|
sonunda kurtuldum |
Yanıt Yaz |
Yazar | |||
ozi033
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 Saat 12:43 |
||
automatc gear fault yazısından ve motor arıza lambasından kurtuldum.aldığım valfleri taktırdım yetkili serviste şanzıman yağıda değişti.arabayı zorlasamda artıık uyarı vermiyo.yinede yolda giderken içime kuşku düşüyo acaba verecekmi diye.takıntı oldu .ama şimdilik bişy yok.umarım bir daha da olmaz.ama serviste total şanzıman yağı koydular .ilerde sorun çıkarırmı bilmiyorum.sonuçta bilipte koyuyorlardır heralde..
|
|||
Engin Tepe
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
Allah bıdaha uyarı gostermesın kardeşim. Geçmiş olsun. Güle güle kullanın.
|
|||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Hadı gecmıs olsun...
Senı kuskulandırmak ıstemem ama bu ıslerle ugrasmıs arkadaslar kesınlıkle mobıl 71141 koyulması gerektıgını soyluyorlardı. Farkı nedır onuda bılemıyorum
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Servisler yetkili olanlar MOBİL LT 71141 kullanıyorlar. Özel servisler ise Dextron3 standardı yağ kullanıyorlar. Arkadaşım şanzımanını düşünüyorsan eğer dextron 3 standardında olup olmadığını kesinlikle öğrenmen gerekiyor. Yerinde olsam servise gidip kesinlikle kontrol ederim Dextron 3 mü değil mi diye. Yağ şanzımanın kanıdır. Kanı A+ olana B- verirsen olacakları tahmin edebilirsin. En kısa zamanda kesin öğren. Eğer standart dışı yağ kullanılmışsa şanzımanını öldürürsün. Bu arada sevislere de pek güvenme çoğu bilmiyor. Şanzıman yağı değiştirteceğim diyorsun değişmiyor diyorlar halbu ki 60.000 km veya 6 yılda bir mutlaka değişmesi gerekiyor. Yukarıdaki söylediklerim AL4 şanzımanlar için geçerli. NOT: Koliva 0 grubunun genel verici olduğunu bilmiyordum. :) B olarak değiştirdim. Teşbihte hata olmaz. Düzenleyen kapagan - 12 Temmuz 2011 Saat 13:06 |
|||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
evet cem abiye katılıyorum.
hatta esso LT71141 kullanılması gerektiğini ama ülkemizde olmadığı için bunun yerine en iyi mobil LT71141 olduğu için kullanıldığını biliyorum.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
kapagan yağ konusunda ve servislerin değişmez demesi konusunda sana katılıyorum ama değişmesi gereken km konusunda katılmıyorum.
en sağlıklısı 30.000 km de değişmesi dir. zaten planet2000 den araca bağlandığında şanzımanın özelliklerine girdiğinde orada değişme periyodunu 32.999 olarak göreceksin. Düzenleyen metin - 12 Temmuz 2011 Saat 15:52 |
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Vallah ben otomatik şanzıman ustasının yalancısıyım :) Ben öyle biliyordum. Yani şimdi 30.000 kmde bir mi değiştireceğiz yağı? Sen diyorsan doğrudur. Biz de 30.000 de bir değişim yaptırtırız. Bilgi için teşekkürler.
|
|||
ozi033
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
ben mobil yağ götürmüştüm.ama bu kırmızı yağ bu yağ konulmaz sarı yağ olması gerekir dedi..ısrar ettim .yok dedi.bu kırmızı olmaz o daha eski araçlr için dedi.bende tamm demk zorunda kaldım artık...o yüzden total koydu
|
|||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
ozi nasıl bir ustaya çattın öyle
neredensin profilinde göremedim. imzanda da aracın bilgilerini ve özelliklerini yazarmısın.
|
|||
|||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
ozi33 sitemizde monur adlı abimizin bir makalesi var otomatik şanzıman yağı ile ilgili. okumanı tavsiye ediyorum.
|
|||
|||
alisuat
2. Vites 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
benim başka bir sorum var. serviste valflerin değiştiği sırada şanzıman yağı 2 ltre konmuş görünüyordu. araçta hatayı kesti vurmalar eskisine göre az ama bazen yapıyor özellikle gaza köklendiği zaman. acaba servis 2 ltre azmı koydu yada2 ltre eskı yag 2 ltre yenı yagmı var.
|
|||
mimitt
2. Vites 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
aracın orjinal yağı essodur bu markanın motoryağlarını bulmak çok zor ama otomatik şanzıman yağı bulunuyor,1 litrelik kırmızı şişerlde olur ve kırmızı bir renge sahiptir,burdan yola çıkarak yetkili servise tam olarak güvenmeyiniz ama işlemlerin tamamı orda yapıldıysa 1 yıl garanti kapsamındadır takılan parçalar,ama yağınızı koktrol ettirin muhakkak,
yukarıda verilen kod ile aracınızda kullanılan kodu eşleştiriniz eğer uymuyorsa kesinlikle servise başvurup yağı değişimini talep ediniz. |
|||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
tribünü boşaltmamışsa 2 litre normal ama içinde eski yağ kalmıştır. bunu en iyi yapan kişi bilir gidip sormalısın.
|
|||
|||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
+1
yanlız türkiyede bulunmuyor artık diye biliyorum. bu sebeple mobile geçiliyor.
|
|||
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ben yağlar için mobil1 in sitesine girdim orada aracım için ne yazıyorsa onu aldım. Antifriz dışında. Onun mobil1 olanını bulamadım. Bp nin kini aldım.
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Mehmet kardesım bende sanzumanıma bunun duz vıtes modelınden koydum. Cok memnunum.
Ama bu yaglar mobıl ıle aynı zaten. Kodları bıle aynı ıste. Ha MOBIL ha ESSO... Ikısıde LT 71141
|
|||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |