Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 vites geçişleri...

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17532
Tarih: 22 Haziran 2025 Saat 04:36
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 vites geçişleri...
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 206 vites geçişleri...
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 00:24
arkadaşlar merhaba.
aracımda 1. vitesten 2 ye geçerken sert geçiyor.yanlış anlaşılmasın dişli sesi senkromeç sesi gibi bir ses yok.ama  1den 2 ye rahat geçmiyor kemikli. lak luk levye sesi geliyor.3 hafta önce vites levyelerini yetkili serviste yağlattım. 1 den 2 ye geçişler yumuşamıştı. şimdi yine sert.
1.vitesten 2. vitese hemen geçiremiyorum.
206 kullanan arkadaşlar....sizde de buna benzer bir sorun var mı ve ne gibi bir yol önerirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: semih2020
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 00:30
aynı sorun bende de var. o kadar nazik davranmama rağmen ses geliyor çıldırtıyor beni

-------------
206 x-line 2003
Aliminyum Gri

Mesajı Yazan: Gökhan_S
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 01:15
şuan bende de aynı sorun var,burda servis olmadığı için sanayiye gitmiştim orada alakasızca bir durum oldu ve şanzıman yağını boşalttılar,yeniden eklediler,o nu ekledikten sonra 1.vitesten 2.vitese sonra 3.vitese geçişte kart kurt ses gelmeye başladı ,nasıl halledeceğim bilmiyorum

-------------
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...

Mesajı Yazan: MemoTech
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 01:26
Aynı rezillik benim arabamda da var şimdiye kadar gördüğüm en iğrenç şanzımanlı araba bu oldu. Hem lakur lukur sesleri hemde saçma vites aralıkları bezdiriyor beni arabadan. Bir çözüm bulabilen varsa bu duruma ve paylaşırsa büyük dua alır. :))

-------------
PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK   (2009 KÖPEKBALIĞI GRİ)

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 01:26
Orjinalini yazan: Gökhan_S Gökhan_S Yazdı:

şuan bende de aynı sorun var,burda servis olmadığı için sanayiye gitmiştim orada alakasızca bir durum oldu ve şanzıman yağını boşalttılar,yeniden eklediler,o nu ekledikten sonra 1.vitesten 2.vitese sonra 3.vitese geçişte kart kurt ses gelmeye başladı ,nasıl halledeceğim bilmiyorum

guncel

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 01:33
Orjinalini yazan: Gökhan_S Gökhan_S Yazdı:

o konulan yağın vizikotesinden kaynaklanıyor.
yanlış yağ koymuşlar.
kaputta yazan totalin 70 lik yağı kullanılıyor.ondan konulması lazımdı.
75 lik 80 lik bile olmaz.
bazı ustalar 80 lik koyup içerisine az da olsa inceltici koyuyor.o  da olmaz.
kesinlikle ne yazıyorsa o olmalı. deneyimle sabit.
yani senin şanzımanda değil yağda sorunun var.ses ondan kaynaklı

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 01:42
Orjinalini yazan: MemoTech MemoTech Yazdı:

Aynı rezillik benim arabamda da var şimdiye kadar gördüğüm en iğrenç şanzımanlı araba bu oldu. Hem lakur lukur sesleri hemde saçma vites aralıkları bezdiriyor beni arabadan. Bir çözüm bulabilen varsa bu duruma ve paylaşırsa büyük dua alır. :))
ya sorma arkadaşım ben de böyle şanzıman oranı görmedim.
1 viteste 3000 dd gelip 2. vitese seri geçiş yapamıyorum.
lak luk levye sesi dolmuşçular gibi.
hayır dişli-senkromeç-baskı sorunum da yok Allaha şükür....
1. viteste 3000 dd...debriyaja bas...aman ses gelmesin garç gurç diye bekle...tabi bu arada araba devirden düşer....itina ile 2 ye geçir...ohhh be gerisi Allah kerim....
Bu ne yaaa böyleConfused

Mesajı Yazan: Gökhan_S
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 01:43
kaputun neresinde yazıyor ? o yağı tekrar boşalttırıp tavsiye edilen totalden mi ekletmem lazım

-------------
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 01:52
kesinlikle.
olmuyor arkadaşım.2 sefer doldurdum gerisin geri döktük boşalttık.
3. seferde hipoidli bp nin 70 lik şanzıman yağını(tabi aslında olan totalin 70 liği ama oran aynı olduğu ve biraz da uygun olduğu için bp yi sectim) koyunca ses mes kış yaz sabah soğuğu dinlemedi. kolay ve sessiz geçiş sağladı.
senin dediğim gibi sorunun yağın yanlış seçimi...

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 08:02
Bunu öğrendiğim iyi oldu,kemik seslerinden bıktım açıkçası :))

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 20:46
güncel

Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 20:52
206 kullanan arkadaşlar...bu vites geçişlerinde yaşadığımız(özellikle 1den 2 ye geçişlerde) sorunu sizlerde yaşıyor musunuz? bu sorun tüm 206 larda var mı?

Mesajı Yazan: murat deniz
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2011 Saat 23:49
bende yok çok şükür

-------------
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip   0 RH +
kara böcükk :)

Mesajı Yazan: seckin
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2011 Saat 20:27
aynı sorun benim arabamda da mevcut. dediğiniz yağ değişiminin maliyeti nedir?

-------------
Peugeot 206 X-Line 2004 1.4 HDI

Mesajı Yazan: black_rock
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2011 Saat 20:32
bendede aynı sorun var nıssan prımera kullanan bı arkadasım ılk duydugunda cok şaşırmısdı bune boyle dedı bende 206lar boyle dedım :(

-------------
206 X-Line 2004 benzin+lpg

Mesajı Yazan: toprak
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2011 Saat 21:05
bizde de war aynı sorun :q

-------------
FGRDFG FSDGDSFG DSG

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2011 Saat 21:16
ben ayağım debriyajdan kaydı 2 ye geçirirken indiriyodum takımı allahtan geri attı vites :)) otomatik alacam sonraki aracımı normal vites ankara trafiğinde bana stress yapıyo millete kızıyorum gideceğim yere varana kadar. :)) 

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2011 Saat 23:38
Arkadaşlar hiç uğraşmayın bugün yetkili servise gittim oradaki yetkili ile artık kanka olduk.Çocuğun söylediği özellikle 207ler sonrasında da 206lar şanzıman sorunlu.207ler yokuşta dahi vitesten atıyor dedi.206larında şanjımanı bu şekilde kemikli ve benim aracım 2010 olmasına rağmen aynı durum bende de mevcut.206ların kronik olayı.

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2011 Saat 23:39
207lerin bir diğer kronik sorunu klima motorlarının aşırı sesli çalışıp bu sesi aynen içeri vermesi ve bunun çözümü yok.

Mesajı Yazan: axi206
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 10:34
Orjinalini yazan: MemoTech MemoTech Yazdı:

bence tamemen yagdan kaynaklanıyor. bende de 206 xs var geren sanzuman oranları gerekse vıtes gecıslerı son derece ıyı.ha tabı vw le falan kıyaslanmaz ama yınede bır fıattan cok cok ıyı bence.

Mesajı Yazan: inceyasar
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 10:57
benzer problem bende de var vites geçişleri zor ve sanki aktarma organlarının birinde boşluk var gibi viteste giderken gaz kesip yeniden gaz verince bariz boşluk belli oluyor nasıl çözülür bu problemler bilmiyorum

-------------
2004 307 1.4HDI

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2011 Saat 11:18
arkdaşlar vites geçişlerini yumaşatamazsınız. öyle bir beklenti içine de girmeyin zaten.
ben yetkili serviste bu konuyu dile getirdim. bunlar böyle dedi. çünkü vites ile şanzıman arasında levye var. Aynı İstanbuldaki dolmuşlar gibi.
levyeleri yağlattım. 2 hafta dayandı. yine aynı.
1. vitesten 2 ye geçişler sert kemikli. 2. vitese hızlı bir geçiş mümkün değil.
aktarma spiral tel ile olsaydı o zaman belki vitesten dert yanmazdık.
tuzluk karabiber üreten bir firma araba üretmeye başlarsa olacağı budur. Gülme

Mesajı Yazan: onurrdemirr
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2011 Saat 08:53
benim 206 da yok çok şükür!!! 2000 model XT

-------------
Peugeot 206 1.6 XT 2000 model Manuel Benzin+ LPG(Fırtına Mavi) A Rh(+)

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 16:43
Peki arkadaşlar..  short shift düşünüyorum. bu sorunu çözermiki :S deneyimi olan warmı

-------------
FGRDFG FSDGDSFG DSG

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 16:52
Esasında genel olarak eskıye dayalı olan modellerde 306 206 206+ vs vıteslerımız seslı olabılmekle beraber genelde vıtes gecıslerınde pek sıkıntı olmaz. Lakır lukur seslerı her zaman vardır yapısı budur ona bırsey dıyemem... Mesela bır lınea albea gıbı araclar debrıyaja basıp dırekt gerı vıtese taktıgınızda gerı vıtes dıslısı hemen durmadıgı ıcın her vıtes takısta """caaarrrtt""" dıye bır ses duyarsınız. Mesela bızım sanzumanlarda boyle bır problem olmaz. Bas debrıyaja ve tak vıtese tıkır tıkır gecer. Yeterkı arac tam durmus olsun.

Mısal 307 207 vs gıbı daha yenı modellerde vıtes gecıslerı esasında cok rahattır. Cunku eskıler gıbı cubukla degıl bırcok aracta oldugu gıbı spıral tel vasıtası ıle hareket ıletımı gerceklesır. Bu yuzden lakır lukur ses olmaz... Daha konforludur...

2-3 kez 207 de kullandım ama sanzumanında bır problem gormedım

Mesajı Yazan: rifatseker
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 17:28
206 ların kronik vites geçişleri diyor servisteki arkadaş :))) Bende de var 2010 206 plus :)

-------------
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 21:07
kronik diyip geçeceklerine şanzımanı değiştirsinler olmazmı ya verelim 20-30 lira :))

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2011 Saat 23:47
bu sesler normal çözümü ise vites geçişlerinde debriyaja sonuna kadar basmak ve acele etmemek

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 00:25
Orjinalini yazan: NiyO NiyO Yazdı:

bu sesler normal çözümü ise vites geçişlerinde debriyaja sonuna kadar basmak ve acele etmemek

levye olduğu sürece imkansız bana göre. vitesin altından şanzımana kadar bildiğimiz demir bir çubuk var.zaten sesi yapanda bu. inanın 2-3,,,3-4,,,4-5 arası geçişler hiç bu kadar zor değil.
yetkili serviste vites levyelerini yağlattım. ilk 5 gün yumuşacıktı. sonra yine aynı.
1. viteste devrini aldırıp devri düşmeden 2 ye almak zor.ani geçiş imkanı yok.1, vitesten 2 ye atarken yaklaşık 2 sn kadar bekliyorum. haliyle devirde düşüyor.eğer ani bir geçiş yaparsam senkromeç kırmaktan korkuyorum

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 00:32
evet sesi zaten onun yaptığı apaçık ortada ama ne yapsanızda o sesi hep alıcaksınız. araca alıştınız nihayetindede 1 den 2 ye ani geçişlerde aynı sorunu yaşamazsınız diye düşünüyorum. ben ilk zamanları bu tarz cartt sesleriyle karşılaşıyodum fakat sonradan alıştım şimdi o sesi ani geçişlerde yapmıyorum daha seri olmak sorunu çözüyor. ama geri vitese geçirirken durduğu yerde ilk başta 1 e takın sonra geri vtese atın onunda çözümü ancak bu kadar

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2011 Saat 12:48
short shift diyorum arkadaşlar  ?

-------------
FGRDFG FSDGDSFG DSG

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 17:31
forum ölmüş yaa 

-------------
FGRDFG FSDGDSFG DSG

Mesajı Yazan: ysndrsn
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2013 Saat 22:07
Cok acil yardim bekliyorum. Peugeot 206 2006 model otomatik vites. Hersey normaldi araci parkettim bir saat sonra geldim vites m n r p ye geciyor fakat d ye gecmiyor ileri gidemiyorum. Sorun nedir acaba yardimci olur musunuz

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net