Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 SW tüm çukurları ve engebeleri hissettiriyor?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 SW tüm çukurları ve engebeleri hissettiriyor?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 SW tüm çukurları ve engebeleri hissettiriyor?
    Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 01:20
Aracım en ufak bir yükseltiyi ya da çukuru çok net bir şekilde hissettiriyor. Amortisörlerle alakalı olabilir mi? ve çözümü nedir?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 02:23
en ufak cukur derken kut kut vuruyomu eger oyleyse enes bey amortisorlerınız den dır 
Yukarı Dön
34sea45 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 34sea45 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 02:25
evet her çukuru taşı hissediyosanız amartisörlerinizin ömrü bitmiştir bende aynı şekilde hissediyorum ama bende hem yay kesik hemde amartisörlerin miyadı dolmuş
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 02:28
Peki bu durumda değişmesi gereken parçalar neler? bir de tahmini fiyatları nelerdir? yardımcı olur musunuz?
Yukarı Dön
m.peker Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı m.peker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 04:26
307 LLLERİN KRONİK SORUNU ARKA AMÖRTİSÖRLER
307 1.6 110 hp comfort dizel
Yukarı Dön
alisuat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
28 - Ağustos - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı alisuat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 04:27
tüm pejoların bence.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 09:09
Orjinalini yazan: kuantum kuantum Yazdı:

Aracım en ufak bir yükseltiyi ya da çukuru çok net bir şekilde hissettiriyor. Amortisörlerle alakalı olabilir mi? ve çözümü nedir?

amortisörler ile alakalı olmayabilir. çukurlardan, setlerden geçerken amortisörelrden tıss tıss diyemi ses geliyor yoksa kalk luk diyemi ses geliyor. eğer tıss diye ses geliyorsa gayet güzel çalışıyordur. 307 lerin süspansiyonu sert olduğu için diğer araçlara göre biraz geride kalıyor.

ikinci bir şey ise lastikdir. lastiklerinizin ömrü nedir, zamanla sertleşen lastikler yoldaki irili ufaklı darbeleri ememediği için o darbeler süspansiyona oradan da aracın içine kadar iletiliyor.

aynı sıkıntıdan bende muzdariptim, lastiklerim çok eski idi, asfaltın üzerindeki tozu bile hissediyordum ama lastik değişimi ile çözdüm.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 11:50
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: kuantum kuantum Yazdı:

amortisörler ile alakalı olmayabilir. çukurlardan, setlerden geçerken amortisörelrden tıss tıss diyemi ses geliyor yoksa kalk luk diyemi ses geliyor. eğer tıss diye ses geliyorsa gayet güzel çalışıyordur. 307 lerin süspansiyonu sert olduğu için diğer araçlara göre biraz geride kalıyor.

ikinci bir şey ise lastikdir. lastiklerinizin ömrü nedir, zamanla sertleşen lastikler yoldaki irili ufaklı darbeleri ememediği için o darbeler süspansiyona oradan da aracın içine kadar iletiliyor.

aynı sıkıntıdan bende muzdariptim, lastiklerim çok eski idi, asfaltın üzerindeki tozu bile hissediyordum ama lastik değişimi ile çözdüm.
çok doğru sorular metin hocam.

birde lastik ebatları nedir. Bende de 307 sw var arkadaşın dedikleri aksine hayatıma bukadar rahat araca binmedim.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 12:51

evet mustafa abi onu atlamışım. lastiğin ebatlarıda önemli.

Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 13:55
Lastikleriniz yeniyse bile beklemiş lastik almışsanız olabilir bu durum.Bekleyen lastik zamanla özelliğini kaybeder sertleşir.Üzerindeki dot tarihi çok önemlidir bu yüzden.Mesela 2007 üretimli bir lastiği aracınızda 5 yıl kullansanızda aynı lastiği 5 yıl sonra alıp takmanızdan daha güvenlidir
Yukarı Dön
kuantum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuantum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 18:02
lastikler 2010 yılına ait temiz lastikler. lastiklerden olduğunu sanmıyorum. tıss diye bir ses gelmiyor, sadece araçta sürekli yükselip alçalıyorum. takır tukur yol sesi geliyor haliyle.. amortisörler çok sert.
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 10:40

bu konuya taktım ben gene hort!Approve

evet doğru süspansiyonlar sert. araçta 1 ya da 2 kişi iken ufak tefek şeylerde hoplatıyor. ama ben aracı 5 kişi + bagaj ile sürdüm. vallahi pamuk üstünde yaylanıyor gibi. ayrıca virajlarda çok sağlam duruyor araba. bazı sesler içeriden geliyor. özellikle sağ arkada bijon anahtarları var, sağ arka farın biraz önünde boşlukta. onlar sallanıyor, sabitlenmeli. bir de bagaj döşemesi ile saç arasına kesinlikle bir yalıtım malzemesi konması gerekli ve bu döşeme de sabitlenmeli bunu farkettim. çünkü döşeme hem sert hem de sallanıyor. dolayısı ile ses yapıyor. amörtisörden gelen sesler toz lastiğinden gelir diyorlar. amörtisör bitik te olablir tabi. aracı hem içeriden hem dışarıda dinlemek lazım...

Düzenleyen albayman - 26 Aralık 2011 Saat 10:41
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 10:48
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

bu konuya taktım ben gene hort!Approve

evet doğru süspansiyonlar sert. araçta 1 ya da 2 kişi iken ufak tefek şeylerde hoplatıyor. ama ben aracı 5 kişi + bagaj ile sürdüm. vallahi pamuk üstünde yaylanıyor gibi. ayrıca virajlarda çok sağlam duruyor araba. bazı sesler içeriden geliyor. özellikle sağ arkada bijon anahtarları var, sağ arka farın biraz önünde boşlukta. onlar sallanıyor, sabitlenmeli. bir de bagaj döşemesi ile saç arasına kesinlikle bir yalıtım malzemesi konması gerekli ve bu döşeme de sabitlenmeli bunu farkettim. çünkü döşeme hem sert hem de sallanıyor. dolayısı ile ses yapıyor. amörtisörden gelen sesler toz lastiğinden gelir diyorlar. amörtisör bitik te olablir tabi. aracı hem içeriden hem dışarıda dinlemek lazım...

Bijon anahtarinin oldugu malzemeyi ben balonlu naylona sardim ve oyle yerine koydum.
Birde bagaj dosemesi ile sac arasinda zaten sungerimsi bir malzeme var. Yani en azindan benimkinde var Smile Doseme zaten kanca yerlerinden sabit durumda.
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 10:58
ben bagaj taban döşemesini kaldırıp altına bakmadım, ama sanki kabarıp yapışkanını bırakmış gibi oynama var elle bastırınca hissediyrum. ve sert olduğundan ses yapabiliyor çukurlarda. biz suçu hep amörtisör/süspansiyona atıyoruz ama ses içeride mi dışarıda mı iyi dinlenmeli. geçenlerde gene hortlattığımEmbarrassed bi konu vardı, klima izolasyon malzemesi ile iç mekan seslerini gidermiş bir arkadaş, hani resim koycam deyip koymayan. işte o tarz birşeyle iç mekan sesini kesip dışarıya, amörtisörlere yönelmek daha mantıklı geliyor bana...
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 11:01
Bana gore ses durumunda ilk bakilmasi gereken noktalar: stepne, plakalik, egzos. Bu noktalardan gelme olasiliklari yuksek. Benim aracimda boyle bir sorun olsa, baskasina arabayi kullandirirdim ve ben bagaja gecip sesin geldigi yeri dinlemeye calisirdim.
Yukarı Dön
Üçyüzaltı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Eylül - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Üçyüzaltı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 11:03
O sesler bendede mevcut ben sebebinin sert amositörlere bağlıyorum yol tutuşu için yapılmış diip kabullendim ama beni rahatsız eden tek ses var bozuk yolda arka parizotun oralardan geliyor bunun için işletmeyi söküp bir öyle bakacam işletmeden mi geliyor yoksa başka biryerden mi die ikinci bir seste parizotun kendisinden geliyor onun içinden parizotla üstüne oturduğu plastiğin arasına yay görevi görecek lastik benzeri birşeyler komayı planlıyorum 
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 11:22
egsoz konusunda corsadan çok çekmiştim. borular çürüyünce esniyor ve  sadece egsoz boruları değişince bir tek ses kalmadı. çukurlarda küt küt vuruyordu...
şu an egsoz plakalık sağlam oynamıyor. stepne oynuyo biraz ama ses yok ona da iyice baktım/baktırdım. benim pandizot da sağlam, arabayı az kullanmışlar.
bizim sw lerde koltuklar portatif olduğundan ses yapabiliyor. arka koltukların sabitleme mekanizması 4 noktadan.  mandallarıyla takıldığı 2 demir çubuk ve koltukların son hareketle oturduğu arka 2 nokta. bu arka noktalara bişeyler yapışır da, mandalların takıldığı öndeki demir çubuklar nasıl halledilebilir?
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 13:05
o sisteme birazda gres yağı uygulayın.Farkı göreceksiniz.Wink
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 13:16
koltuklara mı gres yağı anlamadım.
Yukarı Dön
yavuz25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yavuz25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 Saat 13:19
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

koltuklara mı gres yağı anlamadım.
Koltukların kilit ve geçme mekanizmaları,kapı oynar mekanizmalarına gres yağı uygulayın.Ses derecesi farkedilir derecede düşecektir.Wink
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6882 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 444 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 575 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 333 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5118 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 595 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 387 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 654 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 242 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 553 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 756 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2263 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1020 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5595 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4830 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2045 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 512 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2198 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37335 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English