![]() |
|
Benzin Gösterge sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
divxmaker ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Mayıs - 1982 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı divxmaker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2011 Saat 09:32 |
Arkadaşlar merhaba. benim yakıt göstergem sıfırın 2 milim üzerinde ve benzim almama rağmen hiç oynamıyor. durup dururken böyle bir sorun oldu.
Birde şöyle bir tesadüf oldu. her zaman 20 liralık ve bazen daha fazla benzin alırım. dün akşam benzin az kalmıştı ve ilk defa 15 liralık benzin aldım ibre değişmedi ve sabah 20 liralık aldım ibre gene aynı. sizce ne olmuş olabilir.
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
|
|
Peugeot 307 1.4 COMFORT 2006
|
|
![]() |
|
murat206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: manisa/soma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
araca lpg taktırdın mı?
|
|
2004 206 XT 1.4 16V 90hp manuel
(şeytan kırmızısı), KME lpg kit |
|
![]() |
|
divxmaker ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Mayıs - 1982 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı divxmaker
![]() ![]() ![]() ![]() |
hayır. orjinal. daha öncede hiç takılmamış
|
|
|
|
![]() |
|
murat206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: manisa/soma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
tüplü araçlarda bu sorun sık oluyor da, sizin sorun şamandıra olabilir, birde bildiğim kadarıyla 7 lt den az koyunca ibre oynamıyor..
|
|
2004 206 XT 1.4 16V 90hp manuel
(şeytan kırmızısı), KME lpg kit |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı divxmaker
Ben normalde 20 liralık aldığım zaman ışık sönüyordu. dün ilk defa 15 liralık aldım. ve sabahta tekrar 20 liralık aldım. değişmedi. acaba ondanmı kaynaklanıyordur. ne yapmam gerekir. |
|
|
|
![]() |
|
mitto ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
50 liralık aldığınız anda düzelir. :) Benim araç lpg'li ve devamlı sarı ışıkla gezmemek için canım sıkılınca 20 liralık benzin alırım. Eskiden her aldığımda ibre yarım depo seviyesine fırlardı ancak son zamlardan sonra 20 liralık benzin şamandırayı kıpırdatmıyor. Bende artık 30 liralık alıyorum. En son dün aynısı başıma geldi. 20 liralık benzin benim ibreyi kıpırdatmadı....
|
|
2003 xt bva + (atiker lpg)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
şamandıra takılı kalmıştır olabiliyo bazen zamanla düzelir
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı divxmaker
Dediklerinizi deneyeceğim.
deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
|
|
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
7 litre problemi. Kac paralik benzin alirsaniz alin 7 litreden az aldiginiz takdirde oynama goremeyeceksiniz.
|
|
![]() |
|
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
15- 20 tl dediğiniz 3,5-4 lt benzin eder buda kocaman bir depo için hava gazı kalır:) belki bu sefer ışık yandıktan sonra daha fazla yakıt harcamışsınızdır ( agrasif kullanım- dur kalk- klima vs.) bu seferde 15 tl lik yetmemiş olabilir.
|
|
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|
![]() |
|
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
bu arada hatırlatmak adına, mümkün olduğunca ışığın yanmasını beklemeyin. aksi takdirde benzin pompasının bozulma olasılığı artar. depoda benzin az kaldığı zaman benzin pompası daha çabuk ısınır.
|
|
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
bende 20 tllik alınca oynamıyor ama koy 30 tl bak ne oluyor :) bizim araçların azla kanacağı yok yani
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
StiFLeR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2010 Konum: Sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 240 |
Benim araçda benzin ibresi full'de gösteriyor(keşke gerçek olsa ) :) ama degil ,benzin ışıgım dahi yanıyor :).Sadece hayal mi et diyor acaba kendi kendine :D
Şamandırada problem var basit ama yapılması lazım,allah korusun yolda falan kalmayın
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
ben sürekli ne yaktığını hesapmalam için ışığın yanmasını bekliyorum ne gibi bir sorun çıkartabilirki bu?
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
evet. 307' lerde yakıt alırken 7 litreden az aldığınızda şamandıra aracın beynine değişikliği bildirmez bu sebeple ibre hiç oynamaz. günümüz fiyatlarına göre 7 litre X 4,33 TL = 30,31 TL den az alırsan ibre oynamayacaktır.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
kesinlikle çok önemli bir nokta +1
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
brunette ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Temmuz 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Merhabalar,
Benzin göstergesi mağduru bireyim.18 aydan beri herhangi bir sorunu olmayan aracım gecen hafta benzin gösterge sorunu verdi. Hep kırmızı ısık yandıgında benzin atardım. İlk defa benzin ısığı yanmadan attım. Gösterge iptal oldu. 20 Tl attım ibre deişmedi tekrar 20tl attım yine değişklik olmadı arkadasın arabaya ihtiyacı vardı verdim kendisine 20 tl benzin atmış ve ardından ışık yanmış tekrardan 20 tl atmış ısık sonmemiş yani ibre aynı sekilde kalmış. en az 90 tl benzin olmasına ragmen kırmızı ısık yanmaktadır.Aşağıdaki yazılarınızda 7Lt'nin ustunde yükleme yapılması gerekmekted olduğunu söylüyorsunuz. Fakat ben şu zaman kadar ara ara 20 tl attığımda ibrede degişiklik görüyordum taki gecen haftaya kadar. Diyorsunuz ya 7 lt üstünde atın attık diyelim herseferinde 7 lt altına düştügünde ısık mı yanacak yoksa normalde de 7 lt'nin altına düştüğünde ısık yanıyormu? Birde orewer_fb arkadasın yazmış olduğu mailde; bu arada hatırlatmak adına, mümkün olduğunca ışığın yanmasını beklemeyin. aksi takdirde benzin pompasının bozulma olasılığı artar. depoda benzin az kaldığı zaman benzin pompası daha çabuk ısınır. Ben hep ısıgı bekliyordum. İlk defa beklemeden benzin attım sansıma bu vaka çıktı:)) Sonuç olarak tek seferde 30 TL yani 7lt'nin üstünde atarsam düzelecekmi Şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
evet 1 defada 7 litreden fazla benzin almalısınız. yoksa ibre oynamaz. Bugün benzinin fiyatı 4,71 olarak hesaplarsak 4,71 x 7 = 32,97 TL yapar yani 1 defada 33 TL den az benzin alırsan ibre oynamaz
![]() |
|
|
![]() |
|
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
20 TL lik ibreyi oynatmıyo
Ardından aldığın 20 TL likte oynatmıyo Ama git bikerende 40 TL lik al ne hikmet ise ibrede hareketlenme oluyo ![]() |
|
![]() |
|
brunette ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Temmuz 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
benzin birazdaha azalsın 50 tl atcam... dediğim gibi öncede20 tl attığımda ibre degişiyordu... nasıl is anlamadım ins 50 tl atınca düzelir...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |