![]() |
|
Yağ Seçimi Hk. (Değiştirdim.) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 Saat 19:15 |
Merhaba arkadaşlar. Yağ değişimini seyahatten sonrasına ertelemiştim. 1500km yol yaptım, geldim. Şimdi değiştirme zamanı. Aracıma 2004 yılından beri düzenli olarak Total 10-40 konulmuş.
Şimdi ben Castrol EDGE 5/40 Tam Sentetik veya Mobil1 0/40 Tam Sentetik koymayı düşünüyorum. Hangisini önerirsiniz? --------------------------------------------- Ekleme: Merhaba arkadaşlar. Bugün yağ değişimini gerçekleştirdim. Önerileriniz için teşekkür ederim. Castrol EDGE 5W/40 tam sentetik koydurdum. Ve Bosch yağ filtresi takıldı.
İnternette 75 TL'ye bu yağı bulmuştum ama koydurmak için servise de en az 20TL verecektim. 75 + 20 + 15 = 110TL. En temizi Speedy'ye gittim, yağı 90TL'ye aldım + filtreye de 15TL verdim.. 105TL'ye hiç uğraşmadan halletmiş oldum. Şuan memnunum, bakalım... Düzenleyen Berkay - 12 Eylül 2011 Saat 16:22 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
berkay abi imzamdaki yağı tek geçerim yani seninde seçeneklerin arasında bulunan 0-40
![]() |
|
![]() |
|
quartz 9000 onerırım abı ben bunu kullanıyorum fıyatı 50 60 tl arası
|
|
![]() |
|
ben 0-40 ı 90 a aldım
![]() |
|
![]() |
|
Aralarında 10TL fark var Castrol 75TL, Mobil1 85TL.
Bu arada Ahmet benim şuan kullandığım yağ da Total Quartz zaten ama tam sentetik kullanmak istiyorum artık.
Düzenleyen Berkay - 24 Ağustos 2011 Saat 19:25 |
|
![]() |
|
berkay abi peugeot totali öneriyor , mobil 1 ise bmw lerin serviste dolum yağıdır . ben mobilin arkasındayım
![]() |
|
![]() |
|
Peugeot ESSO'yu da öneriyor. ESSO da Mobil1'miş. ![]() Hatta artık servislerde Total değil Mobil1 koyuyorlar diye duydum.
|
|
![]() |
|
sen bılırsın abı ben memnunun o yuzden
|
|
![]() |
|
evet abi doğru söylüyorsun total i artık koymadıklarını biliyorum . tamam abi mobil 1 koy bana cem abi önerdi hatta bitane daha yağ vardı Mobil Super 3000 X1 5W-40 bu yağ daha iyi diye geçiyor sitede ama mobil 1 new life 0-40 ise en iyi diyor
|
|
![]() |
|
taksicicocuk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Ocak - 1988 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: İST, pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
mobil abi pahalı olduğu için bilen biliyor
|
|
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
|
|
![]() |
|
ama anketlerde filanda herkes mobil diyor
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Ben de Mobil 1 New Life 0W-40 kullananlardanim. Castrol ile arasinda oyle ahim sahim bir fark oldugunu dusunmuyorum. Ikisi de uyar.
|
|
![]() |
|
se®k@n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Bence sordugun iki yag da birbirine denk ve bir o kadar da iyi yaglardır.. İkisinden herhangi birisini tercih edebilirsin..
|
|
Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v 110hp | LPG
|
|
![]() |
|
Peki , castrol magnatec 10 40 nasıl bir yağdır?
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Yari sentetiktir. Bizim soylediklerimiz ise tam sentetiktir. |
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
benim ustamda 0-30 yağ koyalım dedi. bende mobil 1 0-30 yağ kullanıyorum. eskilmedi de bişeyde olmadı.
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ben mobil1 10-40 yarı sentetik koydurdum bir ay olmadı iyi gidiyoruz bakalım yağ ile ilgili bi sıkıntım olmadı.
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
Evet mobilin sitesinde iki yağı da öneriyorlar. Ben de 5/40 kullanıyorum. Gayet memnunum.
|
|
![]() |
|
Arkadaslar kımı total kullanır kımı mobıl kımısı castrol. bunların aralarındakı farkları bızım kısa vadede hıssetmemız pek mumkun degıl. bunu bılmenızı ısterım. Bende daha evvel total 7000 10-40 koymustum. sonra mobıl1 0-40 a gectım.
Ama onemlı olan sunu dusunmektır. motoru daha ıyı yagla calıstırmak mantıken omrunu uzatır.
Bu mantıktan ılerlersek tam sentetık yag daha kalıtelı oldugu ıcın bende her zaman tavsıye etmısımdır.
Yoksa castrol mus mobıl mıs vs cok farkedecegını dusunmuyorum.
Ama dıyorumkı paranız az ıse en kotu yıne Total Quartz 9000 5-40 koyunkı yarı sentetık yag kullanmamıs olursunuz...
Ayrıca Castrol un 5-40 ı ıle Mobıl 0-40 denk yaglar degıl. Castrol 5-40 ıle Mobıl Super 3000 X1 5-40 yagı kıyas edeceksın Berkay kardesım...
Ortası olsun dersenız 5-40 ıdeal dıye dusunuyorum.
|
|
![]() |
|
Cem abi yine döktürmüş bea :) Düzenleyen berkekk - 25 Ağustos 2011 Saat 13:14 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |