Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 xt pre kendi kendine gaz veryr(%50çözüldü)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 xt pre kendi kendine gaz veryr(%50çözüldü)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ömer1066 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
07 - Mart - 1990

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ömer1066 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 xt pre kendi kendine gaz veryr(%50çözüldü)
    Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 Saat 17:51
Arkadaşlar 2002 model 307 XT premium 1.6 triptonik vites (140000 kmde) aldım yaklaşık 3 ay önce.Aracın aksamı çok hoşuma gitti bu yüzdende aldım. Aracın motoru ve şanzımanı baya bi tamirattan geçmiş. Öğrenci olduğum içinde yapılmış araba tercihim oldu. Sorun is şu : araç bazen kendi kendine gaz veriyor. ben frene basıyorum mesela hemde insan yoğunluğu var bi anda 3bin devir oluyor el frenine elimi koyarak geldim dün gece eve. Servise götürdüm katalizör hatası göründü 850 tl ye değiştirdim. Yakıtı çok fazla yakıyor . Ek olarakta zeynep taylan isimli üyeninde sorun olarak paylaştığı gibi gaz almaması. yeşil ışık yanıyor basıyorum gaza umursamıyor araba sonra bi anda patlama yapıyor . Ankarada ODTÜ de okuyorum ve 20 gün sonra bu arabayla Ankarada olacağım. Ordaki ustalara götüreceğim eğer ben çözerim diyen bi usta varsa bana özel mesaj atabilir forumda. Cidden can sıkıcı bir durum yakıtta çok tasarruflu dediler 11 litre yakıyor 100 km de. Araç hızlı giderken bi sorunum yok ama kalkışlar ve şehir içi giderken sorun yaratıyor sorunumla ilgilenirseniz sevinirim.. şimdiden teşekkürler.  

Düzenleyen Ömer1066 - 13 Eylül 2011 Saat 21:14
Peugeot 307 1.6 XT Premium
Triptonik vites
Koyu mavi
145000 km de. (5bin km kullandım)
Yukarı Dön
ozaannn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ozaannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 Saat 18:07
rolanti sensörü diye düşünüyorum aynısı 206 da başıma geldi neyseki kendim hallettim çıkarttırıp temilettir bence
ozaann
Yukarı Dön
Ömer1066 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
07 - Mart - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ömer1066 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 Saat 18:12
Orjinalini yazan: ozaannn ozaannn Yazdı:

rolanti sensörü diye düşünüyorum aynısı 206 da başıma geldi neyseki kendim hallettim çıkarttırıp temilettir bence
teşekkürler bayramdan sonra tekrar servise götürcem balıkesire veya yine edremitte baktırcam. Ustaya bunuda söyleyim . Biz motor beyninden şüphe ediyoruz bide.
Yukarı Dön
taksicicocuk Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
15 - Ocak - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı taksicicocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 Saat 18:31
arkadaşım bujileri ve kelebek boğaz ıtemizle hava filtre borusunun tam motora bağlandığı parça düzelir 
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
Yukarı Dön
Ömer1066 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
07 - Mart - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ömer1066 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 Saat 18:35
Orjinalini yazan: taksicicocuk taksicicocuk Yazdı:

arkadaşım bujileri ve kelebek boğaz ıtemizle hava filtre borusunun tam motora bağlandığı parça düzelir 
Bujiler ve kelebek temizlendi . Polo da kelebek temizletmiştim araba titremeye devam ediyordu. 500 tl ye değiştirdim koç gibi oldu. acaba diyoruz bununda kelebeği değiştirsek mi . Tel deforme olmuş olabilir rolanti tutturamıyodur.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 Saat 18:42
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Msn adresiniz:

İlginiz için teşekkür ederiz.

Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi
www.peugeotturkey.com & www.peugeotturkiye.com
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
caner kaya Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı caner kaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 Saat 21:03
slm  kardeşim  bunda  sensor  yok  kaz  kelebegı konpile  elektoronık  yanı  motorıuıze  tekerlek ndıyo  yuzde  90  sorun  onda  bıud e beyınlerı  enıden  guncelleştırmek  gerekebılır  saygılar
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 Saat 21:06
Benzin tüketimi triptonik 307'lerde öyle. Daha düşük değerler beklemeyin.
Yukarı Dön
caner kaya Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı caner kaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 Saat 21:08

aynen  bende  yenı a skerden  geldım  206  vardı  dızel  sattım  307  aldım  otomotık  700 bn  yakıyo  şok  oldum  satmaya  kar  verdım 

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 10:58
Orjinalini yazan: caner kaya caner kaya Yazdı:

aynen  bende  yenı a skerden  geldım  206  vardı  dızel  sattım  307  aldım  otomotık  700 bn  yakıyo  şok  oldum  satmaya  kar  verdım 

okadar yakamaz, şehir içi 10-11 litredir tüketimi. yani 43 ile 47 kuruş arası oluyor senin motorunda sıkıntı varmış demekki. keşke satmadan önce sıkıntıyı halletmeyi deneseydin belki satmana gerek kalmazdı.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 11:13
Arkadaşlar 307 leri gereksiz yere kötü zannetmeyin. Benim ve Metin kardeşim gibi 307 kullanan ve fazlasıyla memnun olanlar çok fazla. Sizlerin aldığınız araba malesefki önceki sahiplerinin ilgisizliği ve eşşek niyetine biniyorum tarzındaki düşüncesi yüzünden bakımsız kalmış ve şu anda sorun çıkartması gayet normal ve doğal. Ben aldım alalı daha aracımdan en ufak sıkıntım olmadı ve yaptığım her masrafıda kendi zevkim için yaptım. Gel gelelim temposuna. 307 leri küçümsemeyin bakımlı ve özen gösterilmiş bir 307 ile birgün bir kırmızı ışıkta kalkış kapışmasına girerseniz emin olun stoplarıda ne güzel dersiniz sadece.

Kısacası aracı suçlamadan önce aracınızı dinleyin ve sıkıntılarına çare olun. Sonrasında o sizi fazlasıyla memnun edecektir...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 12:27
Metin bende anlamış değilim benim aracım bir garip. Bizim CeCoLi ve Ankara daki Osman ve Sercan da bu değerleri çok iyi biliyor. Yaptığım tek şey aracın bakımları konusunda işi biraz abartıyorum. Araçtan ses gelsin baktırmak yerine parçayı direk değiştiriyorum. Kullanıma gelincede devir saatinde herzaman 2000-3000 arasında kullanıyorum aracı. Kullanmaya çalışıyorum demek daha doğru olacaktır..Sırıtma 3000 üzerine çıktığın anda yakış inanılmaz artıyor...

Düzenleyen ErhaN - 01 Eylül 2011 Saat 12:28
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 12:30
çok enteresan abi. bende aynı şekilde kullanıyorum. aynen cem abi bilir araç konusunda nekadar pinpirikli olduğumu (: neyse bazen yolda kaşınanları kaşıyacam diye biraz arttırıyorum sanırım neyse onun zevki ayrı :) 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 12:32
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

çok enteresan abi. bende aynı şekilde kullanıyorum. aynen cem abi bilir araç konusunda nekadar pinpirikli olduğumu (: neyse bazen yolda kaşınanları kaşıyacam diye biraz arttırıyorum sanırım neyse onun zevki ayrı :) 

Aynen bende Hava filtresi kiti taktım takalı kaşınanı kaşıyorum. Araç inanılmaz agresifleşiyor gaza bastığımda. Sanada tavsiye ederim taktırmanı. Ben Simota marka profesyonel bir kit taktım ve basmazsan aracın yakışı olumlu derecede etkileniyor. Ama eğer gaza basarsanda hem gazı yada benzini içiyor hemde araç ilk 3 vitesde uçuşa geçiyor...
Yukarı Dön
swat_407 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
22 - Temmuz - 1975

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı swat_407 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 12:36

Merhabalar,

Yorumların hepsini okudum. Yazılalanlar ya bilinçsizce yazılıyor ya da gerçekten sorunlu araçlar. Benim araç şehiriçinde zaman zaman klimalı 100,00 tl benzin ile 250-260 km gidiyor. Bu da km de 400,00 tl yapıyor.(Zaman zaman biraz aşağıya da düşürüyorum.) Dün uzun yol olarak 250 km yol yaptım. İçinde 100,00 tl benzin vardı 90 km fazla geçmedim hırçın kullanmadım normal gezi amaçlı gittim geldim. Yol bilgisayarı eğer ekran doğru söylüyorsa 100 km.de 5,5-6,5 lt arasında gösterdi. Sonuç 100,00 benzin daha kırmızıya yaklaşmadı şu an 250 km oldu uzun yolda 70-80 km şehiriçinde daha en aşağı 50 km giderim. Eğer 300 km  gidersem km de 0,33 tl yakmış olur. Biraz daha geçerse 300 km km .de 0,30 tl kadar düşer.

307 konfor, sürüş, model, tip, yakıt güzel araba. Gerçekten kullananlar gerçek yorumlar yapsın. Yanıltmayalım ziyaretçileri..
Peugeot 1.6 XT Black 110 hp Benzinli ve Manuel
ATA'M İZİNDEYİZ.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 12:40
Orjinalini yazan: swat_407 swat_407 Yazdı:

Merhabalar,

Yorumların hepsini okudum. Yazılalanlar ya bilinçsizce yazılıyor ya da gerçekten sorunlu araçlar. Benim araç şehiriçinde zaman zaman klimalı 100,00 tl benzin ile 250-260 km gidiyor. Bu da km de 400,00 tl yapıyor.(Zaman zaman biraz aşağıya da düşürüyorum.) Dün uzun yol olarak 250 km yol yaptım. İçinde 100,00 tl benzin vardı 90 km fazla geçmedim hırçın kullanmadım normal gezi amaçlı gittim geldim. Yol bilgisayarı eğer ekran doğru söylüyorsa 100 km.de 5,5-6,5 lt arasında gösterdi. Sonuç 100,00 benzin daha kırmızıya yaklaşmadı şu an 250 km oldu uzun yolda 70-80 km şehiriçinde daha en aşağı 50 km giderim. Eğer 300 km  gidersem km de 0,33 tl yakmış olur. Biraz daha geçerse 300 km km .de 0,30 tl kadar düşer.

307 konfor, sürüş, model, tip, yakıt güzel araba. Gerçekten kullananlar gerçek yorumlar yapsın. Yanıltmayalım ziyaretçileri..

İşte bu inanılmaz değerli bir yorum bence.

Çok teşekkür ediyorum size...

Bu arada imzanızdaki jant ölçüsünü şimdi gördüm. Aracın resmi varsa jantları gösterirseniz çok sevinirim. 307 de 17" jant merakımdır herzaman.

Düzenleyen ErhaN - 01 Eylül 2011 Saat 12:41
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 12:47

Merhabalar,

Aracinizin otomatik oldugunu yazmamissiniz ama oyle oldugunu dusunuyorum. Imza kisminizdaki bolume otomatik diye yazmaniz iyi olabilir.
Degerler gayet iyi. Tebrikler.
Yukarı Dön
swat_407 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
22 - Temmuz - 1975

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı swat_407 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 12:48
Orjinalini yazan: ErhaN ErhaN Yazdı:

Merhabalar,

İşte bu inanılmaz değerli bir yorum bence.

Çok teşekkür ediyorum size...

Bu arada imzanızdaki jant ölçüsünü şimdi gördüm. Aracın resmi varsa jantları gösterirseniz çok sevinirim. 307 de 17" jant merakımdır herzaman.
Senin için merakını gidermek adına az sonra 1 ad. resim yükleyeyim. Yorum bekliyorum ama...
Peugeot 1.6 XT Black 110 hp Benzinli ve Manuel
ATA'M İZİNDEYİZ.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 12:51
Sen yeterki resimi yükle yorumlar feda olsun sana...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 12:56
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Merhabalar,

Aracinizin otomatik oldugunu yazmamissiniz ama oyle oldugunu dusunuyorum. Imza kisminizdaki bolume otomatik diye yazmaniz iyi olabilir.
Degerler gayet iyi. Tebrikler.

bende otomatik olduğunu düşünmüyorum. zaten fabrika değeri 10.9 olan aracın şehir içinde bukadar düşmesi zor (:

Düzenleyen metin - 01 Eylül 2011 Saat 12:57
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Hararet gostergesinin aniden dusmesi ve dalgalanma son mesaja git 7277 59 Onlinewolf
konu icon peugeot 308 t9 hayalet ekran son mesaja git 805 0 emirock
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 1185 0 Ayhan1126
konu icon Tanısma son mesaja git 6 1 GökhaN
konu icon Peugeot 208(2015) motor yapılcak diyorlar son mesaja git 2406 1 GökhaN
konu icon 208 Led Stop son mesaja git 2417 1 GökhaN
konu icon 2008 motor arıza ışığı uyarısı son mesaja git 1950 0 Pişman
konu icon 206 . 1.6. Benzinli araç rolenti motoru son mesaja git 2234 0 koray
konu icon bagaj ölcüsü hk son mesaja git 2110 0 cagiris
konu icon 2013 RCZ RÜZGAR KANADI AÇIK KALDI son mesaja git 3156 0 HASAN BASRİ
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 4175 1 engintunbel
konu icon Conta değişimi maliyeti son mesaja git 19376 7 konfor
konu icon E-2008 Elektrik cızırtı sesi ve patlama sesi son mesaja git 4545 1 Aliosmanaltuntas
konu icon ESP/ASR ARIZASI sonrası Elektrik Gelmeme Sorunu son mesaja git 3997 0 J3udu
konu icon Aracı klima dügmesi çalışıyor ancak klima çalışmıy son mesaja git 1949 0 Semih025
konu icon Motordaki şıkırtı sesi son mesaja git 1287 0 KillBOB
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 10016 3 407aziz
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 12 1 GökhaN
konu icon YARDIM!! 3008 motor titremesi ve diğer sorunlar son mesaja git 5701 1 berter
konu icon DİZEL MOTORDA YAĞ ÇUBUĞUNDAN YAĞ ATMASI son mesaja git 1385 0 GRKN35
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 EKIM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Saramago 29
Onlinewolf 28
durgun293 3
GökhaN 3
engintunbel 2
emirock 1
konfor 1
HASAN BASRİ 1
faduygun 1
cagiris 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English