|
307 oto klima kendiliğinden devreden çıkıyor. |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 10> |
Yazar | |
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 Saat 13:16 |
Merhaba arkadaşlar,
aracımın kliması çalışırken 15-20 sn sonra kendiliğinden devreden çıkıyor. Aracım 307 , klima otomatik dijital klima. Öncelikle gazının eksik olabileceğini düşünüp ölçüm yaptırdım ve gazda bir sıkıntı olmadığını öğrendim. Gittiğim oto klimacılarda elektirikçilere yönlendirdi. Bu sebeple bir kaç elektirikçi gezdim. Kaputu açıp klimayı açtığımda elektirikçinin söylemesine göre klima çalışmasına rağmen içerdeki fan üflemeyi kesiyor. Bir tanesi rezistans arızalı olabilir dedi , bir diğeri oto fan hızı yüksek olduğu için klima kendini korumaya alıyor olabilir dedi ama bu seçenek bana inandırıcı gelmedi daha önce yüksek hızda cozur cozur çalışan klima niye şimdi stop etsin. Böyle bir sorunu önceden yaşayan arkadaşlarımız var ise yönlendirmelerini bekliyorum. Açıkçası bu konu içinde servise gitmeyeceğim ( basit bir sunrof arızası için dünyanın parasını isteyen servise açıkçası güvenim yok. ) birde bu klima rezistansı denen parça ne kadardır. tşk. |
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
internette şöye bir arıza ile ilgili gezindimde , kalorifer rezistansı olabilir yorumları yapılmış. Aracın kaputunu açıp klimayı çalıştırdığımızda bir süre sonra içerdeki üfleme işlemi dururken , klima motoru çalışmaya devam ediyor. Rezistans arızası ihtimali benimde aklıma yattı.
|
|
1973 - Bursa |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Klima devreden cikiyor derken uflemeyi mi kesiyor?
Klimaniz dijital ise ekranda ne gosteriyor? Sadece fan mi uflemeyi kesiyor yoksa fan ufluyor ama artik soguk mu gelmiyor? |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bence adı üstünde otomatik klima. gereken soğukluğa ulaştığında durup yeniden çalışmak için hazırda bekliyor labilir
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Haksen016
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
merhaba Aykut ,
klima üflemeyi kesiyor. o sırada dijital ekran da istenilen sıcaklık duruyor. test amaçlı çalıştırdığımızda elektirikçi klima motorunda problem olmadığını ve çalıştığını kayışında döndüğünü zaten söyledi . yani klima çalışmasına rağmen içeriden üflemeyi kesiyor. |
|
1973 - Bursa |
|
Haksen016
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
Yok Metin , klimayı açar açmaz 5-10 sn üfleyip kesiyor arabanın içi bu sırada hala çok sıcak. Senin dışarıdan bu şekilde yorum yapman arızayı bilmediğin için normal .
|
|
1973 - Bursa |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Peki ufak bir soru daha. Klima panelinden istedigin dereceyi ve fan siddetini kendin mi ayarliyorsun yoksa sadece derece girip auto mu yapiyorsun?
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
okadar çabuk kapandığını anlamamışım. sonucu bende merak ediyorum
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Haksen016
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
Aykut ,
her 2 durumdada klima bir süre sonra stop ediyor. yani diyelim sıcaklığı ve fan hızını seçtim , bir süre sonra yani bir kaç sn sonra duruyor diğer durumda auto konum da yine 1 kaç sn üfleyip duruyor. |
|
1973 - Bursa |
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu durumda bana da fan rezistansindan gibi geldi.
Peki ayni durum klima haricinde yani havalandirma acikken de oluyor mu? |
|
Haksen016
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
onu hiç denemedim. ama dediğin gibi büyük ihtimalle fan rezistansı. bunun fiyatı nedir biliyormusun bana maliyeti ne olur yada değiştirmek yerine tamir mümkünmü acaba.
|
|
1973 - Bursa |
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Fiyatini bilmiyorum ama eger oysa kendin de degistirebilirsin. Yanlis hatirlamiyorsam bir ara yazmistim nasil olacagini forumda. |
|
badcombatant
1. Vites 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
|
Fan rezistansını kontrol ettir yine ama şunlarada baktır ;
Klima kompresörü arkasındaki kompresörü devreye alan çıkararan bobin yada manyetik anahtar klima tesisatı üzerinde yüksek basınç, alçak basınç anahtarları swichleri yada sensörleri vardır (herkes farklı bişey der bunların isimlerine aklıma gelenleri yazdı) Yüksek basıncın görevi klima kompresörünün bastığı gazın sıcaklık ve basınç değeri belli bi değeri geçerse aşırı derecede kızar ve basıçlanırsa sistemi devre dışı bırakır bunun nedenlerinden bazıları; 1-) yüksek basınç sensörü arızaldır (bu sensör fana komut verir çalış yada çalışma diye araba rolantide yada sıkışık trafikte iken fanı devreye sokarki sıcaklığı atabilsin seyir halinde iken yada elli sıcaklık altında iken fan çalışmaz) 2) klima fanı arzalı çalışmıyo olabilir 3-) klima peteği yani dışardaki klima radyatörünün dış yüzeyi tıkalıdır ortam kirlerinden sinek ip pamuk yaprak toz çamur gibi şeyler tıkanmaya yol açar temiz olması gerekir rayatörün Alçak basınç sensörü arızası 1-)sensör arızalıdır 2-) Klima filtresi tıkalıdır 3-) Aracın içerisinde bulunan klima peteğinin yüzeyi kirlidir bunlar klimanın basınç değerlerinin aşırı düşmesine yol açar ve kliman çalışmaz Dijital klima olduğu için araç içerisinde bulunan sensörlerde de arıza olabilir İhtimallerden biri herşey normal çalışıyo olabilir eğer kompresör yeteri kadar basınç sağlayamıyo ise yani kompresör piston ve parçaları kullanımdan dolayı aşındı ise (normal araç motorunun bitmesi çekmemesi gibi) kompresör çalışır fakat basınçlandırmadığı için alçak basın sensörü klimayı devreden çıkartır. Fazla konuştum ama amacım yardımcı olmak klima konusunda gerçekten çok fazla hilekar ve fırsatçı insanlar var ben iklimlendirme ve soğutma mezunuyum işim soğutma ve ısıtma bu meslekte soruşturmadan iş yaptırmıycan benden sana tavsiye tek biyere takılı kalma git sor sonra verdiğin paraya acıma |
|
2004 1.4 hdi 307 xr
|
|
iibrahimm
2. Vites 19 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı iibrahimm
|
bende benzer bir arıza yaşadım kılima kendiliyinden duruyordu tabi bizimki manuel ic üfleme fanıda calısıyor ama sogutmuyordu yolda kendi kendine bazen kısa süreli calışıyordu .kılimacıya gittim gaz eksik dedi yaptırdım 70 tl sonra sanaiden ciktım yolda tekrar durdu bu defa kendi ustama gittim pc bagladı bişey yok dedi cünki orda püfür püfür estiriyordu uzatmayalım ben tekrar döndüm yaldan rezistans yerinden cıkmış 20 dk halletti
|
|
307 1,4 hdı
|
|
Haksen016
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
Abdullah verdiğin detaylı bilgi için tşk. bende öyle yapacağım bir kaç yere daha gideceğim tşk.
|
|
1973 - Bursa |
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dibimde klima mühendisi varmış haberim yokmuş
çok güzel anlatmışsın
|
|
|
Haksen016
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
evet arkadaş çok güzel bilgiler verdi. Yarın inş. bu bilgiler ışığında bir kaç yere gideceğim.
|
|
1973 - Bursa |
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sonucu merakla bekliyoruz.
|
|
Gargi
1. Vites 31 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2011 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Birkaç gündür aynı problemle karşılaşmamdan dolayı bugün Lüleburgaz yetkili servisine gittim.Yapılan araştırma sonucunda ismini tam olarak hatırlayamadığım bir parçada sorun olduğunu belirttiler ve parça siparişinde bulunduk.Parça 8 ağustos günü gelecek ve değiştirme işlemini gerçekleştireceğiz.Bu arada parçanın işçilik dahil fiyatı 180.00 tl.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
zaman ayarlı olma sansı varmı acaba
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 10> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |