Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 SW tüm çukurları ve engebeleri hissettiriyor?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17297
Tarih: 08 Haziran 2025 Saat 22:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 SW tüm çukurları ve engebeleri hissettiriyor?
Mesajı Yazan: kuantum
Konu: 307 SW tüm çukurları ve engebeleri hissettiriyor?
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 01:20
Aracım en ufak bir yükseltiyi ya da çukuru çok net bir şekilde hissettiriyor. Amortisörlerle alakalı olabilir mi? ve çözümü nedir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 02:23
en ufak cukur derken kut kut vuruyomu eger oyleyse enes bey amortisorlerınız den dır 

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 02:25
evet her çukuru taşı hissediyosanız amartisörlerinizin ömrü bitmiştir bende aynı şekilde hissediyorum ama bende hem yay kesik hemde amartisörlerin miyadı dolmuş

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 02:28
Peki bu durumda değişmesi gereken parçalar neler? bir de tahmini fiyatları nelerdir? yardımcı olur musunuz?

Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 04:26
307 LLLERİN KRONİK SORUNU ARKA AMÖRTİSÖRLER

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesajı Yazan: alisuat
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 04:27
tüm pejoların bence.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 09:09
Orjinalini yazan: kuantum kuantum Yazdı:

Aracım en ufak bir yükseltiyi ya da çukuru çok net bir şekilde hissettiriyor. Amortisörlerle alakalı olabilir mi? ve çözümü nedir?

amortisörler ile alakalı olmayabilir. çukurlardan, setlerden geçerken amortisörelrden tıss tıss diyemi ses geliyor yoksa kalk luk diyemi ses geliyor. eğer tıss diye ses geliyorsa gayet güzel çalışıyordur. 307 lerin süspansiyonu sert olduğu için diğer araçlara göre biraz geride kalıyor.

ikinci bir şey ise lastikdir. lastiklerinizin ömrü nedir, zamanla sertleşen lastikler yoldaki irili ufaklı darbeleri ememediği için o darbeler süspansiyona oradan da aracın içine kadar iletiliyor.

aynı sıkıntıdan bende muzdariptim, lastiklerim çok eski idi, asfaltın üzerindeki tozu bile hissediyordum ama lastik değişimi ile çözdüm.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 11:50
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: kuantum kuantum Yazdı:

amortisörler ile alakalı olmayabilir. çukurlardan, setlerden geçerken amortisörelrden tıss tıss diyemi ses geliyor yoksa kalk luk diyemi ses geliyor. eğer tıss diye ses geliyorsa gayet güzel çalışıyordur. 307 lerin süspansiyonu sert olduğu için diğer araçlara göre biraz geride kalıyor.

ikinci bir şey ise lastikdir. lastiklerinizin ömrü nedir, zamanla sertleşen lastikler yoldaki irili ufaklı darbeleri ememediği için o darbeler süspansiyona oradan da aracın içine kadar iletiliyor.

aynı sıkıntıdan bende muzdariptim, lastiklerim çok eski idi, asfaltın üzerindeki tozu bile hissediyordum ama lastik değişimi ile çözdüm.
çok doğru sorular metin hocam.

birde lastik ebatları nedir. Bende de 307 sw var arkadaşın dedikleri aksine hayatıma bukadar rahat araca binmedim.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 12:51

evet mustafa abi onu atlamışım. lastiğin ebatlarıda önemli.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 13:55
Lastikleriniz yeniyse bile beklemiş lastik almışsanız olabilir bu durum.Bekleyen lastik zamanla özelliğini kaybeder sertleşir.Üzerindeki dot tarihi çok önemlidir bu yüzden.Mesela 2007 üretimli bir lastiği aracınızda 5 yıl kullansanızda aynı lastiği 5 yıl sonra alıp takmanızdan daha güvenlidir

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2011 Saat 18:02
lastikler 2010 yılına ait temiz lastikler. lastiklerden olduğunu sanmıyorum. tıss diye bir ses gelmiyor, sadece araçta sürekli yükselip alçalıyorum. takır tukur yol sesi geliyor haliyle.. amortisörler çok sert.

Mesajı Yazan: albayman
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 10:40

bu konuya taktım ben gene hort!Approve

evet doğru süspansiyonlar sert. araçta 1 ya da 2 kişi iken ufak tefek şeylerde hoplatıyor. ama ben aracı 5 kişi + bagaj ile sürdüm. vallahi pamuk üstünde yaylanıyor gibi. ayrıca virajlarda çok sağlam duruyor araba. bazı sesler içeriden geliyor. özellikle sağ arkada bijon anahtarları var, sağ arka farın biraz önünde boşlukta. onlar sallanıyor, sabitlenmeli. bir de bagaj döşemesi ile saç arasına kesinlikle bir yalıtım malzemesi konması gerekli ve bu döşeme de sabitlenmeli bunu farkettim. çünkü döşeme hem sert hem de sallanıyor. dolayısı ile ses yapıyor. amörtisörden gelen sesler toz lastiğinden gelir diyorlar. amörtisör bitik te olablir tabi. aracı hem içeriden hem dışarıda dinlemek lazım...

-------------
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 10:48
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

bu konuya taktım ben gene hort!Approve

evet doğru süspansiyonlar sert. araçta 1 ya da 2 kişi iken ufak tefek şeylerde hoplatıyor. ama ben aracı 5 kişi + bagaj ile sürdüm. vallahi pamuk üstünde yaylanıyor gibi. ayrıca virajlarda çok sağlam duruyor araba. bazı sesler içeriden geliyor. özellikle sağ arkada bijon anahtarları var, sağ arka farın biraz önünde boşlukta. onlar sallanıyor, sabitlenmeli. bir de bagaj döşemesi ile saç arasına kesinlikle bir yalıtım malzemesi konması gerekli ve bu döşeme de sabitlenmeli bunu farkettim. çünkü döşeme hem sert hem de sallanıyor. dolayısı ile ses yapıyor. amörtisörden gelen sesler toz lastiğinden gelir diyorlar. amörtisör bitik te olablir tabi. aracı hem içeriden hem dışarıda dinlemek lazım...

Bijon anahtarinin oldugu malzemeyi ben balonlu naylona sardim ve oyle yerine koydum.
Birde bagaj dosemesi ile sac arasinda zaten sungerimsi bir malzeme var. Yani en azindan benimkinde var Smile Doseme zaten kanca yerlerinden sabit durumda.

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 10:58
ben bagaj taban döşemesini kaldırıp altına bakmadım, ama sanki kabarıp yapışkanını bırakmış gibi oynama var elle bastırınca hissediyrum. ve sert olduğundan ses yapabiliyor çukurlarda. biz suçu hep amörtisör/süspansiyona atıyoruz ama ses içeride mi dışarıda mı iyi dinlenmeli. geçenlerde gene hortlattığımEmbarrassed bi konu vardı, klima izolasyon malzemesi ile iç mekan seslerini gidermiş bir arkadaş, hani resim koycam deyip koymayan. işte o tarz birşeyle iç mekan sesini kesip dışarıya, amörtisörlere yönelmek daha mantıklı geliyor bana...

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 11:01
Bana gore ses durumunda ilk bakilmasi gereken noktalar: stepne, plakalik, egzos. Bu noktalardan gelme olasiliklari yuksek. Benim aracimda boyle bir sorun olsa, baskasina arabayi kullandirirdim ve ben bagaja gecip sesin geldigi yeri dinlemeye calisirdim.

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 11:03
O sesler bendede mevcut ben sebebinin sert amositörlere bağlıyorum yol tutuşu için yapılmış diip kabullendim ama beni rahatsız eden tek ses var bozuk yolda arka parizotun oralardan geliyor bunun için işletmeyi söküp bir öyle bakacam işletmeden mi geliyor yoksa başka biryerden mi die ikinci bir seste parizotun kendisinden geliyor onun içinden parizotla üstüne oturduğu plastiğin arasına yay görevi görecek lastik benzeri birşeyler komayı planlıyorum 

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 11:22
egsoz konusunda corsadan çok çekmiştim. borular çürüyünce esniyor ve  sadece egsoz boruları değişince bir tek ses kalmadı. çukurlarda küt küt vuruyordu...
şu an egsoz plakalık sağlam oynamıyor. stepne oynuyo biraz ama ses yok ona da iyice baktım/baktırdım. benim pandizot da sağlam, arabayı az kullanmışlar.
bizim sw lerde koltuklar portatif olduğundan ses yapabiliyor. arka koltukların sabitleme mekanizması 4 noktadan.  mandallarıyla takıldığı 2 demir çubuk ve koltukların son hareketle oturduğu arka 2 nokta. bu arka noktalara bişeyler yapışır da, mandalların takıldığı öndeki demir çubuklar nasıl halledilebilir?

-------------

Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:05
o sisteme birazda gres yağı uygulayın.Farkı göreceksiniz.Wink

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:16
koltuklara mı gres yağı anlamadım.

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:19

koltuklara mı gres yağı anlamadım.
Koltukların kilit ve geçme mekanizmaları,kapı oynar mekanizmalarına gres yağı uygulayın.Ses derecesi farkedilir derecede düşecektir.Wink

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:21
koltuklarda ilk bağlantı mandallı, sanırım orayı kastetmiyorsunuz. zaten oraya uygulanması bir şey değiştirmez. diğer arka kısım yaylı-klipsli. arkadaki yaylı-klipslileri kastediyorsunuz. bir göz atalım ozaman...

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:35

koltuklarda ilk bağlantı mandallı, sanırım orayı kastetmiyorsunuz. zaten oraya uygulanması bir şey değiştirmez. diğer arka kısım yaylı-klipsli. arkadaki yaylı-klipslileri kastediyorsunuz. bir göz atalım ozaman...
burçlara,yaylı kısımlara,oynar kısımlara uygulayın.WinkBide bilmiyorum sizin koltukların geçmek yeri nasıl ama eğer geçme yeri kapı kilitleri şeklindeyse oralara az bir deri parçası yapıştırın buda sesi önler.Wink

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:38
hah bak bu mantıklı işte Big smile iyi fikir teşekkürler...

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:43

hah bak bu mantıklı işte Big smile iyi fikir teşekkürler...
Önemli değil.Ama gres yağı sürmek mantıksızmı geliyor size.Smile

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 13:50
gres yağı beni gıcık ediyor, hemen toz tutuyor ve çok kirleniyor simsiyah oluyor falan :)
ben sevmiyorum pek kapı koltuk gibi iç mekanda... tekerlek rulmanı vs. dönen elemanlara sürülsün bak ona karşı değilim Big smile

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:00

gres yağı beni gıcık ediyor, hemen toz tutuyor ve çok kirleniyor simsiyah oluyor falan :)
ben sevmiyorum pek kapı koltuk gibi iç mekanda... tekerlek rulmanı vs. dönen elemanlara sürülsün bak ona karşı değilim Big smile
abim gres yağını kullanıp faydasını görseydin dezavantajlrını hiç önemsemezdin.Şiddetle tavsiye ediyorum.Kapı kilit mekanizmalarına, bagaj kilit mekanizmalarına sür.Oynayan her uygun parçaya sür sonra kötüyse gel söyle.Wink

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:06
eskiden bisiklet zincirime sürerlerdi tamirciler Smile çocukluğumdan kalma bir gıcıklığım var. ogün bugündür bana yakın yerlere gres yağını yaklaştırmam. o ne nalet!!! bi şeydir yahu? e tabi faydalarını biliyorum ama bana uzak olsun. araç dışı aksama 10 kilo sürebilirler :)))))

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:08

eskiden bisiklet zincirime sürerlerdi tamirciler Smile çocukluğumdan kalma bir gıcıklığım var. ogün bugündür bana yakın yerlere gres yağını yaklaştırmam. o ne nalet!!! bi şeydir yahu? e tabi faydalarını biliyorum ama bana uzak olsun. araç dışı aksama 10 kilo sürebilirler :)))))
Bendede durum tam tersine.Bisikletimin zincirine sürerlerdi benimde ve o mekanizmanın sesini keserdi o gün bu gündür hayranım gres yağına.Oynayan her parçaya biraz gres sürerim.Big smile

Mesajı Yazan: comfortswhdi
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:34
Arkadaşlar. Öncelikle merhabalar. Ben aranıza yeni katıldım. Adıyaman ilinde ikamet ediyorum. devlet memuru olmam nedeniyle tabii. Aslında Ankara'lıyım. Uzun zamandır takip ediyorum tabii forumu. Buralardan aracımla ilgili birçok yenilik, kusur, özellik vs... öğrendim. Hepinize teşekkür ederim öncelikle.
Asıl konuya gelecek olursak benimde 2007 model 307 sw, hdi, 137000 km aracım var. aracımın motor performansı vs... gerçekten harika, konfor, yol tutuş olarak harika. Ancak bende sizin gibi süspansiyonlardan çok çekiyorum. İlk başlarda bozuk yollardan hızlı geçince sanki bagaj kapağı kopacakmış gibi ses yapıyordu.
En son dün sorunun büyük bir kısmını kendim hallettim. Arkadaşlar sw bagaj kapağı kaplamasının saca değen yerine sabitlemesi amacıyla birşeyler sıkıştırdım ve bagaj kilidinin oturduğu arabanın bagaj tabanına sabitlenmiş meknizmanın iki yanında plastik parçalar var. o parçaların içlerinde silindir şeklinde iki tane lastik var. onlar bagaj kilidini sabitliyor ve çukurlarda bagaj kapağının sallanmasını önlüyor. uzun zaman bagaj kapalı kalınca tabi bu silindir şeklindeki lastikler esniyor ve o şekli alıyorlar. Onları yerlerinden söküp yer değiştirince sesi büyük bir oranda kesti.
Birazda stepne ve bijon anahtarı ile oynayınca eminim ki ses kalmayacak.
Tabii birde arkaya iki adet gazlı amartisör sorunu halledecek sanırım.

-------------
ARADIĞINI BULABİLMEK İÇİN NE ARADIĞINI BİLMEK GEREKİR.

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:41
öncelikle formumuza hoşgeldiniz.Arkalar için gazlı amartsiörü tavsiye etmem.Wink

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 14:48
teşekkür ederim. Kullanan arkadaşlar faydasını gördüğünü söylüyor. orjinal amartisörlerin çok sert olduğu bir aşikar zaten.Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 15:00
Orjinalini yazan: comfortswhdi comfortswhdi Yazdı:

teşekkür ederim. Kullanan arkadaşlar faydasını gördüğünü söylüyor. orjinal amartisörlerin çok sert olduğu bir aşikar zaten.Smile
sert amartiörler güvenliktir.Önlere yağlı arkalara gazlı takılır.(sedanlarda durum böyledir.)Ama sw lerde 4 amartsiörde yağlı takılması tavsiye olunur.Tabi yine terc,h sizin.Wink

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 15:43
gazlı amartisörü deneyen yok mu aramızda? sw kullanan arkadaşlardan

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2011 Saat 16:19
Orjinalini yazan: comfortswhdi comfortswhdi Yazdı:

gazlı amartisörü deneyen yok mu aramızda? sw kullanan arkadaşlardan

Biz bilmediğimiz hiçbirşeyi yazmayız.Wink

Mesajı Yazan: Dostum
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 15:45
Arkadaşlar...307 sw için vites körüğü,arkan bagaj kapağı üst stop lambası ve arka kapı içi çam kaldıma tuşunu nerden bulabilirim...

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2011 Saat 16:01
Orjinalini yazan: Dostum Dostum Yazdı:

Arkadaşlar...307 sw için vites körüğü,arkan bagaj kapağı üst stop lambası ve arka kapı içi çam kaldıma tuşunu nerden bulabilirim...
forum sponsoruna bir sorun bakalım: şahinpeugeot murat bey.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net