|
407'im Yağ mı yakıyor ??? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mert_alis
1. Vites 20 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mert_alis
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 Saat 13:03 |
Merhabalar 407 comfort 72,000 hdi bir aracım var ,aracıma her 10,000 km bir bakımımlarını eksiksiz olarak yaptırmaktayım fakat bu ay 1,000 km geciktirdim ve geçen hafta uzun yolda giderken yağ seviyesi uyarısı verdi aracım, daha fazla yol kat etmeden hemem bir benzinliğe giderek çubuğa baktım ve çubuğa baktığımda yağ seviyesinin çubuktaki son çizgide olduğunu gördüm ve hemen 10-40 1 litre yağ ekledim, daha sonra tamirceme giderek sorduğumda bu durumu bana normal olduğunu söyledi,sizce bu olay normal mi dir? Yoksa aracım yağ mı yakmaktadır?
|
|
Engin Tepe
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
|
Aracı (407) uzun sure kullanmadım ama genel itibari ile dizel araçlarda 7 8 bınden sonra yag yanmış oluyor tam 10 bın cıvarıda mıladını dolrmuş oluyor şahsen kullandıgım araçlarda bunu gördüm.
Eksiltme yapabilir fakat uyarı verecek kadar olmamalı diye düşünüyorum. En son benzınlı jetta da 2007 fsı 7 bın de yag ın eksılmiş oldugunu gorduk ama egsozda ne bır yag yakma belırtısı nedne akıtma nede bı ters bır durum ama azalmıştı hemen 1 lıtre ekledık. ılk seferde birşey anlaşılmaz 10 bın bakımını yaptırın ve 2. on bın bakımında da aynısını yaparsa sorun vardr. ılk olaydan etkılenerek aractan kuşkulanmayın derim.
|
|
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
mert_alis
1. Vites 20 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mert_alis
|
Teşekkür ederim Engin bey |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Geçenki problemde servisin bana söylediği (ne kadar doğru bilemem ama) her 1000 km' de yarım litreye yakın yağ azalması olur dizellerde ve bu normaldir oldu. Dediğim gibi emin değilim, ama yağın yanma olayı kesinlikle doğru:)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Babamın aracı 307 1,4 HDi. 1 gram yağ eksiltme yapmıyor.
Üstelik bir ara Castrol EDGE 0-30 gibi çok ince bir yağ koyduk. Yine de eksiltmedi.. Bence 1000km'de yarım litre eksiltmesi bile hiç normal değil.
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu araç kaç litre yağ alıyor ki
her 1000 km de yarım litre yakarsa 10.000 bakımı geldiğinde 5 litre yağ yakmış oluyor peki bu araç nekadar yağ alıyorki 5 litresini yakıyor öyle şeymi olur.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı cevabı vermek isterdim ama geçenki problem yüzünden kafam darmadağındı, çok da iplemedim, miktar olarak yanlış olabilir fakat sanırım azalması normal demeye getirmişti o sıra onu söyleyen eleman.
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
valla açık konuşayım bu azalması normal cümlesi bana hiç inandırıcı gemedi. dizel araç kullanmadım tecrübem yok ama mantığım bakımlı bir aracın bunu yapmayacağını söylüyor.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
mert_alis
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mert_alis
|
Valla banada pek esasında bu olay normal gibi gelmedi bizde 120,000de 1.4hdı 207 de var aracı sıfır almıştık 2008 tarihinde bunun bütün bakımlarınıda yetkili serviste yapılıyo şimdiye kadar böyle bir sorun da yaşamadık bu araçla, Peugeot 407 sanırım 4,5 litre yağ alıyorlar
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Mustafa Uslu ve Engin Kardeşlerim;
Arkadaşlar Kusura Bakmayın Ama Dediklerinize Katılamıyorum... Zira Benim Aracımda Dizel Üstelik Geçen Seferki Yağımı 12 .OOO kmde Değiştirdim... Yani Geç Bile Kalmış Sayılıyordum... Zerre Kadar Yağ Eksiltmemişti, Şu Andada Aracımın Yağ Değişimine 1OOO Km Anca Kaldı Değiştirmem Gerek, Sürekli Kontrol Ediyorum.... Her Zaman Aynı Seviyede Üstelik Milimetrik Bir Azalmada Söz Konusu Olmadı... 4O7 nin Bu denli Yağ Eksiltmesi Bence Normal Değil Detaylı Bir Araştırılmasında Fayda Görüyorum... Düzenleyen AlbaYDemircaN - 14 Eylül 2011 Saat 15:25 |
|
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
valla yağ eksıltmez nekdar dızel olsada bızde boxer var araba 180 bınde gram yag eksıltme yok zaten dızelde yagı koy 15 sanıye calıstır yag sıyahlasır benzınlı gıbı degıldır ayrıca servıs 20.000 km de yağ degısımı yaptırıyor boxerlara
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bide aracın altına felan bakın belkı bıyerden yag atmıstır sıkıstırınca kacak olabılır
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynen kaçak da olabilir. Özellikle karter contasından atabilir yağı..
|
|
mert_alis
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mert_alis
|
Teşekkürler herkeze şimdilik aracı inceleme altında tutucam ve aralıklarla altına ve yağ seviyesini kontrol edicem
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |