![]() |
|
206 Quik Egzoz Sorunu. Yardım Bekleniyor.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 21:45 |
|||
Merhaba arkadaşlar. Arabayı 3 gündür kullanmıyordum, ekonomi için işe trenle gidiyordum. Bu akşam bir turlayayım dedim. O da ne, marşa bir bastım sanki altımda 206 Quik değil de Subaru Impreza var. Acayip yüksek bas bir ses geliyor. Ayağımı gazdan çekince patlama bile yapıyor. Biraz gezindim düzelir diye ama aynen devam. Sanıyorum egzoz sol kapının oralardan biryerden delik. Lanet olsun dedim. Apartmanda bana kıl olan elemanlar var, onlardan şüpheleniyorum. Egzozuma bu şekilde zarar vermeleri mümkün mü? Çünkü egzoz ucu da yerinde değil, sola kaymış. Bir de bu şekilde gezmek yakıt tüketimini arttırır mı? Çünkü bir süre yaptırmam mümkün görünmüyor..
Veya böyle ses çıkmasının egzoz haricinde başka bir nedeni olabilir mi? Sonuç: Arkadaşlar bugün birkaç egzozcuya götürdüm. Son susturucu ile orta borunun birleşim yerinden çatlamış. Öyle olunca da son susturucu işlev görmüyormuş. Neyse ilk gittiğim yer orta boru değişecek dedi. 100TL istedi. İkinci gittiğim yer son susturucu değişecek dedi. Ben de dedim ki sen oraya bir kaynak yap bakalım beni idare etsin. Güzelce kaynak yaptı. Şuan ses normale döndü. En azından elime para geçene kadar idare etsin beni yeter. 5TL ile maceramı sonlandırdım. Tabi şimdilik..
![]() Düzenleyen Berkay - 15 Temmuz 2011 Saat 15:16 |
||||
![]() |
||||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
valla insanoglunun ne yapcagı bellı olmaz belkı asagı dogru kastırdılarsa egzostu kelepcelerı gevsemıstır yakıt tuketımını arttırcagını sanmıyorum ama egzost sallanıyosa salladıkca manıfoltta motorda felan sallantıya neden olabılır
|
||||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||||
![]() |
||||
|||
Banada ılk olarak kelepcelerı hatırlattı. Cunku anlasılan egzoz gazı bır yerden dısarı kacıyor... Belkı egzozun ucuna ayakla basmıslardır vs... zorlayınca bır yerlerde actırmıs olabılır. Bence basıt bırseydır. Bır egzozcuya ugra ıstersen...
Ayrıca bu bız arıza degıl yanı ![]() Düzenleyen CeCoLi - 14 Temmuz 2011 Saat 22:04 |
||||
![]() |
||||
|||
Evet olabilir çünkü uç da sola kaymış. Peki kelepçelerden diyelim. Bunun onarımı (kelepçelerin değişimi) ne kadar mal olur bana?
|
||||
![]() |
||||
|||
Doğru dedin arabama haksızlık ettim. ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|||
tutmaz belkı bukadar bıle sızın ordakı sanayıler nasıl bılmıyorum da en fazla 50 belkı daha dusuk
|
||||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||||
![]() |
||||
|||
abart arac kullanan bırı olarak cevap verım berkay abı sana senın orta susturucu manıfolttan gelen ılk susturucu zarar gormus araca pek zararı yok sadece ufaktan fazla yaktırır ama bıde aracı bole dene derım cıgerlerı acılıo ızmıt bulusmasına geldımde benım orta susturucu yoktu 8 lık boru vardı yerınde arkada son susturucu performans egzoz vardı ben ınletıyodum suan sokturdum tatıl nedenı ıle hava fıltresının bagazı cıkartıyorum gene zevk verıo ama yakıtı etkılıo
|
||||
![]() |
||||
|||
Aynen aslında ses sağlam, kız arkadaşım bile oha ne olmuş bu arabaya dedi.
![]() Ama fazla yakarsa o zaman fena işte. 20-30a halledemezsem, böyle kalacak heralde. İzmit buluşmasında senin sesle benim sesi düşün işte, seninki aslansa benimki kedi gibiydi. ![]() Şuan aynı senin araç gibi ses çıkıyor. O dediğin parçanın maliyeti ne olur sence?
Düzenleyen Berkay - 14 Temmuz 2011 Saat 22:18 |
||||
![]() |
||||
|||
Yahu Ahmetcım bogazı cıkaracagına acık fıltre taksana???
|
||||
![]() |
||||
|||
abı sen adam akıllı egzozcuya gıt sıkıntın hallolur degısen olmadı surece 50 gecmez masrafı
|
||||
![]() |
||||
|||
abım polıs cevırdı zaman aaaaaaaaaaaaa abı boru cıkmıs der yırtarız nasılsım
|
||||
![]() |
||||
|||
Vay uyanık vaaayyy
![]() Acık fıltreye pek bırsey dıyecegını sanmıyorum. Sen ne dıyorsun bu konuda???
|
||||
![]() |
||||
|||
abım benı aracı babamda kullanıo emeklı adam abart varken arabada yolda gaza gelmıs ara gazı 2 3 4 otutturmus aracı makasa falan cıkmıs babam 49 yasında yanındakı arac babama bakmıs sonra arabaya gulmus gıtmıs adamın pıskolojısını bozmus heheheheheheh oyuzden babam ıstemıoo heheheheheheheheheheh
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Oyle dıyorsan orjınal fıltreye devam :))
|
||||
![]() |
||||
|||
aynen abım aslında yaparım bıey demez ama ama benım kafamdakı kayen fıltre ama babam benımm aracla memlekete gıdecek gelsın yapıcam nasıp olursa
Düzenleyen ahmetsemiz - 14 Temmuz 2011 Saat 22:28 |
||||
![]() |
||||
axi206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Mart 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 172 |
|||
Bugune kadar egsozcuya gidipte az parayla cikmadim hic. Hep bi seyler bulup para koparirlar. Yok spiral dagilmis yok orta susturucu dagilmis yok boru ezilmis. Arabayi aldigimdan beri egsoza harcadigim para 1000 tl yigecti
|
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
axi seninkide aksilik olmuş okadar paran gitmiş (:
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||
Ben de buyuk ihtimalle kelepcelerden oldugunu dusunuyorum. Masrafi yok denecek kadar az. |
||||
![]() |
||||
|||
olabılır ama degısen olmadıgı surece bence sadece 30 40 ıscılık alır fazlasını abarttamaz
|
||||
![]() |
||||
|||
İnşallah 30'a falan yırtarım.
Kesin apartmandakiler yaptı. Ya ucuna bastılar ya da tekme falan attılar, eminim. Çıkmadan gündüz gözüyle inceledim, hafiften sarkıyor, o kadar oynak değildi.
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |