![]() |
|
Hangi Lpg Kullanıyorsunuz ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 Saat 09:37 |
Abilerim Kardeşlerim hepinize iyi günler...
Günümüz şartları dolayısıyla çoğumuzun aracında lpg bulunmaktadır.. akaryakıttan akaryakıta elbette önemli değişiklikler bulunmaktadır.. Örneğin dün lpgm tamamen bitti benzine geçti arıza lambam söndü... 20 liralık petrol ofisinden lpg aldım arıza lambam 2 gündür yanmıyor nazar değmesin daha önce Opetten alıyordum hep arıza lambam yanıyordu bi ilgisi varmı tesadüfmü blmiyorum.. Sizin memnun kaldığınız Petrol istasyonu hangisidir acaba ? çünkü artık opetten taşınıyorum hizmetindende pek memnun kalmadım... Kimisi bp nin lpgsi çok iyi diyor... Kimisi ALPET çok az yakıyor uzun gidiyor vs diyor... Siz değerli üyelerimizn yorumlarını merak ediyorum |
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
shell den şaşma arkadaşım..
|
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
vallaha bu değişkenlik gösteren bi konu 2 yakın arkadaşımda lpg mevcut ve sadece opet den alınca ışık yanmıyor başka nerden alsalar arıza ışıgı yanıyor
|
|
![]() |
|
Bende Full kullanıyorum. Gayette memnunum hem cekısınden hemde tasarrufundan memnunum.
Onun harıcınde 2004 ten berı devamlı Aygaz kullanırdım...
|
|
![]() |
|
___KxL___ ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben Milangaz kullanıyorum çok da memnunum.diğer yerlerden aldığımda daha az km yapıyorum.Milangaz bulamazsam Opetlerden aygaz alıyorum.Aygazda Milangaz gibi kaliteli ama dahan pahalı...
|
|
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
|
![]() |
|
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
shell den şaşma derim
![]() |
|
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
konu açmadan önce lütfen aynı konu varmı yokmu araştırın. bu şekilde lpg olsun benzin olsun mazot olsun tartışıldı. herkez hangi marka kullandığını neden memnun kaldığını ve kullanmadığı markalarda ne gibi bir şikayetleri olduğunu belitrmişti araştırırsanız detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
mehmet eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Eylül - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2011 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
vallahı ehlıyetı alalı 3 sene oldu araba bende olalı opet kullanıyorum baska bıryerden gaz alınca motor arıza lambası yanıyor
![]() |
|
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM 5053747493 Sıfır al omur boyu kullan. |
|
![]() |
|
BRC servisi Shell Bp petrol ofisini oneriyor.
|
|
![]() |
|
tolga35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
arkadaşlar;307 için konuşuyorum,aracımda lpgde arıza lambası yanıyordu mayıs ayında bosch super 4 buji taktım 3bin km yaptım hala arıza lambası yanmadı ayrıca aracın düşük devirlerde ivmelenmesi de iyileşti.gerçi ben bu konuyu bujileri takar takmaz açtım ama beni yerden yere vurdular öyle şey olmaz diye.yakıt olarakta opeti tercih ediyorum...
|
|
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|
![]() |
|
Milangaz ya da Erciyesgaz kullanıyorum. Bazen de ne denk geldi alıyorum.
|
|
![]() |
|
benim başıma gelmedi ama arkadaşlarım ne zaman opetten alsa arıza ışıgı yanıyor araçlarında...
bunun nedenini araştırdım. opette satılan katkılı otogaz oldugu için gazın içindeki parçacık moleküller motorun içinde bir igne deligindeki çubugu tıkıyormuş buda motor arıza lambası yakıyor. Çözümü ise aracı 3ncü viteste sürün sonra baya bi aracınızı zorlayın devir saatini 6bin devirlere getirin araç biraz bagırsın motor içindeki parça ısındıgı için o delige sıkışan molekülleri eritecektir ve arıza lambası sönecektir... kendim tarafımda test ettim onayladım :)
|
|
![]() |
|
mehmet eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Eylül - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2011 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
bendede tam tersı oluyor burak aracımıza opet benzılıgı bulamazsak genelde petrol ofislerini kullanıyorum ordan alınca motor arıza lambası yanıyor ama opetten alınca hıc boyle bır durumla karsılasmıyorum bu sorunlar aractan aracada degısenbılır daha 2 ay oldu motoru bılgısayara sokalı hıc sıkıntısı yok.
|
|
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM 5053747493 Sıfır al omur boyu kullan. |
|
![]() |
|
ya mehmet kardeşim haklı olabilirsin...
bende 5 ay oldu lpg taktıralı ben öyle tek bi yerden almıyorum hep ankarada 1.88 den 1.97 den gaz satan demirören milangazdan alıyorum... heee oralara gitmedigim zamanda opetten alıyorum türk petrollerinden shellden vs yerlerden alıyorum bende bi sorun yok ama arkadaşlarım ne zaman opetten alsa he sorunla karşılaşıyolar.. ama sorunu çözdük arabayı biraz zorluyoruz ışık sönüyo :) heee diyeceksinki ışık sönüyo o 1 kişiye istinaden diye...ama 2 kişide de oldu onlarında motorunu zorladık sıkıntı gitti :) ben motor ışıgı hakkında bilgi verdim opetten gaz alınınca çogu araçta ışık yakıyo ama bu bi gerçek :)araçtan araca degişebilir dogru :) saygılar.
|
|
![]() |
|
hcbank ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1979 Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2011 Konum: ankara\söğütözü Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
araca lpg taktırdıgımda takan usta opetten sasma dedı 1 ay kullandım rolantı sorunu ve stop etme yasadım brc takılı aracta program guncellendı ayar yapıldı yıne aynı sorun vardı arkadasım benzın fırmalarından bırınde kontrolor opet katkılı oldugundan bazı arac lpglerı uyum saglamadıgını bılıyorum dedı petrol ofısınden kullanıyorum 6 ay dır ınanın sorun yok ben bıle sasırdım denedım yasadım ustelık mıllı fırmamız
|
|
hayatı gaz pedalı ile paspas arası yaşamak ...[vites sport konumunda]iken...05422048340
|
|
![]() |
|
okan4037 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2009 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 511 |
Evet Arıza lambam tekrardan yanmıştır hayırlı uğurlu olsun :(
PO dan aldığımda belli bi süre yanmamıştı dün gece yolda giderken yanmaya başladı alpeti deniyecem bu sefer sonuçlarını yazarım buraya |
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
|
Hocam Bu değşiklik gösteren bir konudur arada böyle kounlara format atmak iyidir yeni güncel bilgileri taze tutarız .. eskiyi araştırmakla bişeye varamazsınız her zaman... Genede teşekkürler |
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar hepinize iyi günler yaklaşık 2 haftadır kullandığım Lpgler OPET AYGAZ (yıllardır kullanıyordum) Petrol ofisi Shell bu firmaları test etttim izlenimlerimi sizinle paylaşmak istedim...
1-Opet: Yıllardır kullanırdım artık bırakıyorum... rolantide dengesizlik düşük devirde titreme yaratıyor aracımda... Forumlardada araştırdım filtreleri çok kirletiyormuş ve benim sorunumu yaşayan tek kullanıcı değilmişim.. 2-Petrol Ofisi: Bi fark göremedim ölesine bi lpg özellik yok gibi sadece gidiyor :D 3-Shell: 2. Defa depoma aldım shell i Düşük devirde titreme ve istop etme rolantide düzensizlik bunlar bitmemiş olsada büyük ölçüde azaldı... 20 liraya şehir içinde en ekonomik şekilde 70 km gidiyorum... aracımın CC oldugunu ve 1.520 kilo oldugunuda belirteyim.. Alpeti çok denemek istedim ama eve çok uzak... bundan sonra shell den alıyorum katkılı gaz almayacagım..saygılar |
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
|
Oooo CC nın agırlıgı bayagı fazlaymıs. 1.6 makıne anca yurutur bu agırlıgı. Yakıt durumuda halıyle normal
![]() |
|
![]() |
|
Aslında dışardan bakıldığında kaldıramıyor.. Ama eski aracım 1.6 triptornik 307 idi daha hafif olmasına rağmen buda 1.6 ama manuel oldugu için performansı gayet güzel... Ayrıca 0-130 km de 2.0 cc otomatik 1.6 cc manuel 1.6 motor geçiyor bizzat testini yapmış bulunmaktayım... Ama aracı gerçekten kaldırmak mesele ! |
|
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |