307 xt pre kendi kendine gaz veryr(%50çözüldü)
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17800
Tarih: 20 Ekim 2025 Saat 05:46 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 307 xt pre kendi kendine gaz veryr(%50çözüldü)
Mesajı Yazan: Ömer1066
Konu: 307 xt pre kendi kendine gaz veryr(%50çözüldü)
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 17:51
Arkadaşlar 2002 model 307 XT premium 1.6 triptonik vites (140000 kmde) aldım yaklaşık 3 ay önce.Aracın aksamı çok hoşuma gitti bu yüzdende aldım. Aracın motoru ve şanzımanı baya bi tamirattan geçmiş. Öğrenci olduğum içinde yapılmış araba tercihim oldu. Sorun is şu : araç bazen kendi kendine gaz veriyor. ben frene basıyorum mesela hemde insan yoğunluğu var bi anda 3bin devir oluyor el frenine elimi koyarak geldim dün gece eve. Servise götürdüm katalizör hatası göründü 850 tl ye değiştirdim. Yakıtı çok fazla yakıyor . Ek olarakta zeynep taylan isimli üyeninde sorun olarak paylaştığı gibi gaz almaması. yeşil ışık yanıyor basıyorum gaza umursamıyor araba sonra bi anda patlama yapıyor . Ankarada ODTÜ de okuyorum ve 20 gün sonra bu arabayla Ankarada olacağım. Ordaki ustalara götüreceğim eğer ben çözerim diyen bi usta varsa bana özel mesaj atabilir forumda. Cidden can sıkıcı bir durum yakıtta çok tasarruflu dediler 11 litre yakıyor 100 km de. Araç hızlı giderken bi sorunum yok ama kalkışlar ve şehir içi giderken sorun yaratıyor sorunumla ilgilenirseniz sevinirim.. şimdiden teşekkürler.
------------- Peugeot 307 1.6 XT Premium Triptonik vites Koyu mavi 145000 km de. (5bin km kullandım)
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: ozaannn
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 18:07
rolanti sensörü diye düşünüyorum aynısı 206 da başıma geldi neyseki kendim hallettim çıkarttırıp temilettir bence
------------- ozaann
|
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 18:12
ozaannn Yazdı:
rolanti sensörü diye düşünüyorum aynısı 206 da başıma geldi neyseki kendim hallettim çıkarttırıp temilettir bence
|
teşekkürler bayramdan sonra tekrar servise götürcem balıkesire veya yine edremitte baktırcam. Ustaya bunuda söyleyim . Biz motor beyninden şüphe ediyoruz bide.
|
Mesajı Yazan: taksicicocuk
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 18:31
arkadaşım bujileri ve kelebek boğaz ıtemizle hava filtre borusunun tam motora bağlandığı parça düzelir
------------- 2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
|
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 18:35
taksicicocuk Yazdı:
arkadaşım bujileri ve kelebek boğaz ıtemizle hava filtre borusunun tam motora bağlandığı parça düzelir |
Bujiler ve kelebek temizlendi . Polo da kelebek temizletmiştim araba titremeye devam ediyordu. 500 tl ye değiştirdim koç gibi oldu. acaba diyoruz bununda kelebeği değiştirsek mi . Tel deforme olmuş olabilir rolanti tutturamıyodur.
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 18:42
Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...
1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz:
İlginiz için teşekkür ederiz.
Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi http://www.peugeotturkey.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkey.com & http://www.peugeotturkiye.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkiye.com
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesajı Yazan: caner kaya
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 21:03
slm kardeşim bunda sensor yok kaz kelebegı konpile elektoronık yanı motorıuıze tekerlek ndıyo yuzde 90 sorun onda bıud e beyınlerı enıden guncelleştırmek gerekebılır saygılar
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 21:06
Benzin tüketimi triptonik 307'lerde öyle. Daha düşük değerler beklemeyin.
|
Mesajı Yazan: caner kaya
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 21:08
aynen bende yenı a skerden geldım 206 vardı dızel sattım 307 aldım otomotık 700 bn yakıyo şok oldum satmaya kar verdım
|
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 10:58
caner kaya Yazdı:
aynen bende yenı a skerden geldım 206 vardı dızel sattım 307 aldım otomotık 700 bn yakıyo şok oldum satmaya kar verdım
|
okadar yakamaz, şehir içi 10-11 litredir tüketimi. yani 43 ile 47 kuruş arası oluyor senin motorunda sıkıntı varmış demekki. keşke satmadan önce sıkıntıyı halletmeyi deneseydin belki satmana gerek kalmazdı.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 11:13
Arkadaşlar 307 leri gereksiz yere kötü zannetmeyin. Benim ve Metin kardeşim gibi 307 kullanan ve fazlasıyla memnun olanlar çok fazla. Sizlerin aldığınız araba malesefki önceki sahiplerinin ilgisizliği ve eşşek niyetine biniyorum tarzındaki düşüncesi yüzünden bakımsız kalmış ve şu anda sorun çıkartması gayet normal ve doğal. Ben aldım alalı daha aracımdan en ufak sıkıntım olmadı ve yaptığım her masrafıda kendi zevkim için yaptım. Gel gelelim temposuna. 307 leri küçümsemeyin bakımlı ve özen gösterilmiş bir 307 ile birgün bir kırmızı ışıkta kalkış kapışmasına girerseniz emin olun stoplarıda ne güzel dersiniz sadece.
Kısacası aracı suçlamadan önce aracınızı dinleyin ve sıkıntılarına çare olun. Sonrasında o sizi fazlasıyla memnun edecektir...
|
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 12:27
Metin bende anlamış değilim benim aracım bir garip. Bizim CeCoLi ve Ankara daki Osman ve Sercan da bu değerleri çok iyi biliyor. Yaptığım tek şey aracın bakımları konusunda işi biraz abartıyorum. Araçtan ses gelsin baktırmak yerine parçayı direk değiştiriyorum. Kullanıma gelincede devir saatinde herzaman 2000-3000 arasında kullanıyorum aracı. Kullanmaya çalışıyorum demek daha doğru olacaktır.. 3000 üzerine çıktığın anda yakış inanılmaz artıyor...
|
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 12:30
çok enteresan abi. bende aynı şekilde kullanıyorum. aynen cem abi bilir araç konusunda nekadar pinpirikli olduğumu (: neyse bazen yolda kaşınanları kaşıyacam diye biraz arttırıyorum sanırım neyse onun zevki ayrı :)
|
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 12:32
metin Yazdı:
çok enteresan abi. bende aynı şekilde kullanıyorum. aynen cem abi bilir araç konusunda nekadar pinpirikli olduğumu (: neyse bazen yolda kaşınanları kaşıyacam diye biraz arttırıyorum sanırım neyse onun zevki ayrı :) |
Aynen bende Hava filtresi kiti taktım takalı kaşınanı kaşıyorum. Araç inanılmaz agresifleşiyor gaza bastığımda. Sanada tavsiye ederim taktırmanı. Ben Simota marka profesyonel bir kit taktım ve basmazsan aracın yakışı olumlu derecede etkileniyor. Ama eğer gaza basarsanda hem gazı yada benzini içiyor hemde araç ilk 3 vitesde uçuşa geçiyor...
|
Mesajı Yazan: swat_407
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 12:36
Merhabalar,
Yorumların hepsini okudum. Yazılalanlar ya bilinçsizce yazılıyor ya da gerçekten sorunlu araçlar. Benim araç şehiriçinde zaman zaman klimalı 100,00 tl benzin ile 250-260 km gidiyor. Bu da km de 400,00 tl yapıyor.(Zaman zaman biraz aşağıya da düşürüyorum.) Dün uzun yol olarak 250 km yol yaptım. İçinde 100,00 tl benzin vardı 90 km fazla geçmedim hırçın kullanmadım normal gezi amaçlı gittim geldim. Yol bilgisayarı eğer ekran doğru söylüyorsa 100 km.de 5,5-6,5 lt arasında gösterdi. Sonuç 100,00 benzin daha kırmızıya yaklaşmadı şu an 250 km oldu uzun yolda 70-80 km şehiriçinde daha en aşağı 50 km giderim. Eğer 300 km gidersem km de 0,33 tl yakmış olur. Biraz daha geçerse 300 km km .de 0,30 tl kadar düşer.
307 konfor, sürüş, model, tip, yakıt güzel araba. Gerçekten kullananlar gerçek yorumlar yapsın. Yanıltmayalım ziyaretçileri..
------------- Peugeot 1.6 XT Black 110 hp Benzinli ve Manuel ATA'M İZİNDEYİZ.
|
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 12:40
swat_407 Yazdı:
Merhabalar,
Yorumların hepsini okudum. Yazılalanlar ya bilinçsizce yazılıyor ya da gerçekten sorunlu araçlar. Benim araç şehiriçinde zaman zaman klimalı 100,00 tl benzin ile 250-260 km gidiyor. Bu da km de 400,00 tl yapıyor.(Zaman zaman biraz aşağıya da düşürüyorum.) Dün uzun yol olarak 250 km yol yaptım. İçinde 100,00 tl benzin vardı 90 km fazla geçmedim hırçın kullanmadım normal gezi amaçlı gittim geldim. Yol bilgisayarı eğer ekran doğru söylüyorsa 100 km.de 5,5-6,5 lt arasında gösterdi. Sonuç 100,00 benzin daha kırmızıya yaklaşmadı şu an 250 km oldu uzun yolda 70-80 km şehiriçinde daha en aşağı 50 km giderim. Eğer 300 km gidersem km de 0,33 tl yakmış olur. Biraz daha geçerse 300 km km .de 0,30 tl kadar düşer.
307 konfor, sürüş, model, tip, yakıt güzel araba. Gerçekten kullananlar gerçek yorumlar yapsın. Yanıltmayalım ziyaretçileri.. |
İşte bu inanılmaz değerli bir yorum bence.
Çok teşekkür ediyorum size...
Bu arada imzanızdaki jant ölçüsünü şimdi gördüm. Aracın resmi varsa jantları gösterirseniz çok sevinirim. 307 de 17" jant merakımdır herzaman.
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 12:47
swat_407 Yazdı:
Merhabalar,
307 konfor, sürüş, model, tip, yakıt güzel araba. Gerçekten kullananlar gerçek yorumlar yapsın. Yanıltmayalım ziyaretçileri.. |
Aracinizin otomatik oldugunu yazmamissiniz ama oyle oldugunu dusunuyorum. Imza kisminizdaki bolume otomatik diye yazmaniz iyi olabilir. Degerler gayet iyi. Tebrikler.
|
Mesajı Yazan: swat_407
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 12:48
ErhaN Yazdı:
swat_407 Yazdı:
Merhabalar,
İşte bu inanılmaz değerli bir yorum bence.
Çok teşekkür ediyorum size...
Bu arada imzanızdaki jant ölçüsünü şimdi gördüm. Aracın resmi varsa jantları gösterirseniz çok sevinirim. 307 de 17" jant merakımdır herzaman.
|
Senin için merakını gidermek adına az sonra 1 ad. resim yükleyeyim. Yorum bekliyorum ama...
------------- Peugeot 1.6 XT Black 110 hp Benzinli ve Manuel ATA'M İZİNDEYİZ.
|
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 12:51
Sen yeterki resimi yükle yorumlar feda olsun sana...
|
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 12:56
koliva Yazdı:
swat_407 Yazdı:
Merhabalar,
Aracinizin otomatik oldugunu yazmamissiniz ama oyle oldugunu dusunuyorum. Imza kisminizdaki bolume otomatik diye yazmaniz iyi olabilir. Degerler gayet iyi. Tebrikler.
|
bende otomatik olduğunu düşünmüyorum. zaten fabrika değeri 10.9 olan aracın şehir içinde bukadar düşmesi zor (:
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 12:57
Yalniz swat_407'nin araci manuel(diger bir mesajindan yola cikarak). Burada tartisilan otomatik vites arac. Bu duruma gore karsilastiralim.
|
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2011 Saat 16:43
Arkadaşlar dengesiz yorum yapmıyorum ben 307 yi beğenmesem niye alayım ki :D sadece şu sorunları çözmem gerek malum Ankara'da üniversite okuyorum , yakıt konusunda tüp harici kullanamam 11 lt yakan bi araçta. veya bu değeri düşürmem gerekki burdaki ustalar düşer diyolar. Ankara'da iyi bi ustaya göstermek istiyorum aracımı . Gaz kelebeğine internetten baktım ama bulamadım parçayı ayrıca sitedeki reklamı olan parçacılarada baktım bi fiyat bakmak için ama bulamadım. Ankaralı arkadaşlar götürdükleri ve beğendikleri ustaları mesaj olarak atarsa sevinirm. Vectramız da full ama her ikisinede binen 307 nin konforuna bayılıyor . Kötülemek amacım değildi sadece sorun var araçta şunu çözelim kırmızı ışıkta kalkış yapmak istiyorum rahat rahat :D geç gaz alışınıda çözmek gerek tabi bastığım an algılaması gerek araba düşünceye dalıyo 2 saniye sonra patlama yapıyor:)
------------- Peugeot 307 1.6 XT Premium Triptonik vites Koyu mavi 145000 km de. (5bin km kullandım)
|
Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 02 Eylül 2011 Saat 18:27
2002 model 307 lerde gaz sistemi telli miydi yoksa sensörlü mü? eğer sensörlüyse aracın beyninden veya sensöründen olabilir. bu arada gerçekten 307 sürüş, konfor, çekiş ve yakıt olarak muadillerine göre çok çok iyi bir araba. Bizim insanımız maalesef bilgisi olmadan fikir yürütmekten kendini alıkoyamıyor, direk karalamaya girişiyor. Oysa 307 de dahil olmak üzere bakımları yapılan araba kolay kolay sorun çıkarmaz, yolda bırakmaz. O yüzden
1- En iyi tamir bakımdır.
2- Bakımlı araç yolda bırakmaz.
3- Bilmediğin şeyi muhakkak bir bilene danış ve en önemlisi:
4- Çalışıyorsa kurcalama :)
Hadi selametle en kısa zamanda sorunun çözülmesi dileklerimle...
|
Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2011 Saat 21:12
Arkadaşlar , babam Balıkesirde yetkili servise götürdü . saolsun adam baya bi ilgilenmiş. Babamın anlattıklarını özetlemeye çalışcam : 1) Aracın motor beyni resetlenmiş ve gaz kelebeğini söküp yerine yenisini takmışlar ve o şekilde usta tur atmış. Gaz kelebeğinden kaynaklanmadığı kararına varmışlar. Ve motor resetlendikten sonra arabada benzinde iken yakıtı geç alma ve yığılma problemi büyük ölçüde kalktı ( 1 haftadır geziyorum) 2) ustanın dediği şey şanzıman hatasıymış. Bu aracın şanzımanı yaptırılmış. ama yapan ustanın iyi yapamadığını ve aracın yağ seviyesini ayarlayamadığından dolayı bazen dururken kendini 3. vitese almasını sağlıyomuş. yani aracın geç hareketlenip sonradan patlamasını bu sebebe bağlamış. 3) arka koltukta benzin deposu sızıntı yapmış ve koltuk altında göllenme oluşturmuş. bazen benzin kokusu geliyordu ama çok değildi. Kapağı yalama mı olmuş eskimiş mi şimdi babamın dediğini unuttum ama yaptırılmış sonuç olarak inş şimdi daha az yakar :D 4) Bugun gazın vanasını açtırdım ve gazda sürmeye kalktım . Yok arkadaşlar ya bu arabalara tüp olmuyor yada bende atiker marka sıralı sistem var , benden önceki sahibi kötü bi ustaya yaptırmış. Kalkışlarda yığılma yapıyor. Sanırsam gazın gücünü yeterli bulmuyor. yüksek hızda giderken sorun yok ama kırmızı ışıktan kalkarken mesela bugun hissettim benzindeki gibi değil. oysaki tüm arabalarımız gazlı ve hiçbiri böyle birşey yapmıyor. Galiba Ankara'da lpg aksamına baktırmam gerekecek belki arızası vardır veya biraz daha gaz akışı sağlanmalı. Babamın anlattıkları ve benm yorumum bunlardır. Umarım yardımcı olmuşumdur.
|
Mesajı Yazan: repropark
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 14:36
arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 aydır 307 sahibiyim aracımda ufak tefek sorunlar var ama en önemlisi aracım aşırı yakıyor, yardımlarınızı bekliyorum, şehir içi kullanımda yol bilgisayarı 15 Lt nin altına düşmüyor lpg tüketimide benzin tüketimide, ustalar otomatik vites, 17 jant deyip yakar diyorlar ama gördüğüm kadarıyla mümkün değil bukadar yakması.
Aracımın çekişi pek iyi değil katalizörü söktürmek bujileri ve hava filtersini değişmek istiyorum, sizin görüşleriniz ve önerileriniz nelerdir.
------------- 307 1.6 Xt Triptronik (Çin Mavi)
|
Mesajı Yazan: repropark
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 14:41
ayrıca bu konuda olan sorunlarda mevcut arada kendi kendine gaz veriyor, yavaşlayınca birden 1. vitese düşüp hırçınlaşıyor, lpg sistemim atiker fakat obd sistemi mevcut değil, lpg den olabilir diye benzinle denedim ama sonuç felaket, 60kuruş gibi yaktı, 307 yi çok sevdim ama evvelinde 2.0 16v laguna kullandım manueldi fakat yakıt konusunda eski arabamı arıyorum.
------------- 307 1.6 Xt Triptronik (Çin Mavi)
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 14:52
Ömer1066 Yazdı:
Arkadaşlar , babam Balıkesirde yetkili servise götürdü . saolsun adam baya bi ilgilenmiş. Babamın anlattıklarını özetlemeye çalışcam : 1) Aracın motor beyni resetlenmiş ve gaz kelebeğini söküp yerine yenisini takmışlar ve o şekilde usta tur atmış. Gaz kelebeğinden kaynaklanmadığı kararına varmışlar. Ve motor resetlendikten sonra arabada benzinde iken yakıtı geç alma ve yığılma problemi büyük ölçüde kalktı ( 1 haftadır geziyorum) 2) ustanın dediği şey şanzıman hatasıymış. Bu aracın şanzımanı yaptırılmış. ama yapan ustanın iyi yapamadığını ve aracın yağ seviyesini ayarlayamadığından dolayı bazen dururken kendini 3. vitese almasını sağlıyomuş. yani aracın geç hareketlenip sonradan patlamasını bu sebebe bağlamış. 3) arka koltukta benzin deposu sızıntı yapmış ve koltuk altında göllenme oluşturmuş. bazen benzin kokusu geliyordu ama çok değildi. Kapağı yalama mı olmuş eskimiş mi şimdi babamın dediğini unuttum ama yaptırılmış sonuç olarak inş şimdi daha az yakar :D 4) Bugun gazın vanasını açtırdım ve gazda sürmeye kalktım . Yok arkadaşlar ya bu arabalara tüp olmuyor yada bende atiker marka sıralı sistem var , benden önceki sahibi kötü bi ustaya yaptırmış. Kalkışlarda yığılma yapıyor. Sanırsam gazın gücünü yeterli bulmuyor. yüksek hızda giderken sorun yok ama kırmızı ışıktan kalkarken mesela bugun hissettim benzindeki gibi değil. oysaki tüm arabalarımız gazlı ve hiçbiri böyle birşey yapmıyor. Galiba Ankara'da lpg aksamına baktırmam gerekecek belki arızası vardır veya biraz daha gaz akışı sağlanmalı. Babamın anlattıkları ve benm yorumum bunlardır. Umarım yardımcı olmuşumdur. |
bende ankaralıyım ve bende zamanında otomatik vites araba kullandım.otomatik vites arabalar lpg ile ilk kalkışta çok fazla yığılma ve çekişten düşme belli eder.ama siz genede lpg sistemini bilgisayara bağlatın sıkıntı sistemdeyse açığa çıkar.geçmiş olsun
|
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 14:58
vay arkadaş rölenti motorundan yapar benim bildiğim kendi kendine gaz vermeyi arkadaşın arabada bi onu değiştirmemiş yetkili servisler ne kadar kolay söküp yenisini takmak sanki bedavaya yapılıyor
|
|