![]() |
|
307 Şanzıman Yağı Değişir mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 Saat 14:30 |
Bu konu farklı başlıklar altında farklı farklı incelense de net bir karara varılamadı sanırım. Ben de yarın uzun yola çıkacağım. O nedenle hızlıca bir çözüm üretmem lazım. O nedenle bu başlığı açtım.
Şimdi sorun şu, sorduğum yetkili servis ustası ve bilgisine güvendiğim bir özel servis ustası yağ değişimi yapmamama gerek olmadığını söyledi. Ustalar yağ değişiminin başka problemlere neden olabileceğini de söyledi. Fakat birçok web sitesinde şanzıman yağını düzenli olarak değiştirenler ve değişimden memnun kalanların yazdıklarını okuyorum. Ayrıca bazı sanayi ustalarına sordum, onlar da değişir diyorlar. Benim aracımda vites geçişlerinde vuruntu diyebileceğim sarsmalar oluşuyor. Ama hiçbir şanzıman arızası vermiyor. Ayrıca yağ basıncım da düşük çıktı. Orta vadede selenoid değişimi yaptırabilirim, fakat şimdi kısa vadede yağ değişimini denemek istiyorum. Ayrıca "Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler" başlığındaki kriterlere göre sorunumu yağ değişimi çözebilir. Fakat ustalar yağ değiştirmeyi önermiyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum. Kafayı yemek üzereyim. Yardımınıza ihtiyacım var..
|
|
![]() |
|
tolga35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kuantum,senin araç kaç km de şu an ve ikinci sahibiysen daha önce değişmişmi araştırdınmı?senin bir şansında bildiğim kadarıyla senin kasada yeni tip valfler var o yüzden sadece yağ değişimini denemeni tavsiye ederim.herşey gibi yağın da bir ömrünün olduğunu düşünürsek değiştirmek mantıklıdır,öte yandan wolksvagen servis sahibi yalın bir dostum engeç 60000 de değişmesi gerektiğini söyledi ve çıkan yağın da baya bi özelliğini kaybettiğini söyledi.ben çok araştırdım yağ değiştiripte daha kötüye giden duymadım sadece kimisi değişen bişey olmadığını ifade ediyor.benim aracım 57000e yaklaşıyor yağ değişmemiş fakat çok sıcaklarda hararet yüksekken durkalklarda konforu yitiriyor buda bana göre yağın özelliğini kaybettiği ve sıcakta görev yapamadığı anlamına geliyor...
|
|
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|
![]() |
|
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Öncelikle ilgilenip fikrini belirttiğin için çok teşekkür ederim. - aracım 62.000 km'de. Benden önce ki 8-10bin km kullanmış, ve hiçbir masraf yapmamış. Ben alınca 60.000 bakımlarını yapmak durumunda kaldım. Ondan önce de değiştirildiğini sanmıyorum. - Benim aracım makyajlı kasa ve 2006 model. Bu kasalarda yeni tip selenoidlerin takıldığından emin miisn? ben bunu da çok merak ediyordum da, bu vesileyle bunu da öğrenmiş olurum... - Bunun dışında mantık olarak kesinlikle ben de yağın değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Fakat ustaların söyledikleri kafamı karıştırıyor.
Düzenleyen kuantum - 26 Ağustos 2011 Saat 15:09 |
|
![]() |
|
tolga35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
makyajlı kasalarda yeni tip olduğunu bu forumda okumuştum hatta senin bir artın da radyatörünün daha büyük olmasıymış böylece hararet bizim kasalardan daha düşük oluyomuş.bir mantıkta şurdan yürüteyim;bende ticari taksi var benim özel servisim her baskı balata değişiminde yağı değiştiriyor,öyle az da değil 80 tl yağ.aracım 200binde şanzımanda tık yok ama yağ değiştirmeyen çok arkadaşım daha düşük kmlerde rulmanları hep bozdular.bağlayacağım nokta şu aracı sıfır aldığımda yetkili servis ustasına sordum değiştirme gerek yok demişti sonuç ortada. yukarıda anlattığım manuel ama fikir olsun dedim ayrıca bir sarf malzemesinin heleki sıcakta çalışan bir malzemenin ömürlük olması eşyanın tabiatına aykırı bence... |
|
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
|
![]() |
|
peki şanzıman yağının ayarı falan var mıdır, gidip rastgele bir ustaya değiştirtsem sıkıntı olur mu. yoksa bir ayarı bir şeyi var mıdır? bugün değiştirtmeyi düşünüyorum da..
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
ya arkadaşım neden ısrarla halen soruyorsun. o adam usta değil demekki yada işi bimediği için biyerleri yemiyor çünkü şanzıman yağ değişmii motor yağı gibi kolay değil. sana o ustadan uzak dur dedim halen o ustanın dediklerini dikkate alıyorsun, yağın eskirse ki tahminimce ilk koyulan yağ içinde. yağ eskirse ısınma artar, basınç düşer, aşınma artar aşınma artınca içi dağalır, buna rağmen ustan değiştirme diyorsa o adamın akli dengelerinde sorun var demektir. forumda en güzel şekilde yağ değişimi monur abimizin makaleleri arasında var. bu şanzıman konusu okadar çok dallanıp budaklandıki başka bir başlığa yazdığım konuyu farklı bir yerde tekrar yazmakdan yoruldum artık. |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
kuantum profilnde bilgilerini yaz ki oradan bakıp o civarda ustamız varsa tavsiye edelim, ben bozuk selenoid ile denizliye gittim geldim yaklaşık 1200 km hiç bişey olmadı. kısacası göstergede "D" yazısını gördüğün sürece hiç arkana bakma gider gelirsin,
|
|
|
![]() |
|
Ben bugün şanzıman yağını değiştirdim. ama malesef hala vites geçişleri sarsıntılı. ıslık sesi de kesilmedi. yine de denemeye değerdi. bir süre boyle kullanayım. sonra başka çareler bakarım..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |