|
206 için Buji değiştirme (resimli) |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mon
2. Vites 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2011 Saat 09:24 |
Önce sanayide bir hırdavatcıdan aşağıdaki gibi 16mm "kalem buji" anahtarı temin ediyoruz. 10tl
motor üzerinde resimdeki distribitorün enerji kablosunu, motor havalandırma borusunu ve sağlı sollu iki adet somunu 10 lokma ile söküyoruz. Uploaded with ImageShack.us sökülen parcanın içinde yaylar var dikkat edelim düşmesin. Uploaded with ImageShack.us Daha sonra buji anahtarımızla bujileri sökmeye başlıyoruz. Bu noktada biraz dikkat edelim anahtar yerine zor oturuyor. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us eski bujilerin elektrot ile tırnak mesafesi baya bir artmış. Değişim zamanı gelmiş. Uploaded with ImageShack.us bunlarda yeni bujilerimiz. takımı 25 tl numarası RFC58LZK Uploaded with ImageShack.us tırnak mesafesi oldukca iyi. Uploaded with ImageShack.us aynı sıra ile tekrar topluyoruz. ön görülen sıkma kuvveti 28 Nm. Düzenleyen mon - 23 Temmuz 2011 Saat 11:07 |
|
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu guzel calisma icin tesekkurler.
Belki basligi "206 icin buji degistirme" olarak degistirseniz daha kapsamli olur. Diger araclarda ust kisimda ufak degisiklikler var. |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
mon ellerine sağlık çok güzel olmuş. ben buji anahtarının bukadar uygun olduğunu bilmiyordum. bu yüzden ustaya değiştirttim. bilsem kendim alırdım. 25 nm kuvvetinde sıkmayı nasıl yaptın onu merak ediyorum.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
mon
2. Vites 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Vallaha buji kutusunda 25Nm yazıyor ama tork metremiz yok tabi. tamamen boşluğunu aldıktan sonra 30 derece daha sıkın diyordu biryerde okudum. onu uyguladım. :) |
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sanayiye yolum düşerse bende alacağım birtane.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
mon
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
elinden geliyorsa bir tane al kenara koy. ustaya gitsen senden en az 10 tl işcilik ister zaten
|
|
|
g-demir
2. Vites 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
+1
|
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Elıne saglık anlatımın gayet guzel olmus. Ama yanlıs anlamazsan bu noktadakı fıkrımı soylemek ıstıyorum.
Bence bujı degıstırmek herkesın yapabılecegı bır ıs degıl. Cok basıt gıbı gorunsede en ufak bır hata sıze bır suru masraflara yol acabılır. Ayrıca daha evvel saglam sıkılmıs bır bujıyı gostermıs oldugunuz alet ıle sokemezsınız. Moment boyu yetersız. Ben gecen kendı bujımı cırcır kol ıle ancak soktum. Bu esnada bujıyı kırmak gıbı veya dıs kaptırmak gıbı hatalar sonrasında cok buyuk sıkıntılar dogabılır. Hortumları sokme takmada veya bobını oturtma noktasında sıkıntılar olabılır. 20 tl kar edeyım derken 200 lıra zararda edılebılır
Sonuc olarak hassas ve bılınclı eller tarafından yapması cok kolaydır. Fakat becerısı fazla olmayanların yapmaya kalkısmaları tehlıkelı olan bır durumdur. En fazla 20 tl verıp bır ustaya degıstırtmelerı tavsıye olunur...
|
|
mon
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben de zaten elinden geliyorsa dedim arkadaşa. elbette bilmeyen birinin buji değiştirmesi yanlış olur. Ama en azından bir kaç bir şey biliyorsa ben ce değiştirmesini şiddetle tavsiye ederim. Çünki "Merak ilmin kapısıdır".
|
|
|
tigerland
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
güzel çalışma. ellerinize sağlık.
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben de kendim yapmak istiyorum ama yapabilir miyim diye düşünüyorum ya? Ustalık gerektiren bir iş gibi de durmuyor ama ne bileyim.
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yaparsiniz tabi neden olmasin. Ben bile kendim yapiyorum |
|
alihan59
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2015 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Fotoları günceller misiniz gözükmüyor ?
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |