![]() |
|
Yakıt Tüketimi LPG |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||||
ogzhany ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2011 Saat 16:55 |
|||
|
||||
2006 307 1.4 comfortline lpg
|
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
bende uzuun yolda 66 tl lik gazla 450 km yapıyorum :)) km:146krs benımde cok güzel
![]() |
||||
![]() |
||||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ben 90 tllik gazla 300 km zor yapacagım heralde :D 90 tllık gaz aldım 285 km oldu çeyrek depo da 325 km ancak gıderım bununla sanırım oda 28kurusa falan gelıyo yaklasık :D cok fazla bu arac ya hıc degıstırme aracını benım eskı aracım 206 HDİ 14 kurus yakıyodu yarı yarıya valla :D
Düzenleyen Muhammet ÇAKIR - 02 Eylül 2011 Saat 18:02 |
||||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||||
![]() |
||||
ogzhany ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|||
benimkini km vurduğumda 130-135 krş çıkıyor.gerçekten bu araçların fazla yaktığını iddia edenlerin araçlarında bir sorun olmalı. ya da ben hala doğru dürüst ölçmedim. bakalım yine fulledikten sonra kmyi sıfırladım. kaç km gidecek çok merak ediyorum. lakin işim dolayısyla uzunca bir müddet şehir dışına çıkmam sanırım.bu kezde şehir içi bir ölçüm yapıcam. arkadaşlar mümkün olduğunca depoyu boşalıncaya kadar bekle öyle fulle diyorlar. bakalım bu şartlarda bir dahaki ölçümüm için uzunca bir süre geçeceğini düşünüyorum. |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
bu gün gazı yine fulledim. bu defada fazla çıktı. 107 km de 10 litre çıktı.buda 23 kuruşa tekabül ediyor. valla ben bu işten hiç bir şey anlamadım. :(
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
LPG de işler biraz karışık, mesela benim sürekli lpg aldığım istasyonda aynı pompada iki dolum yeri var. Soldaki boş depoya 36-37 lt lpg basarken diğeri en fazla 32 lt basıyor. Bazen aynı pompadan boş depoya 38 lt basarken bazen de 34te bırakıyor. Anlamadım neden olduğunu ama böyle. Yanlışım olabilir konunun uzmanı değilim sadece kendi gözlemlerim böyle. |
||||
![]() |
||||
|||
Herseyden once yakıt hesabı yaparken lıtre olarak konusalım. Bu cok onemlı. Lıtre hesabı yaparsan daha dogru konusmus olup dogru hesap yaparız...
50-100 lıralık yakıt dıyoruz ama herkesın aldıgı yakıt degerı farklı. Buna gore alınan lıtre degısıyor. Sonucta arac lıtreyı tuketıyor ama bız bunun para karsılıgını hesap edıyoruz...
Bu arada belırtelım yakıt hesapları her zaman 100km dekı tuketım ıle adlandırılır...
Misal 11lt/100km gıbı
Pıyasada 2 lırayada gaz var 2.45 e de gaz var. Istanbulda suanda normal lpg fıyatı 2.40. Mısal ben Full den 2.23 e alıyorum. Bazı sehırlerde 2.45
Duruma teorık olarak bakacak olursak senın aracın "en sakin" kullanımda sehır dısında 6lt benzın yakar dıye dusunuyorum. Bunu lpg ye denkleyecek olursak 6.5-7lt gıbı bır lpg oranı yapar. bu noktada 325 km de 22lt gıbı bır gaz alman gerekır.
17 lıtre aldıgından yola cıkıp 17 lıtreyı 3.25 e bolersek 100 km ye 5.3 lt lpg gıbı bır tuketım cıkar kı bu mumkun olmaz... Kesınlıkle eksık gaz almıssın dıyebılırım. Yanı depo tam dolmamıs. Samandıra veya pompa da aldatabılır. Bazen eksık alır az yaktın zannadersın bazen tam alır "aaa bu seferde cok yaktı" dersın. Cunku onceden az almıssındır bu sefer fazla alınca yanılırsın. Benzın gıbı degıl kı bu agzına kadar doldurasın.
|
||||
![]() |
||||
|||
teşekkürler sanırım anladım.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Hemen Bende Yazayım Bende 2001 Model 1,6 Xr Platinıum 100BG var bayramda aracıma 40 TL lik LPG aldım ve bu LPG ile Komple Şehir İçinde Dolaştım Tabi Birazda Bastım Yalan Yok Tam 200Km Gitti Ve Otomatik olarak Benzin'e Geçiş Yaptı Yani Aracımız Tam 200 KRŞ Yakmış Oldu....
|
||||
![]() |
||||
|||
Lpg nın lıtresını ne kadardan aldın ??? Ayrıca 200 kr yok 20 kr var
![]() ![]() Alısalım artık su yenı para bırımıne yıllar oldu yanı
![]() Ayrıca hem sehırıcı hemde bastım dıyorsun rakam cok cok ıyı... Cunku hem devırlı kullanacaksın hemde sehır ıcı gıdeceksın pek mumkun degıl gıbı ![]() Düzenleyen CeCoLi - 06 Eylül 2011 Saat 00:59 |
||||
![]() |
||||
|||
nasıl 2 tl eder hacı abi yawww 200 KRŞ işte LPG nin litresini 2,45 den aldım .....
Mümkün olmayan birsey yok her türlü deposuna ölçüm yapılır ....:):):):):)
|
||||
![]() |
||||
|||
Arkadasım 1 Turk Lırası kac kurustur soylermısın ???
![]() |
||||
![]() |
||||
Platinium ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: İST. / Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 487 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Platinium
|||
Ah LPG ahhhhhhhhh :)
|
||||
![]() |
||||
|||
1 TL dir ...:):)
|
||||
![]() |
||||
|||
Arkadasım aksam aksam guldurme benı Allah ın askına
![]() 1 Turk Lırası 100 kr tur. Bundan mutevellıt 200 kr = 2 Turk Lırasına
Senın aracının yakıtı 20 kr tur 200 kr degıl ogrenmıs ol. Ama sen eskı parayla soylemek ıstersen 200.000 lıra eder bak orada haklı olursun. Fakat gel gorkı yıllar oldu o sıstemı bırakalı ben unuttum bıle
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
Platinium ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: İST. / Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 487 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Platinium
|||
10kr + 10kr +10kr +10kr +10kr +10kr +10kr +10kr +10kr +10kr =1 tl :))
|
||||
![]() |
||||
|||
demekki ben unutamamışım daha kardeşim....
|
||||
![]() |
||||
|||
Aferın evladım dersını ıyı calısmıssın. Sana sozluden 100 verıyorum
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Ikı tane ıbo yanyana gelmısken karıstırmayalım ![]() |
||||
![]() |
||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Platinium
|||
Teşekkürlerrrrr öğretmenim :) keşke bende 20 krş yakabilsem 30 m yakındaki fırına bile arabayla giderim ![]() |
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |