![]() |
|
Problem! Fikirleriniz lazım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2011 Saat 11:47 |
|
Yağ seviyesi de uyarı vermiş o yüzden dedim.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yağ göstergesine pek inanmayın,çubuğu kontrol edin,oradaki göstergeyle çubuk birbirini tutmuyor,bizzat yaşadım :))
|
||
![]() |
||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
yağ azaldığında ilk etapta yağ lambası yanar bildiğim kadarıyla.
Düzenleyen Erbin - 15 Eylül 2011 Saat 00:34 |
||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||
![]() |
||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
motor ikaz lambanız yanmış bu durumda belirli arızalar var örnek ateşleme, vuruntu gibi sebeplerden ikaz lambası yanar. bilgisayarda arıza koduna baktırın. büyük bir arıza çıkmaz inş. ama bilgisayara bağlatmanız şart
ayrıca motor ikaz lambası egzoz durumunuza görede yanar yani egzozu değiştirmelisiniz. büyük ihtimal egzozdur :) geçmiş olsun Düzenleyen Erbin - 15 Eylül 2011 Saat 00:35 |
||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||
![]() |
||
|
Yağ çubuğundan seviyeyi kontrol ettiniz mi?
|
||
![]() |
||
seckin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
|
Biraz önce indim ve bir süre kullandım arabayı. Bu sefer ışık yanmadı ve uyarı vermedi. Fakat "motor yağı seviyesi göstergesi" maximum uyarısı verdi (geçen gün de yanmıştı sanırım ama bilmediğimden normal bir şey diye düşünmüştüm). Sabahki mevzunun bununla bir ilgisi var mıdır?
Yarın her ne olursa olsun arıza tespitine sokacağım arabayı ama sadece tespite ne kadar fiyat çıkarırlar bir fikriniz var mı? Düzenleyen seckin - 15 Eylül 2011 Saat 00:17 |
||
Peugeot 206 X-Line 2004 1.4 HDI
|
||
![]() |
||
|
Motor Arıza Işığı Genelde Kalitesi Yakıttan Dolayı Yanar... Ama Sen Yinede Bilgisayarlı Arıza Tespitine Bağlat Bence...
|
||
![]() |
||
murat deniz ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 311 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat deniz
|
eğer parça lazım olursa sponsorumz şahin peugeout'dan alanı öneririm. saygılar..
|
||
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip 0 RH +
kara böcükk :) |
||
![]() |
||
seckin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
|
Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Diğer sitelerden da araştırdığımda bir kaç sonuç çıktı.
bunlardan bir kaçı: "katalizör arızalı / tıkanmış benzin ya da mazot filtresi kirlendi lambda sensörü bozuldu anlık alınan kirli benzin " Yarın servise göstereceğim arabayı. Gösterdikten sonraki sonucu buraya yazarım. Umarım yüksek bedeller ödeyeceğim bir arıza değildir. Arabayı alırken elde ne var ne yoksa verdik zaten. |
||
Peugeot 206 X-Line 2004 1.4 HDI
|
||
![]() |
||
murat deniz ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 311 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat deniz
|
aynı arıza birkaç gün önce bendede oldu. servise gidip bilgisayara bağlattım "lambda sensörü arızası olduğu ortaya çıktı" diğer adıyla "oksijen sensörü". daha da türkçesi -bildiğim kadarıyla- motora hava&yakıt karışımının ne ölçüde aktarılması gerektiğini ileten sensör.
|
||
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip 0 RH +
kara böcükk :) |
||
![]() |
||
goner ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
|
2. el araba sıkıntı
ne olacagı belli olmuyor aynı dert bende de var süprizlere çıkıyor
|
||
![]() |
||
|
O ışığın yanması belirli bir nedene bağlı değil. Herhangi bir arıza olabilir. Bir Peugeot servisine gidip, aracı bilgisayara bağlatıp arıza kodunu öğrenmeniz gerekiyor.
|
||
![]() |
||
|
Merhaba, tanışma bölümünde de yazdım. Uzun süredir forumu takip ediyorum ve pazartesi günü itibariyle 2004 model peugeot 206 x-line 1.4 HDI sahibi oldum. Pazartesiden beri arabayı kullanıyorum. Daha önce çok fazla dizel araç kullanmadığımdan dizel araç kullanımı konusunda çok fazla bir deneyime sahip değilim. (bir kaç haftalığına Hyundai i20 crdi ve BMC Leved kullanmıştım
![]() Bugün yaklaşık 80 kilometre yol yaptıktan sonra eve dönerken hafif rampa olan bir ışıkta hareket ettikten sonra resimde işaretli olan ışık (ışığın motor oto diyagnostik gösterge lambası uyarısı ışığı olduğunu eve gelince öğrendim) ve stop ışığı yandı ve sesli ikaz verdi. ![]() Hemen sağa çektim ve motoru durdurarak bir süre bekledim. Yalaşık 5 dakika sonra tekrar çalıştırdığımda o ışık yandı ama hemen "stop" ışığı yanmadı. Yaklaşık 200 metre gittikten sonra "stop" ışığı yandı ve sesli ikaz verdi. daha sonra sakin bir yere çekip yaklaşık 15 dakika bekledim. Bu süre içerisinde 2 kez motoru tekrar çalıştırdım. Ve ışık hala yanıyordu. En son 10 dakika bekledikten sonra motoru çalıştırdığımda bu kez ışık yanmıyordu. Ben de uçarak eve geldim. Motorun çalışmasında bir sıkıntı hissetmedim. Ama dediğim gibi bu arabada tecrübeli olmadığım için net bir şey sölemem imkansız. Acaba problem nedir? Yardımcı olursanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |