![]() |
|
egzost duman atıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
kose ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 09 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 Saat 22:14 |
|
arkadaşlar 106 xs 1 6 otomatık arabam duman atmaya başladı bazıları yağ yakıyor dıyor beyaz bı duman sekman attırmayı dduşunuyorum sızce nasıl olur gereklımı başka bı durumda dumanı kese bılıyomuyum
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aracın km ne ???
|
||
![]() |
||
kose ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 09 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
|
aracın km 149000
|
||
![]() |
||
|
Araç Beyaz Duman Atıyorsa Yağ Yakıyor Anlamına Geliyor... Normal Bişey Değil Üst Kapak Rektifiye Olması Gerekecek Sanıyorum... Geçmiş Olsun.
|
||
![]() |
||
deamod ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Aralık - 1990 Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2011 Konum: Antalya/ side Durum: Aktif Değil Mesajlar: 235 |
|
Albayım benim arabadanda beyaz duman çıkıyor yaw yağ yakma var ama bundan önce bi USTA nın tavsiyesiyle 15 40 yağ koymuştum sonradan öğrendimki 10 40 koyulması gerekiyormuş dün yağı koyduğumdan beri farketmedim ama yarın bi bakıyım çıkıyosa illa benimdemi üst kapak rektefiye olması gerekiyor arac 184000 km de
|
||
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl 0530 776 65 68 0RH+ |
||
![]() |
||
mehmet eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Eylül - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2011 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sıyah duman olunca yag yakmazmı benmı yanlış bılıyorum yoksa
|
||
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM 5053747493 Sıfır al omur boyu kullan. |
||
![]() |
||
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
|
bende yağ yaktığı zaman beyaz-gri duman atar diye biliyorum. siyah dumanı bilhassa dizeller kötü yakıtta veya yakıtı tam olarak yakmadan çiğ olarak atarsa ortaya cıkar
|
||
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
||
![]() |
||
aslanparcası ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2010 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslanparcası
|
Araç yağ yaktığında eksoz dumanı mavi olur. Özellikle sabahları beyaz duman varsa conta yanık olabilir. Beyaz duman dediğiniz su buharı olmasın? Veya bir anlatım hatası var beyazla mavi duman arasında. Ayrıca 15-40 la yağ yakan araca 10-40 koyduğunuzda yağ yakama artacaktır. Çünkü yağ incelecek ve yanma odasına daha rahat girecektir.
|
||
![]() |
||
|
araçta su eksiltme varsa bloklarında çatlak bile olabilir ama su eksiltmiyor yağla yakıt karışıp yağ yakıyorsa üst kapakta çatlak olabilir conta olabilir yani söylenebilecek çok fazla şey var dizel arabanında sıkışınca siyah duman atması normal diye biliyorum ayrıca
|
||
![]() |
||
|
geçenlerde bayramdan önce arkadaşımızın ford focusuna biraz fazla yağ koyduktan sonra egzostan beyaz bi duman çıkmıştı tamirci yag fazlasını yakıyor çekelim fazlası düzelir dedi, aynen de dediği gibi oldu yagın fazlasını aldı tamirci araba düzeldi. yani benim gördüğün yağ yandığından rengi bembeyaz çıkıyor egzostan ama bu herhangi bir arızadan kaynaklandığında nasıl olur onu bilmiyorum
|
||
![]() |
||
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
|
konuyu yeniden açmamak için burdan danışmak istiyorum..
şu an aracım 115bin km'de.geçen hafta araca bor power denen bi yağ katkısı koydular sanayide.2 hafta önce yağ değişiminde de maşallah üst seviyeye kadar yağ doldurduklarından bor konulunca aracın ibresi yağ seviyesi max die uyarı vermeye başladı ve araç beyaz duman atmaya başladı.fazla yağdandır diye düşünüp yağı çektirmeye gittim ama pazar günü açık yer bulamadım. esas önemli sorunum araç ciddi kara duman da atıyor.4bin devirden yukarı yüklenince ciddi ciddi kara duman atıyor araba.çekişinde hiçbir sorun yok,bi sayfada 'bor konulunca bi süre kara duman attı sonra kesti' diye bir yazı okudum.nedendir?nası çözülür?enjektörlerinmi temizlenmesi gerekli? |
||
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı '04 golf V 1.6FSI siyah |
||
![]() |
||
|
bor enjektörde ve diğer kısımlardaki kurumu söküp yaktırıp atıyor olabilir.Bir müddet devam et bu şekil bence zaten siyah dumanın bir zararı yoktur en fazla filtre taknaması gibi bir şey olmuştur yada mazottandır çekişinde sorun yoksa hiç dert etme.Beyaz duman atarsa kork ama.Ayrıca 1.4 hdi motoru 5000e çok yaklaştırma bence 2500dende aşağı düşürme
Düzenleyen HuseyinTurk - 09 Ekim 2011 Saat 13:42 |
||
![]() |
||
loiz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 434 |
|
normalde aracı 2500 dd üstüne çıkarmadan hatta vites geçişlerini hissettirmeden vuruntu bile yaptırmadan kullanıyorum.şu duman çıkması durumundan dolayı misal otoparkta gaz verdiğimde devir yükseldikçe atıyor.hatta basılı tuttum acaba kescekmi diye ne kesmesi arka simsiyah ve aracı stop ettiğimde eksozun vurduğu yerde hafif kararma bile gördüm.umarım dediğiniz gibi kurumlar söküp atıyordur.şu an beyaz duman da var ısınana kadarancak fazla yağ mevcut onu aldırıcam en yakın zmanda
|
||
||
![]() |
||
|
sürekli atıyorsa yakıttan olabilir ama.Benim aracımda arıyo gazı kökleyince ama atıp kesiyo sürekli üfleme yapmıyor.durum tehlikeli olabilir o zaman daha iyi bir bilene danış bence
|
||
![]() |
||
|
bilen biri babam.bor motoru temizliyor atmaya devam ederse enjektörlerini söktürür temizletir gerekirse değişiriz şimdilik düzgün kullanmaya devam et sıkıntı çıkarmaz dedi.bakıcaz.inş.
|
||
||
![]() |
||
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
|
Dizel araçlarda yüksek devirde siyah duman atması normaldir.Yağ fazlası varsa bunu boşalttır çünkü keçelerden yakıta karışacaktır .Araç yağ yaktığında mavi duman atacaktır.Beyaz duman genelde yakıtta su varsa olur.Bor motoru temizlemez (enjektör pompa vs.)çünkü yağa karıştırılır sadece motorun yağlanmasını artırır hareret göstergesine bakarsan hararet bir miktar azalmış olur.Araç kaç km yüksekse ve araç düşük devirde kullanıldıysa kurumlanma olabilir.Bunuda en kolay emme manifoldunu sök yada söktür bi bak içi soba bacaları gibi kurumlu ise bir kutu würt yakıt katkısı al ve 20 -30 litre yakıta kat ve aracı devirli kullan bunu uzun yol öncesi yaparsan faydasını göreceksin.Carbon cleande yaptırabilirsin biraz daha pahalıdır.Enjektör temizliği daha maliyetlidir önce bunu dene.Kurumlanma çok ise EGR iptali yaptır.
|
||
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
||
![]() |
||
|
bi yakıt katkısı kullanılıyor zaten şu anda..ama fazla devir yapmıyorum..çok nadir..zamanla kurum bitermi?emme manifoldu kolay sökülebilecek bi yerdemi? bildiğim kadarıyla motorun arkasında
|
||
||
![]() |
||
zavur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Arkadaşlar yağ yakmayan arabaya sakın katkı maddesı komayın , cünkü onların ıcınde boşsukları dolduran maddeler var sağlam arabaya zarar verİr .Onun yerıne kalıtelı bı yağ koyun
Düzenleyen zavur - 13 Ekim 2011 Saat 14:45 |
||
![]() |
||
OkaN ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Nisan - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2011 Konum: İST, Sancaktepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 587 |
|
arabam 202 binde maşallah saat saat gram üfleme yok bakımlarımızı yapalım
![]() |
||
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür… EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN |
||
![]() |
||
|
umarım dediğin gibi keser kardeş.şu enjektör temizleyici yakıt katkısından koyucam (bi pompacının tavsiyesi) bayrama kadar bordu katkıydı dumanı kesmezse enjektörleri söktürüp temizleticem.gerekir se enjektör değişimine kadar yolu var.pimpirikli adamım.sağlam olcak araba :) |
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |