![]() |
|
206 vites geçişleri... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 Saat 00:24 |
arkadaşlar merhaba.
aracımda 1. vitesten 2 ye geçerken sert geçiyor.yanlış anlaşılmasın dişli sesi senkromeç sesi gibi bir ses yok.ama 1den 2 ye rahat geçmiyor kemikli. lak luk levye sesi geliyor.3 hafta önce vites levyelerini yetkili serviste yağlattım. 1 den 2 ye geçişler yumuşamıştı. şimdi yine sert. 1.vitesten 2. vitese hemen geçiremiyorum. 206 kullanan arkadaşlar....sizde de buna benzer bir sorun var mı ve ne gibi bir yol önerirsiniz?
|
|
![]() |
|
semih2020 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2011 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı semih2020
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı sorun bende de var. o kadar nazik davranmama rağmen ses geliyor çıldırtıyor beni
|
|
206 x-line 2003
Aliminyum Gri |
|
![]() |
|
Gökhan_S ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şuan bende de aynı sorun var,burda servis olmadığı için sanayiye gitmiştim orada alakasızca bir durum oldu ve şanzıman yağını boşalttılar,yeniden eklediler,o nu ekledikten sonra 1.vitesten 2.vitese sonra 3.vitese geçişte kart kurt ses gelmeye başladı ,nasıl halledeceğim bilmiyorum
|
|
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
|
![]() |
|
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Aynı rezillik benim arabamda da var şimdiye kadar gördüğüm en iğrenç şanzımanlı araba bu oldu. Hem lakur lukur sesleri hemde saçma vites aralıkları bezdiriyor beni arabadan. Bir çözüm bulabilen varsa bu duruma ve paylaşırsa büyük dua alır. :))
|
|
![]() |
|
![]() |
|
guncel
Düzenleyen maverick - 24 Ağustos 2011 Saat 02:43 |
|
![]() |
|
o konulan yağın vizikotesinden kaynaklanıyor. yanlış yağ koymuşlar. kaputta yazan totalin 70 lik yağı kullanılıyor.ondan konulması lazımdı. 75 lik 80 lik bile olmaz. bazı ustalar 80 lik koyup içerisine az da olsa inceltici koyuyor.o da olmaz. kesinlikle ne yazıyorsa o olmalı. deneyimle sabit. yani senin şanzımanda değil yağda sorunun var.ses ondan kaynaklı
|
|
![]() |
|
ya sorma arkadaşım ben de böyle şanzıman oranı görmedim. 1 viteste 3000 dd gelip 2. vitese seri geçiş yapamıyorum. lak luk levye sesi dolmuşçular gibi. hayır dişli-senkromeç-baskı sorunum da yok Allaha şükür.... 1. viteste 3000 dd...debriyaja bas...aman ses gelmesin garç gurç diye bekle...tabi bu arada araba devirden düşer....itina ile 2 ye geçir...ohhh be gerisi Allah kerim.... Bu ne yaaa böyle
![]() |
|
![]() |
|
Gökhan_S ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
kaputun neresinde yazıyor ? o yağı tekrar boşalttırıp tavsiye edilen totalden mi ekletmem lazım
Düzenleyen Gökhan_S - 24 Ağustos 2011 Saat 01:45 |
|
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
|
![]() |
|
kesinlikle.
olmuyor arkadaşım.2 sefer doldurdum gerisin geri döktük boşalttık. 3. seferde hipoidli bp nin 70 lik şanzıman yağını(tabi aslında olan totalin 70 liği ama oran aynı olduğu ve biraz da uygun olduğu için bp yi sectim) koyunca ses mes kış yaz sabah soğuğu dinlemedi. kolay ve sessiz geçiş sağladı. senin dediğim gibi sorunun yağın yanlış seçimi... |
|
![]() |
|
Bunu öğrendiğim iyi oldu,kemik seslerinden bıktım açıkçası :))
|
|
![]() |
|
güncel
|
|
![]() |
|
206 kullanan arkadaşlar...bu vites geçişlerinde yaşadığımız(özellikle 1den 2 ye geçişlerde) sorunu sizlerde yaşıyor musunuz? bu sorun tüm 206 larda var mı?
|
|
![]() |
|
murat deniz ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 311 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat deniz
bende yok çok şükür
|
|
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip 0 RH +
kara böcükk :) |
|
![]() |
|
seckin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
aynı sorun benim arabamda da mevcut. dediğiniz yağ değişiminin maliyeti nedir?
|
|
Peugeot 206 X-Line 2004 1.4 HDI
|
|
![]() |
|
black_rock ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 29 Mart 2011 Konum: KONUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı black_rock
bendede aynı sorun var nıssan prımera kullanan bı arkadasım ılk duydugunda cok şaşırmısdı bune boyle dedı bende 206lar boyle dedım :(
|
|
206 X-Line 2004 benzin+lpg
|
|
![]() |
|
toprak ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Şubat - 1984 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
bizde de war aynı sorun :q
|
|
FGRDFG FSDGDSFG DSG
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
ben ayağım debriyajdan kaydı 2 ye geçirirken indiriyodum takımı allahtan geri attı vites :)) otomatik alacam sonraki aracımı normal vites ankara trafiğinde bana stress yapıyo millete kızıyorum gideceğim yere varana kadar. :))
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
Arkadaşlar hiç uğraşmayın bugün yetkili servise gittim oradaki yetkili ile artık kanka olduk.Çocuğun söylediği özellikle 207ler sonrasında da 206lar şanzıman sorunlu.207ler yokuşta dahi vitesten atıyor dedi.206larında şanjımanı bu şekilde kemikli ve benim aracım 2010 olmasına rağmen aynı durum bende de mevcut.206ların kronik olayı.
|
|
![]() |
|
207lerin bir diğer kronik sorunu klima motorlarının aşırı sesli çalışıp bu sesi aynen içeri vermesi ve bunun çözümü yok.
|
|
![]() |
|
axi206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Mart 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 172 |
bence tamemen yagdan kaynaklanıyor. bende de 206 xs var geren sanzuman oranları gerekse vıtes gecıslerı son derece ıyı.ha tabı vw le falan kıyaslanmaz ama yınede bır fıattan cok cok ıyı bence. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |