![]() |
|
307 SW tüm çukurları ve engebeleri hissettiriyor? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 01:20 |
|
Aracım en ufak bir yükseltiyi ya da çukuru çok net bir şekilde hissettiriyor. Amortisörlerle alakalı olabilir mi? ve çözümü nedir?
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
en ufak cukur derken kut kut vuruyomu eger oyleyse enes bey amortisorlerınız den dır
|
||
![]() |
||
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
|
evet her çukuru taşı hissediyosanız amartisörlerinizin ömrü bitmiştir bende aynı şekilde hissediyorum ama bende hem yay kesik hemde amartisörlerin miyadı dolmuş
|
||
![]() |
||
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
|
Peki bu durumda değişmesi gereken parçalar neler? bir de tahmini fiyatları nelerdir? yardımcı olur musunuz?
|
||
![]() |
||
m.peker ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 649 |
|
307 LLLERİN KRONİK SORUNU ARKA AMÖRTİSÖRLER
|
||
307 1.6 110 hp comfort dizel
|
||
![]() |
||
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
|
tüm pejoların bence.
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
amortisörler ile alakalı olmayabilir. çukurlardan, setlerden geçerken amortisörelrden tıss tıss diyemi ses geliyor yoksa kalk luk diyemi ses geliyor. eğer tıss diye ses geliyorsa gayet güzel çalışıyordur. 307 lerin süspansiyonu sert olduğu için diğer araçlara göre biraz geride kalıyor.
ikinci bir şey ise lastikdir. lastiklerinizin ömrü nedir, zamanla sertleşen lastikler yoldaki irili ufaklı darbeleri ememediği için o darbeler süspansiyona oradan da aracın içine kadar iletiliyor.
aynı sıkıntıdan bende muzdariptim, lastiklerim çok eski idi, asfaltın üzerindeki tozu bile hissediyordum ama lastik değişimi ile çözdüm.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
çok doğru sorular metin hocam.
birde lastik ebatları nedir. Bende de 307 sw var arkadaşın dedikleri aksine hayatıma bukadar rahat araca binmedim.
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
evet mustafa abi onu atlamışım. lastiğin ebatlarıda önemli. |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
Lastikleriniz yeniyse bile beklemiş lastik almışsanız olabilir bu durum.Bekleyen lastik zamanla özelliğini kaybeder sertleşir.Üzerindeki dot tarihi çok önemlidir bu yüzden.Mesela 2007 üretimli bir lastiği aracınızda 5 yıl kullansanızda aynı lastiği 5 yıl sonra alıp takmanızdan daha güvenlidir
|
||
![]() |
||
|
lastikler 2010 yılına ait temiz lastikler. lastiklerden olduğunu sanmıyorum. tıss diye bir ses gelmiyor, sadece araçta sürekli yükselip alçalıyorum. takır tukur yol sesi geliyor haliyle.. amortisörler çok sert.
|
||
![]() |
||
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
|
bu konuya taktım ben gene hort! evet doğru süspansiyonlar sert. araçta 1 ya da 2 kişi iken ufak tefek şeylerde hoplatıyor. ama ben aracı 5 kişi + bagaj ile sürdüm. vallahi pamuk üstünde yaylanıyor gibi. ayrıca virajlarda çok sağlam duruyor araba. bazı sesler içeriden geliyor. özellikle sağ arkada bijon anahtarları var, sağ arka farın biraz önünde boşlukta. onlar sallanıyor, sabitlenmeli. bir de bagaj döşemesi ile saç arasına kesinlikle bir yalıtım malzemesi konması gerekli ve bu döşeme de sabitlenmeli bunu farkettim. çünkü döşeme hem sert hem de sallanıyor. dolayısı ile ses yapıyor. amörtisörden gelen sesler toz lastiğinden gelir diyorlar. amörtisör bitik te olablir tabi. aracı hem içeriden hem dışarıda dinlemek lazım... Düzenleyen albayman - 26 Aralık 2011 Saat 10:41 |
||
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Bijon anahtarinin oldugu malzemeyi ben balonlu naylona sardim ve oyle yerine koydum. Birde bagaj dosemesi ile sac arasinda zaten sungerimsi bir malzeme var. Yani en azindan benimkinde var ![]() |
||
![]() |
||
albayman ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2011 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 585 |
|
ben bagaj taban döşemesini kaldırıp altına bakmadım, ama sanki kabarıp yapışkanını bırakmış gibi oynama var elle bastırınca hissediyrum. ve sert olduğundan ses yapabiliyor çukurlarda. biz suçu hep amörtisör/süspansiyona atıyoruz ama ses içeride mi dışarıda mı iyi dinlenmeli. geçenlerde gene hortlattığım
![]() |
||
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Bana gore ses durumunda ilk bakilmasi gereken noktalar: stepne, plakalik, egzos. Bu noktalardan gelme olasiliklari yuksek. Benim aracimda boyle bir sorun olsa, baskasina arabayi kullandirirdim ve ben bagaja gecip sesin geldigi yeri dinlemeye calisirdim.
|
||
![]() |
||
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
O sesler bendede mevcut ben sebebinin sert amositörlere bağlıyorum yol tutuşu için yapılmış diip kabullendim ama beni rahatsız eden tek ses var bozuk yolda arka parizotun oralardan geliyor bunun için işletmeyi söküp bir öyle bakacam işletmeden mi geliyor yoksa başka biryerden mi die ikinci bir seste parizotun kendisinden geliyor onun içinden parizotla üstüne oturduğu plastiğin arasına yay görevi görecek lastik benzeri birşeyler komayı planlıyorum
|
||
![]() |
||
|
egsoz konusunda corsadan çok çekmiştim. borular çürüyünce esniyor ve sadece egsoz boruları değişince bir tek ses kalmadı. çukurlarda küt küt vuruyordu...
şu an egsoz plakalık sağlam oynamıyor. stepne oynuyo biraz ama ses yok ona da iyice baktım/baktırdım. benim pandizot da sağlam, arabayı az kullanmışlar.
bizim sw lerde koltuklar portatif olduğundan ses yapabiliyor. arka koltukların sabitleme mekanizması 4 noktadan. mandallarıyla takıldığı 2 demir çubuk ve koltukların son hareketle oturduğu arka 2 nokta. bu arka noktalara bişeyler yapışır da, mandalların takıldığı öndeki demir çubuklar nasıl halledilebilir?
|
||
|
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
o sisteme birazda gres yağı uygulayın.Farkı göreceksiniz.
![]() |
||
![]() |
||
|
koltuklara mı gres yağı anlamadım.
|
||
|
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |