![]() |
|
Lpg'li 206 ya hangi buji? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
seyhanak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 12 - Mayıs - 1982 Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2009 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 23:36 |
||
Arkadaşlar 2 yıldır atiker sistem lpg kullanıyorum, 2006 model 206 ımda.
her yıl bakım esnasında da araç lpgli diye bujileri değiştirtiyorum. ve 206 nın orjinal bujilerini taktırıyorum
Fakat bu bujilerden çok ta memnun olduğum söylenemez, insan hisseder ya bujilerin tam randımanlı çalışmadığını ateşlemeyi %100 yapamadığını düşünüyorum. Yakıt lpg olduğu için tabi.Bazen ara ara kesiklikler yapıyor.Ama rahatsız edici boyutta bişey yok.
İşte bu yüzden lpg li 206 larda ateşlemeyi tam %100 sağlayabilecek kaliteli bir buji öneriniz olabilirmi acaba?Fakat kulaktan dolma bilgi istemiyorum, tecrübe ile doğru orantılı olursa memnun olurum...
Saygılar.
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Bu konuda en yetkin kişilerden biri CeCoLi, o size gerekli açıklamaları yapacaktır.
Bir ara ben de araştırmıştım. Bosch'un platinyum iridyum bujileri var. Onlardan taktırmak istemiştim ancak kullanıcıların bazıları benzinde tekleme vb sorunlar ilettiği için vazgeçmiştim. |
|||
![]() |
|||
||
Oncelıkle sunu sormak ıstıyorum. Acaba senın bobınınde bır problem olabılır mı ???
Dedıgın sıkayetı benzınde yapıyormu denedın mı ??? Veya arıza ısıgın yanıyormu ? lpg ayarının duzgun oldugundan emınmısın ??? Bujılerden oldugu kanısına nereden vardın ???
Cunku normalde orjınal bujıler lpg ılede gayet guzel calısır genelde... Fakat lpg ıcın daha degısık buıjler var. Bosch un sıtesınde orjınal benzın bujısının harıcınde 2 extra secenek sunulmus.
En cok tavsıye edılenı Bosch Platınıum-Irıdyum bujı. Bunu ılk olarak ben sıteye sundum ve ardından bırkac kısıye ben gonderdım. Bunun harıcınde bırcok kısıde kendısı temın edıp kullandılar. Genel olarak herkes memnun kaldı. En son 1.4 8V motora sahıp 206 ya ben kendım taktım bu bujılerden gayet guzel calısıyor...
|
|||
![]() |
|||
||
Oncelıkle selamlar
![]() Benzınde tıtremeyı sadece Tugrahan soyledı. Belkı onun aracında farklı bır durum olmus olabılır. Onun harıcınde bırcok kullanan var ben baska kımseden duymadım. Kendımde kullandım test ettım benzınde hıc tıtreme vs yapmadı... Düzenleyen CeCoLi - 05 Eylül 2011 Saat 23:55 |
|||
![]() |
|||
||
Selamlar ve saygılar bizden, Açıkçası ara sıra benzinde kullandığım için risk almak istememiştim. |
|||
![]() |
|||
||
Ben yınede denemenı tavsıye ederım
![]() Veya olmadı 2. kademe olanıda tercıh edebılırsın. Orjınal benzın bujısıyle tek fark bujı metalının ısıya olan dayanıklılıgı daha yuksek...
|
|||
![]() |
|||
seyhanak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 12 - Mayıs - 1982 Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2009 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
||
Ayrıca ş.içi trafiğinde fren+debriyaj yapınca araç stop ediyordu lpg de.
Yetkili serviste ateşleme bobininden olduğunu tespit etti ve yenisiyle değiştirdi.
Gerçekten de sorun ortadan kalktı(stop etme)
Kısaca aracım bakımlıdır.son 1 haftadır ise bazen kesiklik yapıyor,gazdan ayağımı çekmiyorum 1-2 sn içinde toparlıyor ve hızlanmmaya devam ediyor.
Benimde aklıma kesiklik sorunu bujilerden olabilir diye geldi,daha iyi bir buji sorunu çözermi diye bir sorayım dedim foruma.
Birde geçen yıl lpg bakımdan bu yana 12000 km oldu. Acaba lpg filtresi tıkanmış olabilirmi?veya başka bir lpg bakımı?(lpg takılalı 23000 km oldu)
Bu da bi ihtimal??*
Selamlar...
|
|||
![]() |
|||
||
Buradan emın olmak zor. Ama herseyın bakımını zamanında yaparsan boyle seyler kolay kolay basına gelmez. Lpg bakımınıda yaptırmalısın. Fıltrelerı degıstır ve genel bır kontrol yaptır. Duzenlı bakım yaparsan arac sana daha ıyı hızmet eder...
|
|||
![]() |
|||
||
bu arada atiker lpg sisteminde kaç adet filtre mevcut?ve kaç tanesinin(hangilerinin) bakımlarda değişmesi lazım gelir?
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |