![]() |
|
LPG göstergesi ışıkları |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 Saat 13:18 |
|
![]() ![]() |
||
206 feline (2006) 1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
|
||
![]() |
||
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
250 300 km arası bişey gider yeni mi aldınız aracı daha önce denemediniz mi. birde lpg ışıkları sanırım eşit yanmıyor. kırmızıdada gidiyor araç. 5 kademe oluyor dolayısıyla
|
||
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
||
![]() |
||
backir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
|
Benimde 40lt uzun silindir tankım var 34 lt'de ses gelince kestim gaz almayı.
Yeni olduğumdan dolayı test ediyorum istabulda 34lt ile 390km gittim.
Araçta 34 lt LPG varken
0km 4 ışık yanıyordu
60km 3 ışık
130 km 2 ışık
190 km 1 ışık
260 km kırmızı ışık yandı
390 km'de lpg bitti.
Yakıtı Full'den 2.07krş aldım 2.07*34/390=18krş istanbul içi (Akıcı ve trafikli yol + ortalama bi sürüş :)
Haftaya uzun yolda ne olacak onu merak ediyorum Birde dün 20TL lik shelden Gaz aldıktan sonra araç motor arıza lambası yaktı. (antipollution fault hatası ) Benzinliykenden yılda 1-2 kere oluyordu 1-2 gün sonra düzeliyordu bu durum gerçi sorun etmiyorum olmadı bilgisayarla düzeltirim artık.
Düzenleyen backir - 16 Temmuz 2011 Saat 14:42 |
||
2004 Peugeot 206 XT 1.4 90bg 16V
@01.07.2011 Atiker Safefast LPG kit + 40lt ince silindir depo |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
LPG deposunun 32litre hacimli olması demek 32 litre LPG alacak demek değildir çünkü sürahinin kapasitesi kaç litreyse o kadar su doldurabilirsiniz ama LPG deposunda LPG basınçlı durduğu için 28litre normaldir. Daha fazla LPG doldurmak için çabalamayın, şamandırayı bozarsınız, LPG göstergeleri doğru çalışmaz. 4kademeli LPG göstergesine fazla güvenmeyin sadece aracınızı şehirler arası yolda sabit hızla (100km/saat) test etmenizi tavsiye ederim. Aracın LPG deposunun aldığı kadar fulleyin ve kilometresini sıfırlayın. Sonra aracı kullanmaya başlayın ve aracınızın LPGsi bitene kadar kullanın. LPG bitince tekrar fulleyin ve kaç limotre ile ne kadar yol gitmişsiniz hesap edin. Sonuçta aracınızın kilometre bazında ne kadar LPG tükettiğini bulun. ÖR: 60 TL / 325km = 0,184 TL 4adet yeşil ışık sönüp kırmızı ışık yanıyorsa aracınızın LPG basıncı yetersiz seviyeye düşmüş demektir ki bu durmda hemen LPG alımı yapın veya aracın devir saatini 2500 ü geçirmeden kullanın. Saygılarımla. Düzenleyen mustiii - 16 Temmuz 2011 Saat 16:00 |
||
![]() |
||
|
LPG alırken Aygaz veya Mogaz tavsiye ederim. |
||
![]() |
||
çetin ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2011 Konum: Kdz Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 225 |
|
LPG deposunun 32litre hacimli olması demek 32 litre LPG alacak demek değildir çünkü sürahinin kapasitesi kaç litreyse o kadar su doldurabilirsiniz ama LPG deposunda LPG basınçlı durduğu için 28litre normaldir. Daha fazla LPG doldurmak için çabalamayın, şamandırayı bozarsınız, LPG göstergeleri doğru çalışmaz.
4kademeli LPG göstergesine fazla güvenmeyin sadece aracınızı şehirler arası yolda sabit hızla (100km/saat) test etmenizi tavsiye ederim. Aracın LPG deposunun aldığı kadar fulleyin ve kilometresini sıfırlayın. Sonra aracı kullanmaya başlayın ve aracınızın LPGsi bitene kadar kullanın. LPG bitince tekrar fulleyin ve kaç limotre ile ne kadar yol gitmişsiniz hesap edin. Sonuçta aracınızın kilometre bazında ne kadar LPG tükettiğini bulun. ÖR: 60 TL / 325km = 0,184 TL 4adet yeşil ışık sönüp kırmızı ışık yanıyorsa aracınızın LPG basıncı yetersiz seviyeye düşmüş demektir ki bu durmda hemen LPG alımı yapın veya aracın devir saatini 2500 ü geçirmeden kullanın. Saygılarımla. Kırmızı ışıkta kullanmak araca zararmı veriyor ![]() [/QUOTE] |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Kırmızı ışıkta kullanmak araca zarar vermez ama çabuk biter ve benzine geçer. LPG basıncı azaldığı zaman yüksek devirde kullanırsanız basınç az geldiği için LPG bitti düşüncesiyle araç benzine geçer. |
||
![]() |
||
|
Aracınız benzinde kullanırken yakıt tüketimi ne kadar artıyorsa LPGde kullanırken de o oranda artar ama klima kullanmakta da ekonomik yollar var. Sabit hızla giderken Klimayı 1. kademede çalıştırın ve 1-2 dakika sonra 2. kademeye alın. Eğer çok sıcaksa 2-3 dakika sonra 3. kademeye alın ama 4. kademe kullanmayın bence. Uzun yolda 2. kademe klima yeterlidir. |
||
![]() |
||
|
dijital klimada nasıl yapmalıyım
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Dijital klima kullanmadığım için yanlış bir cevap vermek istemem. Bilen arkadaş varsa yardımcı olur. Düzenleyen mustiii - 17 Temmuz 2011 Saat 00:28 |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
o göstergeye inanma bende bazen kırmızıya kadar düşüp arkasından iki ışığa çıkıyor,
klimanın az enerji harcamasını istiyorsan sürekli olarak ressimdeki sağ üst köşedeki düğmenin basılı olması yani dışardan gelen havanın kesilmesi içerdeki havanın sirkülasyonu yapılması olursa klima dışardan gelen sıcak havayı soğutmaya uraşacağına içerdeki önceden soğuttuğu havayı alıp yeniden soğutarak gönderir ve daha az enerji harcar
![]() |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
analog klimalarda da aynı düğme vardır.
en üstteki çubuğu sağa doğru kaydırınca dışardan gelen hava akışı kesilecek klima içerdeki hava ile daha az enerji tüketerek çalışacaktır.
![]() |
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
Mantıklı +1 |
||
![]() |
||
|
Benim araçta da analog klima var ama ben içerideki havayı kullanmam genelde çünkü temiz oksijen dolu hava girsin isterim aracın içine. Sabit hızla giderken Klimayı 1. kademede çalıştırım ve 1-2 dakika sonra 2. kademeye alırım. Eğer çok sıcaksa 2-3 dakika sonra 3. kademeye alırım. |
||
![]() |
||
|
Cetın abı sen ısıkların dusmesıne pek takılma aracın calkalanmasına gore bıraz degısebılır. 1. sı 50 km dustu dıye her 50 km de bır dıs dusecek dıye bır kaıde yok.
Mesela kendı aracımda sehır ıcınde 110km gıbı 3 e dusuyor, 120-130 gıbı 2 ye dusuyor, 200 uzerınde de kırmızıya dusuyor.
depo ortalama 32lt alıyor. kullanım sartlarına gore sehır ıcındede 300km cıvarında yol yapar ama ben 250 gıbı oldumu tekrar doldururum. depoyu hıcbır zaman bıtırıp benzıne gecırtmem :)) benzın yakmaya ne gerenk var???
![]() |
||
![]() |
||
|
bu forumda düşmanlığa yer yok cem abi kardeş olmalısın benzinle (:
|
||
||
![]() |
||
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
|
![]() ![]() |
||
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
||
![]() |
||
tazmaniac ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1980 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2009 Konum: ist./üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tazmaniac
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bende de 206 quiksilverda atiker lpg var dediğin gibi dolu hali 28 lt alıyor daha doğrusu alması lazım ama benim deponun 26nın üstüne çıktığını görmedim ki bence %20 civarı bir boşluk daha iyi depoda
1,5 senedir falan kullanırım ışıkların şaştığını sadece ledin her biri düşmeye yakınken gaza yüklenirsem gördüm bikaç sn aralıkla inip çıkıyor sonra alttakine düşüyor stepnedeki depolardan daha doğru çalışıyor bizimkiler şu an ş.içi karışık kullanımda 26 litre ile 245 km civarı arası yapıyor her 40 km.de bir yeşil ışık düşüyor kırmızıya döndüğünde 80 km yapıyor ama tabi dediğim gibi ortalama bunlar birde geçen hafta istanbuldan çanakkaleye gittim 58 liralık lpg ile 350 km yaptı ama ort. 90 km/sa ile çok nadir sadece 130-140 gördüğüm oldu ki benim için harika değerler sen de bir ara ölçüp yazarsan sevinirim |
||
![]() |
||
|
Masallah degerlerın gayet guzel. aracın 1.6 110 degıl mı ?
Hem bu arada aklıma gelmısken hem eskı uyesın hemde ıstanbuldasın bır ara yuzunu gorsek nasıl olur???
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |