![]() |
|
fren kitlemiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 Saat 13:13 |
normal tabi. adı da anti blokaj yani bloklamayı/kilitlenmeyi önlemek içi yapılan sistemdir.
frenleme esnasında lastik kilitlendiğinde kaydığı için araç konrtolünden çıkacaktır. abs lastiğin dönüşünü okur ve lastik kitlendiğinde o lastiğin frenini bırakarak yeniden fren yaptırır. bu şekilde aracı kaydırmadan en kısa mesafede ve yoldan çıkmadan durabilisin. eğer lastiklerin aşınmışsa yada fren yaptığın zemin kaygan, tozlu, ıslaksa yani lastiğin çabuk kaymasını gerektiren bir zemin varsa bu esnada abs devreye girer. belirti olarak frenlerde demirin sürtme sesi ve pedalda titreme olur.
disk ve balatayı değiştiren ustaya bu dediklerini söylediysen ve absyi akıl edemeyip disk balatayı değiştirdiyse birdaha o ustaya gitmemeni tavsiye ederim.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Platinium ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: İST. / Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 487 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Platinium
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracın frenlerinde gerçekten sorun varsa hallettir fakat seninki normal bi durum gibi ,çok fazla takıntı yapma bir süre sonra piskolojik bir hal alıyo örnek misal benim gibi
![]() |
|
![]() |
|
muntehaozen ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Kasım - 1991 Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
İnşallah dediğiniz gibi normaldir.Fren yapıldığında demir demiri parçalarcasına gibi ses gelmesi. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar gereklı cevabı vermısler...
Abs cok faydalı bır sıstemdır. Aracın teknık donanımı ve ozellıklerı hakkında bılgı sahıbı olmak gerekır
![]() |
|
![]() |
|
deamod ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Aralık - 1990 Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2011 Konum: Antalya/ side Durum: Aktif Değil Mesajlar: 235 |
Teşekkür ederim koliva |
|
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl 0530 776 65 68 0RH+ |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bildikleriniz dogrudur sn. deamod.
Araclarimizda ABS fren sistemi oldugundan ve ABS fren sistemindeki amac tekerleklerin kilitlenmesini onlemek oldugundan istediginiz kadar frene asilin tekerlekleriniz kilitlenmeyecektir. O demir demire surtuyor dediginiz kisim da ABS'den kaynaklanir. Daha detayli bilgi icin: http://tr.wikipedia.org/wiki/ABS_fren_sistemi |
|
![]() |
|
deamod ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Aralık - 1990 Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2011 Konum: Antalya/ side Durum: Aktif Değil Mesajlar: 235 |
Teşekkürler. Herkesin bayramını kutlarım.
Bahsettiğiniz şey galiba ABS. Bildiğim kadarıyla ABS devreye girdiğinde tekerleri kitlemiyor ve kaymayı önlüyor o frenden ayağınıza gelen vuruntuda normal sanırsam. Bildiklerim doğrumudur yanlışmıdır bilemem ustadlar daha fazla yardımcı olacaktır... |
|
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl 0530 776 65 68 0RH+ |
|
![]() |
|
muntehaozen ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Kasım - 1991 Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
Meraba arkadaşlar herkesin bayramını kutlarım.
Arabam 2004 307 xt lpg.
Ön disklerimi ve balatalarını orjinalleri ile değiştirdim 1 hafta oldu.
Değiştirme sebebim frene basmakdan öte biraz asıldığımda demir demiri kemiriyomuş gibi ses gelip tekerlekler kitlemiyordu asıl frenin performansını kullanamıyorum yani.Bu sebebden ötürü hem balataları hem diskleri değiştirdim 1 haftadır kullanıyorum kendine gelsinler diye dün tekrar biraz frene asılıyım dedim ve aldığım sıfır parçalardada aynı problem söz konusu.Tekerlekleri kitleyemiyor demir demir üstünde kayıyor gibi frendede hissediyorum bunu ses olarakda duyuyorum "kıııyyk" diye frene basdığım zaman boyunca...
Deneyimlerinizden yorum yapmanızı istiyorum nedir ne değildir?acil fren yapıcak durumda kalsam durduramıcam sanırım arabayı :S
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |