaten hava soğuk olduğu için silikleşmiyor (:
otomatiklerde vites geçişi opel gibi değiltir. opellerde otomatikleştirilmiş şanzıman vardır yani normal şanzımana robot takarak otomatik yapmışlar vitesi robot değiştiriyor.
peugeotda ise tam otomatik şanzıman vardır yağ basıncı ile vites değiştirir. senin normal otomatikde seri olmasının sebebi kendi devrini ayarlayarak yerinde ve zamanında vites değiştirmesidir. triptonik de hantal olmasının sebebide senin vites geçiş zamanını ayarlayamamandandır.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
yarın bide bu 206 ekranını sorayım bakalım ona ne diyecekler, metin hocam benim kullandığım opelde tiptronicti bu 5 ileri olanlardan, ondada yine aynı devir oranlarında vites geçişleri yapmıştım 307ime göre o araç daha seriydi yoksa benim 307den bi şikayetim yok harika hızlanıyor ama benim zaten hızla işim yok 4. vites 2000 devir 75 km hızla devam ediyorum sabahları işime giderken:) bide şunu sorayım bu aracı en ekonomik kangi devirde kullanmalıyım, bundan önce 1.4 benzinli doblom vardı 5. vites 1800 ile 2000 devir arasında 4.5 5 lt arasında gösteriyordu yakıt değerini
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |