![]() |
|
307 Spor Yay + Amortisör |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
just307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 Saat 05:07 |
s.a arkadaşlar ben 2006 model 307 kullanıcısıyım, arabamın arka tarafından çukurlarda falan çok ses geliyor ve sarsıyor sanki amortisör yokmuşcasına ve küt küt ses yaparak vuruyor, yetkili serviste sordugumda 307 lerin klasik sorunlarından dediler çözüm olarakda amortisör ve bağlı ekipmanların komple değişmesi dediler ve buda kalıcı olmazmış zamanla yine ses vs yapmaya başlarmış mış mış ..
Benim sormak istediğim madem orjinal yay ve amortisör ile konfor alamıyorsak bari spor yay ve amortisör taktırsam hem yol tutuş hem görüntü olarak daha iyi olsa ne dersiniz bnm için görüntüde çok önemli ? Ayrıca 2006 makyajlı 307 için önerebileceğiniz spor yay ve amortisör varmı ? üzerindeki orjinal 16 jant lastik hoşuma gittiği için onları değiştirmeyi düşünmüyorum, yay 45mm olabilir amortisör için hiçbir fikrim yok ?
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşım konu açmadan önce forumda araştırdın mı ? Bu konuyu ben çok cüzi bir maliyetle hallettim ve detaylı olarak da anlattım. eğer dediğim şekilde yaparsan arkadan gelen sesi kesersin ama sertlik kalır çünkü 307 nin süspansiyonu serttir.
spor yay ve amortisöre gelince bu tamamen isteğe bağlı ister değiştir ister değiştirme ama arkadaki ses için değiştirmek istiyorsan hiç uğraşma 2,5 TL ye hallettim ve yaklaşık 6 ay oldu hiç ses yok.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Metin kardeş, Sen bu arkadan gelen ses problemini silikon ile halletmiştin değil mi? Bu problem ikidir arkadaşların arabaya binmesi sebebiyle canımı sıkıyor. Kim binse arka amortisörler bitik deyip duruyor. Bu gün öğleden sonra elime alıp silikonu dalacam arabaya ![]() |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
evet silikon ile hallettim,
benim yolda giderken bazı ufak sert çukur ve tümseklerde, arkada yolcu varken hemen her fırsatta "lak-luk" yapıyordu sebebi amortisörün üzerindeki tozluk boşta olduğu için vurmasından kaynaklanıyor. Sonuç olarak yapıştırdım ve o günden beri arkadan hiç ses gelmiyor.
dediğim gibi eğer sorun amortisörse bu şekilde çözümü var ama başka bişeyden ses geliyorsa onu bilemicem. Ben bu ses yüzünden tanesi 190 tl ye 308 amortisörü taktırıyordum nerdeyse. Kime sorsam amortisör değişecek ama yeniside ses yapacak diyordu son çare bu yapıştırma işi oldu (:
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Yetkili servise bak ya hemen değiştirelim demiş Allah bunları bildiği gibi yapsın.O tozluğu nereye sabitledin sen metin abi aşağı yukarı oynuyo çünkü o aynı şeyden bahsediyosam
|
|
![]() |
|
ve tam olarak bir foto koyabilir misin metin hocam hemen silikonla dalayım aracıma:D Şimdi garanti olsun dedim yanlış yeri silikonlarız sonra araba kilitlenir kalır allah muhafaza
![]() |
|
![]() |
|
kaf kef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: maçavyımop Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
o bosda kalan tozluk sag tarafta olan soldakı fazla yerınden oynamıyor bende dusunuyorum yapıştırmayı resim olsada bızde yapsak yanlış yeri yapıştırmayalım
|
|
İki tanık var biri dilimdir biride dürüst kalemim, ihanet etmez sözüm kağıda ve halim RABBA teslim.
|
|
![]() |
|
endorphine ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: ? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet benim araçtada aynı dert var. En ufak bir çukurda lak luk ses geliyor arkadan. Sinir bozucu. Eğer nereyi silikonladığınızın fotosunu koyarsanız çok makbule geçer dostum.
|
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |