![]() |
|
Bayram da facia !!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Gökhan_S ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 Saat 23:31 |
Arkadaşlar öncelikle hepinizin ramazan bayramını kutlarım.Allah sevdiklerinizle nice kazasız belasız bayramlara ulaştırsın.Bugün şahit olduğum bir trafik kazasını size anlatayım,ben böyle feci bir kaza görmedim,malumunuz bayram münasebetiyle gezelim dedik,balık tutmak için bir baraja gittik dönüşte,gördüğüm manzara beni harap etti,ford focus la 4 genç kaza yapmışlar,benim 1 dakika ilerimde gerçekleşti.köy yolu düz toprak ve çakıl taşlar,yol geniş,fakat ne yazıkki bu gençler aşırı hızdan olsa gerekki hakimiyeti kaybedip direğe çarpıp tarlaya savrulmuşlar ve 1 ölü 3 ağır yaralı (emniyet kemeri takılı degil) ölen genç 17 yaşında ve kafası parçalanmış ve beyni yerlerde...bugun birkez daha anladım ki yol nekadar geniş ve sakin olursa olsun aşırı hızın getirdiği 1 saniyelik hakimiyet kaybı bir canı aldı götürdü.Lütfen hız yapmayın ve herzaman şehir içinde ya da dışında emniyet kemerinizi mutlaka takın.
|
|
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
|
![]() |
|
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah yardımcıları olsun,hatırlatman içinde teşekkürler.
|
|
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
mıcırlı yollar sakaya gelmez 90la gıt 1 saat gec gıt kafan da canında saglam gıt mılletı anlamıyorum bıyere sey yetıstırıyomus gıbı basıyolar carpınca kaza olunca vah anam vah babam dıyolar ınsan gıbı kullan vıraja mıcırlı yolda okadar suratlı gırersen taklada atarsın hersey olur Allah rahmet eylesın olan ailesine oldu
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Rabbımden olen kardesımıze rahmet yaralılara tez zamanda sıfa, geride kalanlarada sabır dılıyorum.
Yolda mıcır oldugu zaman orada durupta dusunmek gerekır. Bu yolda hız yaparsam ne olur dıye... Herkesın malumudur kı mıcırlı yolda yol tutus yoktur. Mıcırlar lastık altında mısket gıbı etkı yaparak lastıgın tutunmasını cok azaltırlar. Hal boyle olunca kaza rıskı yukselır...
Rabbım cemıl cumlemızı kazadan beladan korusun... Amin
|
|
![]() |
|
taksicicocuk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Ocak - 1988 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: İST, pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
hatırlatma için teşekkür herkes dikkatli olsun burada paylaşılan bir olaya hepimiz üzülmekteyiz onun için herkes birbirini uyarsın lütfen
|
|
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mutlulugu mutsuzluga donusturmek cok basit ve bir anlik. Bunun bilincinde olalim ve herseyi usulune, kuralina ve en onemlisi yerine gore yapalim.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Of abi okuyunca çok kötü oldum . Bana geçen Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM) mesaj geldi '' Aşırı hız zaman kazandırmaz , hayat kaybettirir diye. '' belki aranızda sizede gelenler vardır. Lütfen gerekmedikçe hız yapmayalım.
![]() |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
çok üzüldüm ya bu mıcır yollar ı kadar berbat nalet bir yol yok. bizim işyerinden bir abimizde gecen hafta memlekete giderken zonguldakda mıcıra kaptırıp takla atmış. eşi ve kardeşinin eşini kaybetti çok üzücü bir olay.
cem abinin dediği gibi lastiğin altında misket/bilya etkisi meydana getiriyor. balık sırtı gibi yollarda ortası yüksek kenarları alçak oluyor su tutmasın kenarlara aksın diye. bu yollarda mıcır olduğunda yol tutuşu olmadığı için araç yolun kenarına doğru kaymaya başlıyor. tecrübe ile sabittir.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Amin |
|
2004 1.4 hdi 307 xr
|
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
Hız yapma konusunda söylediklerinize kesinlikle katılıyoru. Bence mevcut kanındaki 110 sınırı gayet ideal bir hız. Yalnız bizim yollara ne demeli. Ben Konyalıyım, İstanbul yolu saçma sapan çalışmalardan dolayı ne kadar can aldı biliyo musunuz, ya da Konya -Ankara yolundaki bi ara hemen hemen hergün haberlerde seyrettiğiniz, 3m derinliğinde 5m uzunluğunda drenaj kanalları. Yozgatta çalışıyorum, yozgat sivas yolunda kaç defa bu sebeplerden kaza oldu. Bunun gibi daha nice örnekler sayabilirim. Sorun uyarı levhası yok. Siz bölünmüş yol 110 hız sınırı deyip o hızda giderken tam tepenin diğer sırtında hooop birde bakmışsınız yol bitiyor. Bizzat kendi şahit olduğum olaylardan biri(yozgat-sivas yolu) ki hiç aşırı hız yapmak gibi bir huyumda yoktur. Biz ucuz kurtardık ama öğrendik ki o gün aynı yerde 4-5 araç kaza yapmış sonra uyarı levhası koymuşlar. En uyuz olduğum şeylerden biri mıcırlı yollar. Hangi akıl hangi mantıkla yapıldıklarını hiç çözememişimdir. Hersen çocuk mezarı gibi sağdan soldan patlar, bilmem ne olur, yani sürücülerde olduğu kadar yollarda da hata olduğunu görmezden gelmemek lazım. Her ne kadar standartları her yerde aynı olmasa da bölünmüş yolun trafik kazalarını ne kadar azalttığını istatistiklerden görüyoruz.
O yüzden yollarımızı ve trafikteki bastırılmış, ezik duygularını hız yaparak, başta kendi hayatları olmak üzere trafikteki diğer unsurların da hayatını tehlikeye sokan aklı kıt maganda kılıklıları hesaba kattığımızda şunu diyebiliriz:
SÜRAT FELAKETTİR, ACELE GİDEN ECELE GİDER.
Allah kimseye kaza bela vermesin, hayırlı yolculuklarınız olsun selametle kalın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |