Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 Şanzıman Yağı Değişir mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 Şanzıman Yağı Değişir mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 Şanzıman Yağı Değişir mi?
    Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 Saat 14:30
Bu konu farklı başlıklar altında farklı farklı incelense de net bir karara varılamadı sanırım. Ben de yarın uzun yola çıkacağım. O nedenle hızlıca bir çözüm üretmem lazım. O nedenle bu başlığı açtım.

Şimdi sorun şu, sorduğum yetkili servis ustası ve bilgisine güvendiğim bir özel servis ustası yağ değişimi yapmamama gerek olmadığını söyledi. Ustalar yağ değişiminin başka problemlere neden olabileceğini de söyledi. Fakat birçok web sitesinde şanzıman yağını düzenli olarak değiştirenler ve değişimden memnun kalanların yazdıklarını okuyorum. Ayrıca bazı sanayi ustalarına sordum, onlar da değişir diyorlar. Benim aracımda vites geçişlerinde vuruntu diyebileceğim sarsmalar oluşuyor. Ama hiçbir şanzıman arızası vermiyor. Ayrıca yağ basıncım da düşük çıktı. Orta vadede selenoid değişimi yaptırabilirim, fakat şimdi kısa vadede yağ değişimini denemek istiyorum. 

Ayrıca "Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler" başlığındaki kriterlere göre sorunumu yağ değişimi çözebilir. Fakat ustalar yağ değiştirmeyi önermiyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum. Kafayı yemek üzereyim. Yardımınıza ihtiyacım var..
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 Saat 15:03
 kuantum,senin araç kaç km de şu an ve ikinci sahibiysen daha önce değişmişmi araştırdınmı?senin bir şansında bildiğim kadarıyla senin kasada yeni tip valfler var o yüzden sadece yağ değişimini denemeni tavsiye ederim.herşey gibi yağın da bir ömrünün olduğunu düşünürsek değiştirmek mantıklıdır,öte yandan wolksvagen servis sahibi yalın bir dostum engeç 60000 de değişmesi gerektiğini söyledi ve çıkan yağın da baya bi özelliğini kaybettiğini söyledi.ben çok araştırdım yağ değiştiripte daha kötüye giden duymadım sadece kimisi değişen bişey olmadığını ifade ediyor.benim aracım 57000e yaklaşıyor yağ değişmemiş fakat çok sıcaklarda hararet yüksekken durkalklarda konforu yitiriyor buda bana göre yağın özelliğini kaybettiği ve sıcakta görev yapamadığı anlamına geliyor...
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 Saat 15:09
Orjinalini yazan: tolga35 tolga35 Yazdı:

kuantum,senin araç kaç km de şu an ve ikinci sahibiysen daha önce değişmişmi araştırdınmı?senin bir şansında bildiğim kadarıyla senin kasada yeni tip valfler var o yüzden sadece yağ değişimini denemeni tavsiye ederim.

Öncelikle ilgilenip fikrini belirttiğin için çok teşekkür ederim.

- aracım 62.000 km'de. Benden önce ki 8-10bin km kullanmış, ve hiçbir masraf yapmamış. Ben alınca 60.000 bakımlarını yapmak durumunda kaldım. Ondan önce de değiştirildiğini sanmıyorum.

- Benim aracım makyajlı kasa ve 2006 model. Bu kasalarda yeni tip selenoidlerin takıldığından emin miisn? ben bunu da çok merak ediyordum da, bu vesileyle bunu da öğrenmiş olurum...

- Bunun dışında mantık olarak kesinlikle ben de yağın değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Fakat ustaların söyledikleri kafamı karıştırıyor.

Düzenleyen kuantum - 26 Ağustos 2011 Saat 15:09
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 Saat 15:26

makyajlı kasalarda yeni tip olduğunu bu forumda okumuştum hatta senin bir artın da radyatörünün daha büyük olmasıymış böylece hararet bizim kasalardan daha düşük oluyomuş.bir mantıkta şurdan yürüteyim;bende ticari taksi var benim özel servisim her baskı balata değişiminde yağı değiştiriyor,öyle az da değil 80 tl yağ.aracım 200binde şanzımanda tık yok ama yağ değiştirmeyen çok arkadaşım daha düşük kmlerde rulmanları hep bozdular.bağlayacağım nokta şu aracı sıfır aldığımda yetkili servis ustasına sordum değiştirme gerek yok demişti sonuç ortada.

yukarıda anlattığım manuel ama fikir olsun dedim ayrıca bir sarf malzemesinin heleki sıcakta çalışan bir malzemenin ömürlük olması eşyanın tabiatına aykırı bence...

2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 Saat 16:14
peki şanzıman yağının ayarı falan var mıdır, gidip rastgele bir ustaya değiştirtsem  sıkıntı olur mu. yoksa bir ayarı bir şeyi var mıdır? bugün değiştirtmeyi düşünüyorum da..
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 Saat 16:42

ya arkadaşım neden ısrarla halen soruyorsun. o adam usta değil demekki yada işi bimediği için biyerleri yemiyor çünkü şanzıman yağ değişmii motor yağı gibi kolay değil. sana o ustadan uzak dur dedim halen o ustanın dediklerini dikkate alıyorsun,

yağın eskirse ki tahminimce ilk koyulan yağ içinde. yağ eskirse ısınma artar, basınç düşer, aşınma artar aşınma artınca içi dağalır, buna rağmen ustan değiştirme diyorsa o adamın akli dengelerinde sorun var demektir.
forumda en güzel şekilde yağ değişimi monur abimizin makaleleri arasında var. bu şanzıman konusu okadar çok dallanıp budaklandıki başka bir başlığa yazdığım konuyu farklı bir yerde tekrar yazmakdan yoruldum artık.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 Saat 16:46
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 Saat 16:51
Orjinalini yazan: kuantum kuantum Yazdı:

peki şanzıman yağının ayarı falan var mıdır, gidip rastgele bir ustaya değiştirtsem  sıkıntı olur mu. yoksa bir ayarı bir şeyi var mıdır? bugün değiştirtmeyi düşünüyorum da..

kuantum profilnde bilgilerini yaz ki oradan bakıp o civarda ustamız varsa tavsiye edelim, ben bozuk selenoid ile denizliye gittim geldim yaklaşık 1200 km hiç bişey olmadı. kısacası göstergede "D" yazısını gördüğün sürece hiç arkana bakma gider gelirsin,

Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2011 Saat 13:04
Ben bugün şanzıman yağını değiştirdim. ama malesef hala vites geçişleri sarsıntılı. ıslık sesi de kesilmedi. yine de denemeye değerdi. bir süre boyle kullanayım. sonra başka çareler bakarım..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6933 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 445 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 579 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 334 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5121 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 595 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 388 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 655 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 242 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 553 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 756 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2263 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1020 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5596 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4833 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2047 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 512 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2200 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37341 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English