![]() |
|
1500 tl den sonra 307 de yine titreme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2011 Saat 16:21 |
|
merhaba arkadşlar.
önceden de haberiniz vardır (( http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13929&PN=1&title=307-volant-ve-debriyaj-seti-fikir )) 2000 devirin 2 diş altında sabitken ya da orada hızlanırkene titreme var diye konuşmuştuk ve kalkıştaki titremelerle birlikte baskı balata ve volanttan olduğunu düşünüp yaklaşık 1500 tl ye değiştirmiştim 2 sini. şimdi tekrar 1500 tl harcamamış gibi kalkışta fazla hissedilmesede 2000 devirin 2 diş altında yine titreme oluyor. volant ve baskı balata değişelide 10 bin ya da 15 bin olsun,neden böyle bi titreme yapar arkadaşlar,servise gitmeden önce sizlerin engin tecrübelerinden yararlanmak ve önceden böyle bir tekrar başına geldiğinde ne yaptığınız hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum,şimdiden teşekkürler yapacağınız yorumlar ve yardımlar için... Düzenleyen Faruk - 25 Ağustos 2011 Saat 16:33 |
||
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Çok Karışık Bi Durum....
|
||
![]() |
||
semih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
|
enjektörlerinizden veya fican ve horozlarınızdan olabilir saygılarımla. |
||
![]() |
||
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
|
enjektör,fican ve horoz ...
söyleyeceğim servise bunlara da bakalım diye,teşekkürler.... |
||
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
||
![]() |
||
|
allah yardımcın olsun ..onca masraf et hala sorun çözülmesin .. seni anlıyorum ..
|
||
![]() |
||
|
çok karışık ama çözümünü bulsak bi....
|
||
||
![]() |
||
|
Benim arabadada benzer birşey vardı bazen geç çalışıyodu hatta hava yapıyodu enjektör temizleyici aldım döktüm depoya dün şimdi maşallahı var zamanla enjektörler kurum yapıyomuş aynı şey olabilir seninkide ustalara kalsam mazot pompasından enjektörlere her şeyi değiştirmiştim
|
||
![]() |
||
|
onlarada baktıracağım,teşekkürler.
|
||
||
![]() |
||
taskin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Mayıs - 1980 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2010 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
|
Debriyaj kurmuyor olabilir teli değiştirdiniz mi? Baskı balatası peugeotlarda çok farklı şase numarasından bakılarak mı alındı? en önemlisi ustayı tanıyormusunuz çünkü baskıyı değiştirmeden balatayı sadece değiştirme yapıyorlar. Ben 1 ay içerisinde 2 kez baskı balatayı söktürdüm peugeottan anlayan biri sıkıntı yaratmaz. Aynı sıkıntıları bende yaşadım tüm parçaları(debriyaj seti+debriyaj teli+çatalı+volan+ volan üzerinde sensörler) değiştirdim+ 1 günde çıraklık yaptık olay çözüldü.. |
||
Peugeot 206 1.4 hdi look
|
||
![]() |
||
|
usta tanıdıktı ,parçadan,işçilikten yana tereddütüm yok ama başka bişeyler daha mı yaptırmak lazım onu bilmiyorum.
|
||
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Faruk,
Acmis oldugun basliklardaki butun yazilari okudum. Sorununun volant+debriyaj seti ile gecmedigine uzuldum. Sorununun bu kadar buyuk oldugunu dusunmuyorum. Belirli devirlerde bas gosteren titremeler genellikle aracin bir yerindeki bir parcanin yerinden hafif gevsemesinden kaynaklanir. Bunun nedeni de o parcanin o devirde rezonansa girmesindendir. Diger devirlerde de yerinden oynuyordur ama titreme yapmiyordur. Muhim olan bu parcayi bulabilmekte. Katalitik konvertorden de gelebilir baska biryerden de. |
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
kardeşim motor kasnagını daha once degıstırdın mı
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
ugur ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
|
söyleyeceğim şey pek mantıklı değil ama benim 307 hdi 1500-2000 devir arasında ivmelenirken titreme vardı direksiyon çok yumuşamıştı en küçük çukurlardan etkienip dreksiyon simidinde hissediyordum sonra eski arabamdan da bilrim aracın alt kısmında direksiyonun sertliğini ayarlayan plastikten alyan anahtarına uygun bi somun var onu skıştırınca düzeldi aslında titreşim için sıkılmamıştı somun direksiyon çok yumuşamış ses yapıyordu benim sorunum düzeldi titreme vibrasyon kalmadı.bi deneyin isterseniz sonucuda bildirin oto tamircisine pek mantıklı gelmez ama denemesi bedava dreksiyon biraz sertleşinceye kadar sıktırın somunu sonra bi deneyin.
|
||
![]() |
||
|
katalitik konvektöre baktıracağım,bayramdan sonra,teşekkür ediyorum yardımın için,sonucu yazarım.
|
||
||
![]() |
||
|
hayır motor kasnağını değiştirmedim.
|
||
||
![]() |
||
|
bu somun işinide sormak lazım,bayramdan sonra ilk işim servise gitmek olacak.
|
||
||
![]() |
||
|
|
||
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Katalitik konvertor'u ornek olarak verdim. Herhangi baska bir yerden de yapabilir. Ama suna gayet eminim ki sorun bu tarz bir yerden. |
||
![]() |
||
|
inşallah ufak ve az masraflı bi arızadır da altından rahat kalkarız,yoksa perişanız
![]() |
||
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
kardeşim kasnagın ıcındekı kaucukdan olabılır omru bıttıyse arac 2007 degısme zamanı gelmıstır kasnakta kacırma felan varsa kaucuktan dolayı balans yapabılır oda motorda tıtreme yapar bellı bı devırden sonra V kayısının en altta gectıgı buyuk donen demır parcası motorun kaputu acınca sol en alttakı ustana goster yada bılmıyorum dızelde nasıldır baktır genede
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |