![]() |
|
trigerle ilgili sorum var... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2011 Saat 23:27 |
arkadaşlar merhaba.
ben aracı haziranda aldım. satan arkadaş mühendisti.iyi bir insan. bana trigerin set olarak değiştiğini söyledi. bende tamam dedim. tabi aldıktan sonra yine içim rahat etmedi.aldığım kişiye 4 defa farklı zamanlarda tel açtım sordum. su an araç 47 binde. 42 binde set olarak gözümün önünde değişti burak bey dedi. 1.sorum şu:set olarak değiştim diyor.bu setin içinde devir daim pompası da var mıdır? 2.sorum:eğer devir daim sete dahil değilse kayış değişmisse bile risk teşkil eder mi?devir daim kitleme gibi bir olay olur? Düzenleyen maverick - 22 Ağustos 2011 Saat 23:28 |
|
![]() |
|
ooozzziii ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2013 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ooozzziii
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben de tam trigerle ilgili bilgi arıyordum. Benim aracım 2007 model 206 hdi triger kayışı kaç binde değiştirilmeli bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
|
|
2007 206 :)
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bazi yetkili ve ozel servisler ilk triger degisiminde devirdaimide degisir bazilari degismez. Disardan gozle muayenede sayet bir oksitlenme veya kacak soz konusu degilse degismeye gerek yoktur. Ekonomik acidan rahatsaniz degismenin zarari olmayacaktir. Ben 2007 model aracimda yastan dolayi triger degimi yaparken hafif oksitlenme vardi sokmusken devirdaimide degistim. Triger degisiminin cesitli rivayetleri olsada arastirmalarima gore 80 bin yada 5 yilda bir degisimi saglikli olacaktir.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
Bünyamin.Kar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2013 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bünyamin.Kar
Triger setinin içinde benim bildiğim devirdaim olmaz, sadece kayışlar ve bilyaları olur, trigerin değişiminde devirdaimde herhangi bir sıkıntı yoksa değişmesine gerek yok
|
|
97 model 306 1.6 diamond
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Dedigin dogru ancak egzantrik aksaminin arkasinda kaldigi icin sokulmusken oksitlenme fark edilrse yada uzun sure degismedigi biliniyorsa ekstra bir iscilik ve zaman kaybi yasamamak icin degistirilir.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
ooozzziii ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2013 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ooozzziii
o zaman bizim minik aslanın da 3 bin km sonra triger kayışını değiştirmem gerekecek. Daha önce değişip değişmediğini öğrenmemiz mümkün mü acaba?
|
|
|
|
![]() |
|
Sertan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
o zaman bizim minik aslanın da 3 bin km sonra triger kayışını değiştirmem gerekecek. Daha önce değişip değişmediğini öğrenmemiz mümkün mü acaba? [/QUOTE]
Bildiğim kadarıyla trigerin daha önce değişip değişilmediği öğrenilmiyor. En sağlamı komple değiştirmek tabi.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ooozzziii
Tamam teşekkür ederim en yakın zamanda bir servise gitmem gerekiyor anlaşıldı.
|
|
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Triger Değişimi 80 Bin Km ve yıl olarak 5 yıldır genellıkle özel ve yetkili servisler bu plana göre hareket eder ancak yetkılı servıslerın bakım perıyodları araçlara göre değişim gösterebiliyor .Trıger kayışı tek başına değiştirilmemelı diye dusunuyorum çunku devırdaimde onunla bağlantılı ve bir okadar önemli bir parça sorun yok dıye değişime gitmemiş olabılır eski sahibi ancak zamanla sorunlar oluşmuş olabılır şuan kaçırıyor olabılır. Ama trıger setının ıçınde devirdaim yok o ikisi ayrı oluyor.Bence eskı sahıbıne tekrar sorun devirdaiminde değişip değişmediğini öğrenın triger için 5 Bin Km yazık günah kurcalatmayın boşuna daha çok yeni.Ama yınede hayati parçalar bunlar bir kontrolün kımseye zararı olmaz kolay gelsin...
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
fthusl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2013 Konum: ALANYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
bende aracımı tanıdığım güvendiğim birinden yeni aldım ve trigerin yeni değiştiğini tüm bakımların yeni yapıldığını söyledi ama kafama takılıyor fırsat olup bi ustaya da gösteremedim
![]() |
|
2003 206 1.4 HDİ X-LİNE
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |