![]() |
|
peugeot 206 gezinme, yardım lütfen !! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2011 Saat 01:16 |
Arkadaşlar herkese merhaba.. Bugün kötü bir olay yaşadım fikirlerinizi almak istiyorum.. Öğle saatlerinde ortalama 80-90 gibi bi hızla girdiğim virajda 206 aracım arkasını savurdu neredeyse 4 defa topladım ve yolun ortasında son bir daire ile durdurabildim aracı.. Bu hızlarda daha önce böyle bişey yaşamadım daha önce.. ve sonrasında aracımın arkası sanki ben virajları döndükten baya bi sonra döndüğünü farkettim arka kısım geziniyor gibi nasıl anlatsam bilmiyorum ben virajı dönüyorum ancak arkası daha sonra topluyor gibi.. Böyle bi tecrübe yaşayan arkadaşlar varmı sebebi ne olabilir?
Düzenleyen erdal - 13 Ağustos 2011 Saat 01:53 |
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tam bilmiyorum fakat arka kısımlarda torsiyon arızası olabilirmi acaba? veya ne bileyim lastik havaları nasıl. lastik şekillleri aynımı yoksa biri farklı lastikmi? ayrıca lastiklerinizin durumu nasıl? bunları araştırmakta fayda var
geçmiş olsun |
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
Lastiklerimin hepsi yeni, lastik havaları normal, ve şekilleride aynı.. Torsiyon bozduğunda tıkırtı gelir diye biliyorum ben böyle bir ses yok.. Ayrıca savurmaya sebep olurmu onu da bilemiyorum.. valla çözemedim ama birşey var gibi:(
|
|
|
|
![]() |
|
deamod ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Aralık - 1990 Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2011 Konum: Antalya/ side Durum: Aktif Değil Mesajlar: 235 |
sizinki kadar bi sorun yaşamadım yanlız bendede birazda olsa savurma vardı.
Sorun ise torsiyondaydı sağ torsiyon burc yerleri yamuktu torsiyon tornaya girdi ve burçlar değişti sorun halledildi. Bi arkadaşınızdan aracıyla bi 15 20 dk kadar sizi takip etmesini ve arka tekerleklere dikkat etmesini isteyiniz sizde kasti olarak çukurlardan hendeklerden ve kasislerden geçiniz tekerlek kopucak gibi duruyorsa yani sağa sola yalpalıyorsa acilen bi sanayiye çekmenizi tavsiye ediyorum kopabilirmiş :) |
|
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl 0530 776 65 68 0RH+ |
|
![]() |
|
Aracı aldığımdan beri olmasından korktuğum şeyle yüzleşiyorum sanırım.. umarım sorun torsiyondan değildir.. çünkü oldukça masraflı olduğunu duymuştum.. öneriler ve fikirler için teşekkürler arkadaşlar..
sağ ön z rot bozuktu ama onunla ilgisi yoktur sanırım çünkü arkayı savuruyor gibi hissediyorum
|
|
|
|
![]() |
|
Fikri olan yokmu arkadaşlar:(
|
|
|
|
![]() |
|
peki arkadaşlar bozuk torsiyon belirtileri nelerdir.. tıkırtı vs ses gelirmi torsiyon bozulduğunda? Aracın gezinmesiyle torsiyonun bağlantısı varmıdır? çünkü hiç tıkırtı yada gıcırtı gibi bi ses yok sadece virajdan çıkınca geziniyor araç? z rot la bağlantılı olabilirmi? lütfen bi fikir verin..
|
|
|
|
![]() |
|
orhanetap ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhanetap
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben aracı aldığımda torsiyonlarında sorun yaşamıştım bozuk yollarda tangur tungur tüp arabası gibi ses yapıyordu :) |
|
206 xt 1.6 110hp
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
z rotu ile alakası vardır tabiki. arka attı diye sorunu arkada aramamalısın. viraj denge çubuğuna z rotlarına baktırmalısın.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Arac bu tepkıyı hep yapıyormu ??? Ilk yapabılecegını aracı ıyı ustaya verıp teste cıkmanızdır... Düzenleyen CeCoLi - 13 Ağustos 2011 Saat 09:43 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |