1500 tl den sonra 307 de yine titreme
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17605
Tarih: 28 Haziran 2025 Saat 17:03 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 1500 tl den sonra 307 de yine titreme
Mesajı Yazan: Faruk
Konu: 1500 tl den sonra 307 de yine titreme
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2011 Saat 16:21
merhaba arkadşlar. önceden de haberiniz vardır
(( http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13929&PN=1&title=307-volant-ve-debriyaj-seti-fikir" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13929&PN=1&title=307-volant-ve-debriyaj-seti-fikir )) 2000 devirin 2 diş altında sabitken ya da orada hızlanırkene titreme var diye konuşmuştuk ve kalkıştaki titremelerle birlikte baskı balata ve volanttan olduğunu düşünüp yaklaşık 1500 tl ye değiştirmiştim 2 sini. şimdi tekrar 1500 tl harcamamış gibi kalkışta fazla hissedilmesede 2000 devirin 2 diş altında yine titreme oluyor. volant ve baskı balata değişelide 10 bin ya da 15 bin olsun,neden böyle bi titreme yapar arkadaşlar,servise gitmeden önce sizlerin engin tecrübelerinden yararlanmak ve önceden böyle bir tekrar başına geldiğinde ne yaptığınız hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum,şimdiden teşekkürler yapacağınız yorumlar ve yardımlar için...
------------- 2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ 2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı????
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2011 Saat 17:40
Mesajı Yazan: semih
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2011 Saat 17:44
enjektörlerinizden veya fican ve horozlarınızdan olabilir saygılarımla.
|
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 01:00
semih Yazdı:
enjektörlerinizden veya fican ve horozlarınızdan olabilir saygılarımla. |
enjektör,fican ve horoz ... söyleyeceğim servise bunlara da bakalım diye,teşekkürler....
------------- 2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ 2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı????
|
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 01:03
allah yardımcın olsun ..onca masraf et hala sorun çözülmesin .. seni anlıyorum ..
|
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 01:03
ibrahim Aslan Yazdı:
Çok Karışık Bi Durum.... |
çok karışık ama çözümünü bulsak bi....
|
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 01:20
Benim arabadada benzer birşey vardı bazen geç çalışıyodu hatta hava yapıyodu enjektör temizleyici aldım döktüm depoya dün şimdi maşallahı var zamanla enjektörler kurum yapıyomuş aynı şey olabilir seninkide ustalara kalsam mazot pompasından enjektörlere her şeyi değiştirmiştim
|
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 02:16
HuseyinTurk Yazdı:
Benim arabadada benzer birşey vardı bazen geç çalışıyodu hatta hava yapıyodu enjektör temizleyici aldım döktüm depoya dün şimdi maşallahı var zamanla enjektörler kurum yapıyomuş aynı şey olabilir seninkide ustalara kalsam mazot pompasından enjektörlere her şeyi değiştirmiştim |
onlarada baktıracağım,teşekkürler.
|
Mesajı Yazan: taskin
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2011 Saat 09:48
Debriyaj kurmuyor olabilir teli değiştirdiniz mi? Baskı balatası peugeotlarda çok farklı şase numarasından bakılarak mı alındı? en önemlisi ustayı tanıyormusunuz çünkü baskıyı değiştirmeden balatayı sadece değiştirme yapıyorlar. Ben 1 ay içerisinde 2 kez baskı balatayı söktürdüm peugeottan anlayan biri sıkıntı yaratmaz. Aynı sıkıntıları bende yaşadım tüm parçaları(debriyaj seti+debriyaj teli+çatalı+volan+ volan üzerinde sensörler) değiştirdim+ 1 günde çıraklık yaptık olay çözüldü..
------------- Peugeot 206 1.4 hdi look
|
Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2011 Saat 23:18
taskin Yazdı:
Debriyaj kurmuyor olabilir teli değiştirdiniz mi? Baskı balatası peugeotlarda çok farklı şase numarasından bakılarak mı alındı? en önemlisi ustayı tanıyormusunuz çünkü baskıyı değiştirmeden balatayı sadece değiştirme yapıyorlar. Ben 1 ay içerisinde 2 kez baskı balatayı söktürdüm peugeottan anlayan biri sıkıntı yaratmaz. Aynı sıkıntıları bende yaşadım tüm parçaları(debriyaj seti+debriyaj teli+çatalı+volan+ volan üzerinde sensörler) değiştirdim+ 1 günde çıraklık yaptık olay çözüldü.. |
usta tanıdıktı ,parçadan,işçilikten yana tereddütüm yok ama başka bişeyler daha mı yaptırmak lazım onu bilmiyorum.
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2011 Saat 07:09
Faruk,
Acmis oldugun basliklardaki butun yazilari okudum. Sorununun volant+debriyaj seti ile gecmedigine uzuldum. Sorununun bu kadar buyuk oldugunu dusunmuyorum. Belirli devirlerde bas gosteren titremeler genellikle aracin bir yerindeki bir parcanin yerinden hafif gevsemesinden kaynaklanir. Bunun nedeni de o parcanin o devirde rezonansa girmesindendir. Diger devirlerde de yerinden oynuyordur ama titreme yapmiyordur. Muhim olan bu parcayi bulabilmekte. Katalitik konvertorden de gelebilir baska biryerden de.
|
Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2011 Saat 10:18
kardeşim motor kasnagını daha once degıstırdın mı
------------- "307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
Mesajı Yazan: ugur
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2011 Saat 13:35
söyleyeceğim şey pek mantıklı değil ama benim 307 hdi 1500-2000 devir arasında ivmelenirken titreme vardı direksiyon çok yumuşamıştı en küçük çukurlardan etkienip dreksiyon simidinde hissediyordum sonra eski arabamdan da bilrim aracın alt kısmında direksiyonun sertliğini ayarlayan plastikten alyan anahtarına uygun bi somun var onu skıştırınca düzeldi aslında titreşim için sıkılmamıştı somun direksiyon çok yumuşamış ses yapıyordu benim sorunum düzeldi titreme vibrasyon kalmadı.bi deneyin isterseniz sonucuda bildirin oto tamircisine pek mantıklı gelmez ama denemesi bedava dreksiyon biraz sertleşinceye kadar sıktırın somunu sonra bi deneyin.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2011 Saat 23:52
koliva Yazdı:
Faruk,
Acmis oldugun basliklardaki butun yazilari okudum. Sorununun volant+debriyaj seti ile gecmedigine uzuldum. Sorununun bu kadar buyuk oldugunu dusunmuyorum. Belirli devirlerde bas gosteren titremeler genellikle aracin bir yerindeki bir parcanin yerinden hafif gevsemesinden kaynaklanir. Bunun nedeni de o parcanin o devirde rezonansa girmesindendir. Diger devirlerde de yerinden oynuyordur ama titreme yapmiyordur. Muhim olan bu parcayi bulabilmekte. Katalitik konvertorden de gelebilir baska biryerden de.
|
katalitik konvektöre baktıracağım,bayramdan sonra,teşekkür ediyorum yardımın için,sonucu yazarım.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2011 Saat 23:52
berk2309 Yazdı:
|
hayır motor kasnağını değiştirmedim.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2011 Saat 23:53
ugur Yazdı:
söyleyeceğim şey pek mantıklı değil ama benim 307 hdi 1500-2000 devir arasında ivmelenirken titreme vardı direksiyon çok yumuşamıştı en küçük çukurlardan etkienip dreksiyon simidinde hissediyordum sonra eski arabamdan da bilrim aracın alt kısmında direksiyonun sertliğini ayarlayan plastikten alyan anahtarına uygun bi somun var onu skıştırınca düzeldi aslında titreşim için sıkılmamıştı somun direksiyon çok yumuşamış ses yapıyordu benim sorunum düzeldi titreme vibrasyon kalmadı.bi deneyin isterseniz sonucuda bildirin oto tamircisine pek mantıklı gelmez ama denemesi bedava dreksiyon biraz sertleşinceye kadar sıktırın somunu sonra bi deneyin. |
bu somun işinide sormak lazım,bayramdan sonra ilk işim servise gitmek olacak.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2011 Saat 23:54
Faruk Yazdı:
berk2309 Yazdı:
|
hayır motor kasnağını değiştirmedim.sen neden değiştirmiştin ? ne işe yarar onuda bilmiyorum :S |
|
Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2011 Saat 06:43
Faruk Yazdı:
katalitik konvektöre baktıracağım,bayramdan sonra,teşekkür ediyorum yardımın için,sonucu yazarım. |
Katalitik konvertor'u ornek olarak verdim. Herhangi baska bir yerden de yapabilir. Ama suna gayet eminim ki sorun bu tarz bir yerden.
|
Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2011 Saat 23:56
koliva Yazdı:
Faruk Yazdı:
katalitik konvektöre baktıracağım,bayramdan sonra,teşekkür ediyorum yardımın için,sonucu yazarım. |
Katalitik konvertor'u ornek olarak verdim. Herhangi baska bir yerden de yapabilir. Ama suna gayet eminim ki sorun bu tarz bir yerden.
|
inşallah ufak ve az masraflı bi arızadır da altından rahat kalkarız,yoksa perişanız 
|
Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 02:39
kardeşim kasnagın ıcındekı kaucukdan olabılır omru bıttıyse arac 2007 degısme zamanı gelmıstır kasnakta kacırma felan varsa kaucuktan dolayı balans yapabılır oda motorda tıtreme yapar bellı bı devırden sonra V kayısının en altta gectıgı buyuk donen demır parcası motorun kaputu acınca sol en alttakı ustana goster yada bılmıyorum dızelde nasıldır baktır genede
------------- "307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
Mesajı Yazan: caner kaya
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 16:05
kardeşim tıtremeyı volant tan yaparma ezbere konuşmamak lzım yada bışey boştadır başka sebebı olmaz bence saygılarımla
|
Mesajı Yazan: caner kaya
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2011 Saat 16:06
kardeşim kasnak zamanı olmaz kasnak bozulursa ses çıkarır içi dagılır başka bışey olmaz :D
|
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2011 Saat 15:41
berk2309 Yazdı:
kardeşim kasnagın ıcındekı kaucukdan olabılır omru bıttıyse arac 2007 degısme zamanı gelmıstır kasnakta kacırma felan varsa kaucuktan dolayı balans yapabılır oda motorda tıtreme yapar bellı bı devırden sonra V kayısının en altta gectıgı buyuk donen demır parcası motorun kaputu acınca sol en alttakı ustana goster yada bılmıyorum dızelde nasıldır baktır genede
|
teşekkürler,uğradığımda soracağım.
|
Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2011 Saat 18:43
[QUOTE=Faruk] merhaba arkadşlar. önceden de haberiniz vardır
(( http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13929&PN=1&title=307-volant-ve-debriyaj-seti-fikir" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13929&PN=1&title=307-volant-ve-debriyaj-seti-fikir ))
2000 devirin 2 diş altında sabitken ya da orada hızlanırkene titreme var diye konuşmuştuk ve kalkıştaki titremelerle birlikte baskı balata ve volanttan olduğunu düşünüp yaklaşık 1500 tl ye değiştirmiştim 2 sini. şimdi tekrar 1500 tl harcamamış gibi kalkışta fazla hissedilmesede 2000 devirin 2 diş altında yine titreme oluyor. volant ve baskı balata değişelide 10 bin ya da 15 bin olsun,neden böyle bi titreme yapar arkadaşlar,servise gitmeden önce sizlerin engin tecrübelerinden yararlanmak ve önceden böyle bir tekrar başına geldiğinde ne yaptığınız hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum,şimdiden teşekkürler yapacağınız yorumlar ve yardımlar için.
Merhaba,
Titremenin nedeni salıncak burcu 60 tl civarı fiyatı var o kadar paralar harcamana gerek yoktu,kronik bir arıza peugeot salıncak burçlarını güçlendirerek çözüm bulmaya çalıştı ama yüde yüz olmasana bayağı titremeyi kesiyor
------------- Peugeot & Citroen Yedek Parça Peugeot Yedek Parça Bayii
Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080
|
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 12:51
sahin-peugeot Yazdı:
[QUOTE=Faruk] merhaba arkadşlar. önceden de haberiniz vardır
(( http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13929&PN=1&title=307-volant-ve-debriyaj-seti-fikir" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13929&PN=1&title=307-volant-ve-debriyaj-seti-fikir ))
2000 devirin 2 diş altında sabitken ya da orada hızlanırkene titreme var diye konuşmuştuk ve kalkıştaki titremelerle birlikte baskı balata ve volanttan olduğunu düşünüp yaklaşık 1500 tl ye değiştirmiştim 2 sini. şimdi tekrar 1500 tl harcamamış gibi kalkışta fazla hissedilmesede 2000 devirin 2 diş altında yine titreme oluyor. volant ve baskı balata değişelide 10 bin ya da 15 bin olsun,neden böyle bi titreme yapar arkadaşlar,servise gitmeden önce sizlerin engin tecrübelerinden yararlanmak ve önceden böyle bir tekrar başına geldiğinde ne yaptığınız hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum,şimdiden teşekkürler yapacağınız yorumlar ve yardımlar için.
Merhaba,
Titremenin nedeni salıncak burcu 60 tl civarı fiyatı var o kadar paralar harcamana gerek yoktu,kronik bir arıza peugeot salıncak burçlarını güçlendirerek çözüm bulmaya çalıştı ama yüde yüz olmasana bayağı titremeyi kesiyor |
teşekkürler.salıncak burcundan da ve 60 tl ise ne mutlu bana,p.tesi salı gideceğim servise .
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 13:47
inşallah sorunun hallolur.
bende bu sabah misafirimi otobüse yetiştirmek için otoyolda biraz gaza bastım. yaklaşık 170 km hızla giderken çok hafif titreme vardı araçta neden acaba merak ettim.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 14:52
metin Yazdı:
bende bu sabah misafirimi otobüse yetiştirmek için otoyolda biraz gaza bastım. yaklaşık 170 km hızla giderken çok hafif titreme vardı araçta neden acaba merak ettim. |
inş. sorunu halledeceğiz. senin titreme de benimkinden farklı,benimnki devirle alakalı ama senin ki de lastiklerin balans ayarından oabiliri. bende 130-140 a gelince titriyordu,hız balansı yaptırdım,ilginç bişeydi ilk defa görmüştüm ama şimdi 170-180 yapınca titreme falan yok.
|
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 15:12
metin Yazdı:
bende bu sabah misafirimi otobüse yetiştirmek için otoyolda biraz gaza bastım. yaklaşık 170 km hızla giderken çok hafif titreme vardı araçta neden acaba merak ettim. |
170km/h guzel surat. O suratta ben bile titrerim 
|
Mesajı Yazan: muzaffer
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 15:38
bahsettiğin devir düşük bir devir motor kulaklarına da baktırmakta fayda var düşük devirde sarsıntı fazla olacağı için yapması mümkün bir olay gibi
------------- 407 Executive Black CD 2007
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 15:51
koliva Yazdı:
metin Yazdı:
170km/h guzel surat. O suratta ben bile titrerim 
|
abi yanlış anlaşılmasın hız meraklısı değilimdir aracı aldığımda denemek için 195 yapmıştım bide bu 170 başka yok aslında sakin kullanırım (:
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesajı Yazan: lamblia
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2011 Saat 16:02
benim de öyle bir problemim vardı.bu genelde egzoz manifoltunun egzoza bağlandığı kelepçeyle ilgili.benim kelepçeler çok gevşemiş, frene veya gaza bastığımda cıyak diye tiz bir ses yapıyordu.sesi kesmek için vidaları egzozcuda sıktırdım. ses kesildi ama bu sefer 2400 devirde titreme başladı.aradaki bağlantı çok sıkı olduğu zaman motorun titreşimini direk kasaya aktarıyordu.bunu kesmek için egzozcularda bir parça takılıyor.80 tl ye taktırdım sorun çözüldü.bu parça susturucuya benziyor ama bükülebilen tellerden oluşuyor.motor titrese bile titreşimi egzoz sistemine aktaramıyor. bi dene istersen.
------------- 2003 peugeot 307 xt tiptronik teleflex gfi lpg
|
Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2011 Saat 22:18
Sorun akislerden olabilir. Bende bu yaz oldu 70-90 arası şanzıman titriyordu sadece şanzıman titrediği için akstendir diye gittim 150 lira verdim geçti :-))) Aks değişti...
------------- Kemanyak Kisses You 207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008
|
Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2011 Saat 09:14
şu işlerin yoğunluğunu bi atlatayım hemen servise gideceğim,söylediğiniz parçalardan başlayacağım baktırmaya,herkese tekrar teşekkürler.
|
|